Kuusivuotias.

KUUSI on hieno ikävuosi.

Ihminen on silloin vielä niin kaiken alussa. Hän havainnoi ympäristöä uteliaana. On tarkka. Osaa heittää hulvatonta läppää. Nukkuu ja syö paljon, koska nyt tuntuu olevan valtava kasvupyrähdys. Ja uhmaikä, tuo ah niin hermoja koetteleva kehitysvaihe on taas bäk! Nyt se on tietyllä tapaa haasteellisempi, kuin nuorempana. Koska kuusivuotias tietää jo mitä tahtoo, tietää miten tahdon saa läpi, osaa painaa "kaikki napit pohjaan", että aikuisilta menee hermot ja toisaalta kärsii omantunnontuskissa, koska tietää mikä on oikein ja mikä on väärin. Henkisiltä kasvukivuilta ei ole voitu välttyä. Kuusivuotias on hurjan liikunnallinen ja taitava liikkumaan, vaikka maan vetovoima on edelleen vahva ja laastariteollisuus käärii massit ;) Pelailu, juokseminen, kiipeily, pyöräily, potkulautailu, skeittailu, kaikki käy!

Kuusivuotiaamme on innokas tutkiskelemaan luontoa. Hän sai synttärilahjaksi ötökkäpurkin, minne voi napata jonkun öttiäisen tutkittavaksi. Kannessa on ilmareiät, ettei ötökkä pökerry. Ja kun ötökkää on tutkittu tarpeeksi, se vapautetaan takaisin luontoon. Kissat, koirat, puput, meidän hamsteri ja kaikki luontokappaaleet kiinnostaa ja luonto onkin tärkeä osa meidän elämää ja sitä opitaan ajattelemaan meidän perheessä pienestä pitäen.

On taas sellainen olo, että hei, älä koskaan ikinä muutu... ;) Vaikka näinhän se menee: lapset kasvaa, muuttuu siis pakostakin ja me äidit pysytään ikuisesti 25 vuotiaina. Vai oliko se 18? Emmekä muutu yhtään, ehei... ;)

Kuusivuotiaani. Olet niin tärkeä ja rakas tyyppi

Sari
Kommentit

 1. Ihana postaus! Nauti täysin rinnoin näistä vuosista - ne menevät ihan liian nopeasti ohi ja ykskaks huomaatkin olevasi se 25-vuotias, jonka 25-vuotias esikoinen muuttaa takaisin kotiin oman kotinsa putkiremonttia pakoon niiden lemmikkiensä kanssa;)
  Ihania kesäpäiviä ötökkäpurkkia täytellessä ja luonnon ihmeitä ihmetellessä!

  VastaaPoista
 2. Onnittelut ihanalle 6 vuotiaalle <3 Lapsista huomaa ajan kulun, täällä meidän tytär sai eilen mopokortin ja niin vaan oli päästettävä skootterilla ajelemaan ja vasta muistaa kun halusi puistoon leikkimään ja hiekkalaatikolle <3 Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja oi että. Mopokortti on meilläkin varmaan ihan ihan kohta tapetilla. Ennenkuin huomaankaan :) Ja kiitos samoin, aurinkoa viikonloppuun!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!