Jeanne d'Arc Living Vintage Paint-kalkkimaalihommia

Kesälomalla innostuin kalkkimaaleista. Lueskelin kokemuksia eri blogeista, huutelin Facebookissa. Kalkkimaali tuntuu olevan suurelle yleisölle kuitenkin vielä ihan vieras käsite ja moni sanoi suoralta kädeltä, että "älä tee sitä". Koska olin (todella jääräpää ;)) lukenut ja kuullut niistä niin paljon hyvää, päätin pistää pensselin heilumaan.Mitä olin aikeissa tuunata?
Kodin pikkujuttuja. Laatikoita, keittiöjakkaran ym.

Miksi valitsin kalkkimaalin?
Koska kalkkimaalilla tulee kivannäköinen pinta! Jeanne d'Arc Living kalkkimaalit ovat vesiohenteisia, lähes tuoksuttomia (en haistanut mitään, eikä migreeniantennit värähtäneet lainkaan) ja ympäristöystävällisiä. Lisäksi arvostan sitä, että maali on melko peittävä ja kuivuu nopeasti. Kalkkimaali ei myöskään vaadi mitään esikäsittelyjä.

Mitä täytyy tehdä maalaamisen lisäksi?
Riippuu siitä, millaisen pinnan haluat. Vahaa maalattu tuote esim. Antique Waxilla. Sekin kuivuu ihanan nopeasti.Minä kävin ostamassa kalkkimaalit Sisustus Fannystä, Lahdesta.
Ostin purkillisen vahaa ja pari pientä purkkia maalia, sävyinä
Faded Lavender ja Delightful plum.


  Vahan valitsin valkoisena.Oletko sinä kiinnostunut kalkkimaaleista?
Lue niistä lisää vaikka Jeanne d'Arc Living sivuilta, TÄÄLTÄ.

Miltä ensimmäisten maalausten lopputulos näytti?
Stay tuned... ;) 

Ihanaa viikkoa!

Sari


Kommentit

 1. Mielenkiinnolla odotan kuvia valmiista tuotoksista. Minullakin on purkki kalkkimaalia odottamassa, en vaan lomalla saanut aikaiseksi, kun oli olevinaan niin kivoja ilmoja ja paljon muutakin tekemistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihanaa! Nyt vaan maalailemaan - kyllä oli kivaa, helppoa, hajutonta, nopea... :) Mä niin tiedän, mitä teen pimeinä syysiltoina ;)

   Poista
 2. Mä olen maalaillut vaikka mitä, joista blogissakin on ollut juttuja. Kivoimpana siniseksi maalattu mäntylipasto. Nyt pitäisi maalata yksi vaatehuoneen ovi, ja siihenkin olen ajatellut kalkkimaalia. Mun mielestä siitä tulee kiva vanhan näköinen mattapinta. Kiinnostaa tuo valkoinen vaha, itse olen käyttänyt vain kirkasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se teidän lipasto olikin niin erityisen hieno, että se antoi kimmokkeen olla rohkea ja tarttua maalihommiin :)

   Poista
 3. Kiinnostavaa... We'll stay tuned :)

  Parantelimme ( = mieheni ja minä) eilen yhden valkoisen yöpöydän nuppia ja pintaa, kun olivat niin kuluneita. Meillä sattui olemaan hiukan valkoista maalia, vaan voihan ihme miten erisävyistä valkoista sattui olemaankuin alkuperäinen :D

  VastaaPoista
 4. Olen ja täällä seurailen ja odotan lopputulosta!! :)) Haluaisin maalata mun 'makkarin' seinän uudestaan, mutten tiedä millä ja miten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinän maalaamishommiin törmäsin Nougatin sivuilla, käyhän tutkimassa:
   http://sisustusliikenougat.blogspot.fi/2013/10/kalkkimaalit-ja-paivitetty-ohje.html

   Pikkutuunailuihin ainakin kalkkimaali käy hyvin :)

   Poista
 5. Mielenkiinnolla odotan juttua valmistuneista projekteista.

  Itse olen maalannut seiniä kalkkimaalilla. Olihan se jotenkin takkuista, mutta lopoutulos on kyllä mieleinen. Tosin maalia kului paljon enemmän kuin ohjeessa sanottiin, vaikka ohensinkin maalia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, onkohan noissa maalien koostumuksissa sitten eroja? Minusta tuntuu, että Jeanne D'Arcin Vintage furniture-paint oli niin riittoisaa, että sillä olisi vedellyt vaikka ja mitä! Olin varautunut, että maalia menisi paljon enemmän, mutta hyvä näin.

   Ihanaa, että seinämaalauksen lopputulos oli kuitenkin teillä hyvä! :)

   Poista
 6. en ole vielä maalannut, mutta pakkokokeilla- listalta löytyy ;)

  VastaaPoista
 7. Olen maalannut rittoisia mutta vasta nyt luin että niissä on lyijyä ja varoitukset. Monet kerrat olen lätrännyt paljain käsin ja hionutkin ilman suojia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hurja juttu! Luulin, että myrkyttömissä maaleissa ei ole lyijyä? Linkkaatko lähteen, mielelläni tutustuisin asiaan tarkemmin! Kiitos!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!