Parasta kesässä:

Vapauden tunne. Yksi kesän parhaista asioista.

Koululaisena ollessa kesä tarkoitti pitkää lomaa, vapautta, etenkin ennen kesätyöikää. Vaikka sittemmin olen saanut nauttia työelämästä ja viettänyt lyhyitä lomia (kun hoitovapaalta ei kerry lomapäiviä ja muutenkin tällä alalla lomat ovat lyhyemmät kuin julkisella sektorilla. Yrittäjillä ei ole lomaa päivääkään ja siihen on syynsä miksi minä en olisi hyvä yrittäjä.), silti kesässä parasta on se vapauden tunne.

Kesällä kalenteri ei täyty lasten viemisistä ja hakemisista vaan ammottaa tyhjyyttään. Lauantaiaamuisin saan kesällä kääntää vielä siihen aikaan kylkeä, kun talvikaudella ollaan jo autossa matkalla lapsen treeneihin. Kesällä ei ole iltamyöhään aikataulutettuja kerhohakemisia ja syöksyiltapaloja, että jaksaa seuraavana aamuna nousta klo.6. Ei tarvitse lähteä aamulla ajamaan tukka pystyssä päiväkodille, samalla jännittäen ehtiikö ajoissa töihin vaikka pudotti lapsen tarhan ovesta sisään heti päiväkodin aukeamisen jälkeen. Kehätien ruuhkat ovat vähän arvaamattomia, odotettua pienemmät, mutta kun vastaparina on joustamaton työaika, niin siinäpä on aamupalapeliä ihan kerrakseen. Sittenhän se on eriasia, jos arkea pystyy pyörittämään kaksi ihmistä - vaikka toinen vie ja toinen hakee. Tai jos työpaikka ei ole läänin toisessa päässä. Tai jos lapsen voi työntää toisen perheen matkassa harkkoihin. Olen todella kiitollinen lapsen kaverin isälle, joka pystyi muutaman kerran auttamaan lasten kerhologistiikan kanssa tuossa keväällä.

Arki rutiineineen on silti parasta mitä tiedän. Ei, se ei ole mikää blogiklisee, mikä kuuluu sanoa. Vaan aidosti ajattelen, että arki on parasta mitä mä tiedän. Arki nimenomaan noiden lasten kanssa. Arki koko tämän meidän perheen kanssa. Sen, miksi rutiininnäköinen arki on parasta, huomaa heti, kun eteen tulee mutka, mikä pitäisi jotenkin sovittaa aikatauluihin. Ymmärrän toooodella hyvin, miksi näitä kutsutaan ruuhkavuosiksi ;) Onneksi kahvi on keksitty.

Meille on tiedossa aikamoisia juttuja ensi syksynä. Kiirettä tulee piisaamaan. Mutta hei, nyt ensin nautitaan vapaudesta, kyllästytään rutiinittomuuteen ja ladataan akut. Sitten jaksetaan porskuttaa eteenpäin ja tuleehan syksyllä taas syysloma ja heitetään sitten hetkeksi rutiinit romukoppaan ;)Kesällä viikonloput tuntuu ihan lomalta.
= vapausGrillaillaan, syödään "lomaruokia", käydään rantsussa.Ollaan yhdessä.Yritetään elää hetkessä, ilman aikatauluja.
Ilman sitä, että päässä surisee sata ajatusta mitä
tänään pitäisi vielä ehtiä tehdä.Siinä kohtaa hetkessä eläminen ja vapaudesta nauttiminen
on aikalailla onnistunut, kun ehtii huomaamaan miten kauniita pilvet ovat.
Miten ihanasti aurinko kimaltaa veden pinnalla.
Kun kuulee ötökäiden surinan.
Nurmikko pistelemässä paljaiden varpaiden alla.
Kädet vapaana puhelimista, vekottimista.


Tsemppiä muillekin ruuhkavuosikiitäjille!
(Muistakaa se kahvi ja se, että ruuhkavuodet eivät kestä ikuisesti ja tätä "loppukaneettia" en kyllä ikinä uskoisi kirjoittavani saati ajattelevani: valitettavasti. Ruuhkavuodet eivät kestä ikuisesti, valitettavasti. Varmasti joskus tulee ikävä tätä kaikkea härdelliä. Onhan nytkin jotenkin epämääräisesti ikävä niitä ei-niin-helppoja vauvavuosia, muistikuvat tuhisevasta nyytistä on kullannut kaikki muistot ;))

Suomen kesä ja kesäloma
- state of mind.

Sari


Kommentit

 1. Mä niin tajuan! Rutiinit ovat parhaita!!! Ruuhkavuosia täälläkin elellään ja hieman on tyhjä olo, kun kesällä harrastukset ovat paussilla, jne! Huh! Mutta nyt nautitaan siitä, ettei tarvitse tehdä mitään ja saa vaan olla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan <3 Elokuun alussa sitä kuitenkin jo kaipaa sitä tekemistä. Kauhun tasapaino, tai jotakin sinne päin ;-)

   Poista
 2. Meidän kuopuksella loppui tarha juhannukseen, ja niinpä loppui ainakin se viemis- ja hakemisrumba. Samoin futis alkaa jäädä hiljalleen kesätauolle, joten voi huokaista syvään ja pitkään... phuuh! Ensi viikolla alkaa mulla loma ja se jos mikä on upeaa! Ei aikatauluja, ei liiemmin suunnitelmiakaan. Ollaan vaan ja keksitään mitä mieleen sattuu tulemaan. Ihan parhautta :)

  Ihania kesäpäiviä sinne! <3

  VastaaPoista
 3. Olen kyllä nauttinut täysillä! Kevään jälkeen loma on LOMA. Syksyn lukujärjestyksiä kurkkasin ja järkytyin, mutta äkkiä käänsin ajatukset sieltä pois. Kattellaa syssymmällä sitte! 😄

  VastaaPoista
 4. Kesä on ihmisen parasta aikaa, vaikka alku voi olla hankalaa. Meillä siirtymävaiheet arjesta lomamoodiin aina kestävät hetken aikaa. Lomailoa ❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, juhannuksesta on selvitty, alkukankeudet selätetty, nyt kaikki hyvin ❤️

   Poista
 5. Mä nautin niin kesän lämpöisistä ilmoista, vaikka osittain olenkin töissä. Mutta mun työ on hyvin liikkuva :) Lomaile ja relaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko ja lämpö tekee ihmeitä ❤️ Vaikka en lomailekaan ihan vielä, silti vapaus tuntuu upealta!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?