Töiden alku on lähempänä kuin viikonloppu

Hui. Kolmen viikon loma mennä sujahti juuri niin nopeasti, kuin olin ajatellutkin. Aina on loman jälkeen puolisyyllistävä olo - "mitään en ehtinyt tehdä". Niinpä niin ;)

Olen teflonimaisesti väistellyt blogistaniassa kierteleviä "bucket listeja", joissa listataan asioita, mitä kesällä täytyy tehdä ;) Kun ei ole listaa, ei oikeastaan pääse syyttämään ketään, edes itseään, jos ihan kaikki ei mene suunnitelmien mukaisesti. Olen pitänyt riman alhaalla, ihan vaan oman itseni takia. Syö mansikoita ja nuku-tyylinen lista riittää minulle. Salaa toki ajattelin, että "kuvaa nyt paljon", "juo viiniä", "ole ahkera bloggari", "siivoa kaapit" jne. Onneksi ne ei olleet missään listalla kirjallisena. Muuten voisi tässä kohtaa ahistaa.

Lomalla olen lähinnä lomaillut. Olen vähän pöljänderi, kun lomalla odotan eniten sitä, että saa olla kotona. Menee kodikas sisustus ihan harakoille, kun pääsääntöisesti kotona käy vain ruokkimassa pesuetta ja makaamassa sängyssä ja sitten taas tukka tötteröllä menoksi! Lomalla on ihanaa kurvata kahvikupin kanssa hetkeksi sohvannurkkaan tai pyyhkiä vaikka ne vuoden verran jalkalistan päällä rötköttäneet pölyt ja muuta sellaista. Kotona on kiva olla, ei voi mitään ja hyvähän se on. Ja toinen ihan huippu juttu: mennä ruokakauppaan vaikka tiistaina klo.10. Olen kuin turisti, puristelen appelsiineja, ihmettelen missä kaikki ovat ja nautin siitä, että voin napata tuoreet croissantit mukaan ja juoda päiväkahavit klo.11.45. Ihan rauhassa. Ilman, että täytyy kytätä koska ruokatauko, kolmekymmentäminuuttia, on käytetty. Elämä on kyllä ihan mahtava juttu, tämä kaikki yllättää minut joka kesä.

Nyt kuitenkin päiväni ohjelmatoimistona ovat luetut. Lapset on kyllä tosi ihania, mutta hitsi kun rutiiniin tottuneet vekarat eivät oikein osaa lomailla, siis sillälailla kuin itse toivoisi. Ei sillä, ettei ne keksisi tekemistä, koska sitähän ne keksii. Liikaakin. Ne keksii ihan jatkuvalla syötöllä pelata jotain pelejä vaikka iPadilla tai katsoa leffaa. Kun ne komentaa ulos nauttimaan auringosta, ne keksii myllätä kukkapenkit, painia tai muuta mahtavaa. Viimeiset kolmeviikkoa olen ollut koko valoisan ajan siis ohjelmatoimisto, joka keksii jotain järkevää tekemistä kummallekin. Toinen lapsi kyllä lähti viikoksi reissuilemaan, että sikäli taakka kyllä keveni, mutta jäljelle jäänyt rakkauten hetelmä kyllä piti huolen siitä, ettei päässyt liiemmin saamaan makuuhaavoja sohvalla pötköttämisestä. Kiitos lapset, te olette liikuttavia. Kirjaimellisesti.

Loma-ajalta on tulossa pari postausta myöhemmin. Nyt tässä, työpuhelinta lataillessa, tiivistän kolme lomaviikkoani näin:

Loman alkajaisiksi käytiin Virossa. Oli kiva startti lomalle. Siitä tulee myöhemmin lisää, todellakin.

Sitten iski se uupumus. Se vyöryi päälle niin, että itketti ja kiukutti. Yhtenä päivänä en vaan päässyt oikein sängystä ylös. Otin kuvan muistoksi itselleni. Tää oli niin pohjakosketus. Mutta kun nukkui ja nukkui ja nukkui, se alkoikin helpottaa.Löysin itselleni voimalauseen kesälomaksi,
jonka tallensin puhelimeeni taustakuvaksi.
Kyllä oli voimaannuttava lause,
täytyy myöntää
Saa lainata, jos tarvitset:
Lomalla herkuteltiin. Terveellisesti ja vähemmän terveellisesti. Yllätyksekseni täytyy kyllä sanoa, että viinisaldo on nolla. Terassillekaan en ehtinyt. Mutta inkivääriolut on löytänyt paikkansa minun ruokaympyrästä.Eteisen siivoaminen. Luultavasti elefantti mahtuu kirahvin kanssa ennemmin jääkaappiin, kuin minä saan eteiseen pysyvän siisteystilan. Tämä haaste jatkuu edelleen. Eikö teillä muilla naisilla ole kotona mitään murheenkryyniä, mikä ei sitten millään selviä tai pysy siistinä niinku sekuntiakaan? ;)
Koska lomallahan ei voi pelkästään lomailla vaan kolmen viikon minilomasta viikko täytyy viettää vielä flunssaisena (joo, murr, olisin pärjännyt ilman tautiakin), niin kävin parissa paikassa vähän ravitsemassa sielun lisäksi kroppaa. Espresso House oli kyllä hyvä ylläri kotimaisemien kahvilatarjonnassa. En malta odottaa hämyisiä syysiltoja. Tiedätte mistä minut löytää ;)Tällä lomalla on saatu rakkautta, annettu rakkautta ja vähän etsittykin rakkautta. Halailtu ja suukoteltu ja oltu vierekkäin. No joo, kävin kyllä halailemassa mun autoakin, ihan selvinpäin. Rakas Kyllini, vähän ruosteessa, kuten minäkin, mut ei se haittaa ;) Olen iloinen, että Kyllini löysi minut ja voimme huristella työmatkat yhdessä ;)


Minulla on töiden alkuun vähemmän aikaa kuin viikonloppuun. Minusta on siis niin kuningasidea aloittaa loma keskellä viikkoa, jolloin töihin paluukin tapahtuu keskellä viikkoa, eikä ole kuin pari päivää selvittävänä ja sitten onkin taas viikonloppu. Vaikka työ on mukavaa, enkä koe tänä kesänä yhtä rankkaa töihin paluuta kuin viime vuonna, niin kyllä se pehmeä lasku on kaiken A ja O. Jos sinä kaipaat tsemppaavia voimasanoja, käys kurkkimassa TÄMÄ postaus. Mutta huomenna en vielä käy sorvin ääreen. Huomenna vielä syödään mansikoita ja nautitaan elämästä. Ja hei, syyslomaan enää kolme kuukautta ;) Jaksaa, jaksaa, hih!

Sari


Kommentit

  1. Lomalla ei pidekkään turhaan ressata vaan tehdä ja olla omassa tahdissaan tai siis meidän tapauksissa perheen tahdissa asioita ja menoja ;) Tsemiä töiden aloitukseen ja ihanaa kun on vain pari työpäivää ja sitten heti viikonloppu niin loman jälkeen töihin paluu on sellainen pehmeä ;)Aurinkoista keskiviikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Lomasi kuullostaa hyvin samanlaiselta kuin mitä täällä on vietelty, paitsi, että viiniä olen kyllä juonut... Lomalla on ihanaa kun ei ole aikatauluja, saa olla kotona tai lähteä extempore johonkin suuntaan, nauttia rauhassa aamukahvista, lukea kirjoja ja kaikkea kivaa. Mulla alkaa työt maanantaina, taas harmittelen sitä, etten tajunnut lopettaa lomaa keskelle viikkoa, ensimmäinen kokonainen viikko tahtoo olla vähän turhan jyrkkä pudotus arkeen...

    Voi kyllä meiltä ainakin löytyy noita ikuisia murheenkryynejä, jotka eivät tule siisteiksi vaikka kuinka yrittää, eteinen muun muassa....

    Tsemppiä töihin paluuseen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!