"Ei se satu"

Kun lapsi menee rokotettavaksi, oletteko sanoneet hänelle lohdutukseksi, että "ei se satu" vai totuudenmukaisesti, että "kyllä se vähän sattuu"? (Joo, kaikkea sitä ehtiikin mietiskellä ;))

Tätä asiaa olen pohtinut tässä viime päivinä ja täytyy myöntää, että ajatus siitä tuntui pahalta, että pitäisi valehdella tälle kyseiselle lapselle, jota rokotus aina sattuu, että ei se sattuisi. Sanoinpa sitten suoraan, että kyllä, se sattuu. Se nipistää hetkisen ja sitten se on ohi. Kasvaakohan se nyt ihan kieroon?

Toinen pulmallinen tilanne: minulla oli varattu aika hammaslääkäriin. Panikoin tulevaa operaatiota jo ennakkoon, vaikka en oikeastaan tiennyt edes millä toimenpiteellä aloitetaan. Itkeä tihrustin vähän ennakkoonkin ja lapset lohduttivat, että "hyvin se menee". Niinhän lapsillekin aina sanotaan. Että hyvin se menee. Ja että ei se satu.


Nyt sitten lapset ovat katselleet kauhistunein katsein pullottava poskista äitiä, joka pystyy suhisemaan yksittäisiä sanoja hampaiden välistä. Kyllä se meni hyvin, eikä operaatio sattunut (vaikka pelottikin), mutta yritäppä tässä vakuutella lapsille, että hammaslääkäri on edelleen ihan kiva paikka? ;)

Syyskuun to do-listalla sitten komeileekin...toiselle lapselle hammaslääkäri ja toiselle rokotus. Kuinka jännittävää ;) Luulen että meillä on paljon puhuttavaa...ja että ei se satu!

**

Eikö oo jännä, että normipäivänä voi mennä 5 tuntia vaikkapa juomatta.
Mutta kun varaat verikokeeseen ajan, mitä ennen on oltava juomatta 2h,
se on todella vaikeaa?

Tai jos et ole syönyt valmispitsaa vuosikausiin, mutta kun tulee oksennustauti,
päässä vilisee ruuat, joita teet heti seuraavaksi, se valmispitsakin, kunhan tauti on ohi?

Nyt kun minä olen muutaman päivän toipilaana,
on jo ikävä kunnon hammasharjausta (koska nyt ei saa harjata kovaa),
nachoja ja ruisleipää (koska ei saa syödä mitään kovaa).
Karkkipäivän karkit on vaihtuneet vauvojen hedelmämössöihin.

Vaikka en ole maustamattoman jugurtin suuri ystävä,
voin kertoa, että kyllä se maistuu taivaalliselta,
kun se on ainoa mitä pystyn nyt syödä.
Olemme löytäneet toisemme ihan uudella tavalla.
Siis se jugurtti ja minä!

**

Sangen tapahtumarikkaan lauantain kaikki tapahtumat ovat menneet meiltä tällä kertaa ohi, olen niin kipeä ja yritän nyt vaan keskittyä toipumaan. Ensi kerralla sitten Siivouspäivää, Poliisin päivää, Herttoniemi Block Partyä ja muuta. Hyvää lauantai-iltaa teille muille!

Sari

Kommentit

 1. Mulla poistettiin hammas reilu viikko sitten, eikä se sattunut yhtään. Mutta puudutuspiikit sattuivat ja sitten vasta sattuikin, kun puudutus lakkasi. Ja sattui sitten viikon verran.

  Lapselle täytyy vaan todeta, että vähän sattuu eli kannattaa pestä hampaat huolella ja syödä harkitusti herkkuja 😄

  Mukavaa lauantai-iltaa, kaikesta huolimatta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että hampaanpoisto sujui sielläkin kivuttomasti ♥ Ja olen ihan samaa mieltä tuosta lapsille toteamisesta :)

   Poista
 2. Kyllä meillä on aina sanottu, että se sattuu vähän, minusta ei ole reilua sanoa, ettei satu jos kerta tietää toisin.

  Voi hammaslääkäri on kyllä inhottava paikka ja kyllä sekin sattuu 😕.

  Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikesta huolimatta, otahan rauhallisesti ja huilaile ja kun olet toipunut niin sitten vaikka sitä valmispitsaa nachoilla😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos ja kiva kuulla, että siellä ollaan samoilla linjoilla ♥ Ja hih, taisit juuri viedä herkuttelutsydeemit ihan uudelle tasolle - valmispitsaa nachoilla! Pakko kokeilla ;)

   Poista
 3. Joo, kyl mäkin sanon, että vähän sattuu mutta thats it!! Onhan nuo jännittäviä tilanteita ja mitä sitä valehteleen muksulle!!

  Kivaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista ja olen niin samaa mieltä! Taidan vaan olla vähän liiankin curlingparent - vielä kun saisi sen "that's it"-moodin päälle, mutta kun synnärilläkin itkin kun mukulaa piikitettiin, niin jää vähän se vellominen päälle myös lohdutuksen suhteen :D Mutta kyllä tämä tästä, suunta on eteen ja ylös!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!