Pokemon Go ja muuta teknologiaa

Uskoisitko jos sanoisin, että en ole varsinaisesti ihan totaalisessa Pokemon Go-koukussa? Koska siis mähän en ole. Noup, nada, definitely not. Oikeesti.

Vuosikausia on mietitty, miten pelilaitteiden näyttöihin liimautunut nuoriso saadaan liikkumaan ulos. Kaikenlaisia houkuttimia on käytetty: menkää marjastamaan! Tässä sukset, mene ja hiihdä! Mikä ihme siinä on, että nuoriso ei innostunut? En ymmärrä. Sitten vaan tulla tupsahti Pokemon Go. Ja niin nuoriso pisti softan lataantumaan, että serverit kävivät pötkölleen ja sitten ne nuoret lähti ulos. Wau!

Mistä on siis kyse? Pokemon Go on älypuhelimeen ladattava ohjelma ja pelin tarkoituksen on löytää erilaisia Pokemoneja ja erilaisia mokkuloita - näin lyhyesti muotoiltuna. Taidot ja ymmärtämys karttuu sitä mukaa, kun tätä tekee ;) Gymit, luret ja munat aukeaa sitten ajanmittaan. Ja sun on todella pakko siirtyä mukavuusalueeltasi sohvalta tai keittiöstä ulos, jos meinaat päästä esimerkiksi PokeStopille tai bongataksesi mitä eriskummallisempia Pokemoneja. Sun on pakko liikkuu! Mutta kerrankin se ei kuulosta yhtään huonolta idealta.


Pokemon Go on kovasti sekä parjattu, että kiitelty. Kun järki pysyy päässä, peli on oikein jees. Itse keräilen Poksuja silloin tällöin kohdalle sattuessa, nyt muistin pyörälenkin varrella, että ainiin tässähän on PokeStop ja joku oli vielä napsauttanut luret sinne joten palloteltiin monta örkkiä siinä samalla, kun kesätuuli tuiversi pitkin hikisiä hiuksiamme.

Kysynpä vaan, että milloin tätä ideaa kehitetään eteenpäin? Että voit katsoa esimerkiksi ravintolan ruokalistaa virtuaalisesti, eli sovitella valmiita annoksia pöytään? Tai milloin voit sovitella vaatteita tai kenkiä itsellesi virtuaalisovelluksella? Ei siis niin, että ihminen on joku bittikökköanimaatio vaan katselet ihan itse itseäsi ja sovittelet vaatteita siinä samalla? Insinöörit ohoi, Suomi on noussut lamasta ennenkin teknologian voimin. Nyt kun Nokia on pistetty verkonpainoksi, olisko ajateltava laatikon ulkopuolelta, ihan sananmukaisesti? Insinööreillä on isot aivot, antaa niiden miettiä.

Hyvää sunnuntai-iltaa! Minä käperryn tästä sohvalle tai niin pitkälle sohvan suuntaan, kuin maitohappoiset kinttuni kantavat. Voihan se olla ihan jännittävä kokemus katsella telkkaria sieltä jostain sohvan takaa lattialta, jos ketarat eivät kanna pidemmälle. Niin mikä rapakunto? ;)

SariKommentit

 1. Meillä ei muksut oikein asiasta innostuneet, mutta miniä kylläkin. Mieskin sitten innostu, mutta kuulema 'liian vanha' I-phone estää ilon...
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Uskon kyllä paitsi näiden "vara-akku"-kauppiaiden rikastuneen tässä Pokemon Go:n myötä, mutta takuulla myös puhelinkauppa on käynyt kuumana ;)

   Mukavaa viikkoa ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!