Kalkkimaalirakkautta

Heissan!

Kerroin siis edellisessä postauksessani TÄÄLLÄ, kuinka hurahdin kesälomalla kalkkimaaleihin. Halusin maalailla näin alkuun ja pitkästä aikaa ihan vaan jotain pientä. Toki salaa haaveilen sutivani eteisen päätyseinän harmaaksi ja olohuoneeseen haluaisin huiskia maitokahvinruskeaa, mutta kun olen niin harkitseva tyyppi, on turvallisempi aloittaa pienistä jutuista ;) Tuunattavana oli siis kaksi IKEA KNAGGLIG-laatikkoa.Ne olivat olleet ulkona koko kesän, eli ensin piti evakuoida niihin kotinsa rakentaneet hämppikset. Seuraavaksi laatikot piti puhdistaa hämähäkkien seiteistä ja kaikenmaailman kesäpölystä.Sitten aloin sutimaan pintaan Jeanne d'Arc Livingin Vintage Paint-kalkkimaalia, matt furniture paint, sävynä Faded Lavender
Maali kuivui todella nopeasti, mutta koska olin kovassa flunssassa, jätin vahaamisen seuraavalle päivälle. Eli periaatteessa olisin voinut saada valmista yhdessä päivässä. Kalkkimaalin on kehuttu olevan riittoisaa ja saman totesin minäkin. Pieni purkki (100ml) riitti molempiin laatikoihin ja sitä jäi vielä purkin pohjalle! Sudin kumpaankin laatikkoon yhden kerroksen maalia ja se oli oikein riittävä määrä saaden aikaan peittävän lopputuloksen. Maalit hain Sisustus Fannystä, Lahdesta.

Vahan otin valkoisena ja levittelin sen pensselillä laatikoihin. Viimeistelin laatikot hankaamalla pintaa kankaalla sen aikaa, että "tahmeus" muuttui sileydeksi.Lopputulokseen olen tosi tyytyväinen.
Niistä tuli aika rouheat.Kuvat eivät anna värille oikeutta, olen pahoillani.
Faded Lavender on siis hyvin hento laventeli.
Kurkkaa sävyä vielä vaikka TÄÄLTÄ.

Laatikoiden pinta tuntuu hyvältä, kestää pyyhkäisyjä.
Niiden piti mennä takaisin ulos, mutten raaskinut laittaa.
Ne ovat olleet sisällä kukkalaatikoina,
koristeena ja nyt niillä on syksyn tullen uusi virka
apupöydän laatikkoina.

Ja näyttää siltä, että himo kasvaa maalatessa:
keittiöjakkaran jälkeen maalia pintaansa saa
tuo nimenomainen apupöytä, hih!

Omat kokemukseni kalkkimaalista on pelkkää plussaa:
kuivuu nopeasti
hajuttomia
(vaha tuoksuu miedosti)
lopputulos on rouhea
valkoinen vaha jättää kauniin pinnan

Suosittelen
ja jatkan maalausprojekteja hyvillä mielin.
Syksyn pimeinä iltoina sitä ehtiikin maalata kaikenlaista ;)

Sari


ps. maltti on tiedätte kyllä mitä ;) Jos olet maalaamassa jotain "isompaa" tai vaativampaa, kuten ulkokalusteita tai seiniä ym. niin suosittelen vielä tutkimaan blogeja sen aihealueen tiimoilta ja kyselemään maalausvinkkejä parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi kokeneemmilta maalareilta tai vaikkapa suoraan maaleja myyvistä liikkeistä. Tietääkseni putiikeista löytyy myös kalkkimaalausoppaita ja jossain päin järjestettänee myös kalkkimaalauskursseja! Pieniin sisämaalauksiin tämä tuntuu sopivan oikein hyvin. Tiedättehän tämän; rakastunut katselee maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi...tai tällä kertaa häilyvän laventelin väristen lasien läpi, hih ;)


Kommentit

 1. Kalkkimaali näyttää todella kauniilta laatikoissa ja pinta on ihanan luonnollinen ja elävä.

  VastaaPoista
 2. Kiitos tästä, mun täytyy nyt siis lähteä ensin Ikeaan ja sitten korkata maalipurkkini :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein! Aina kannattaa kokeilla, sittenhän sitä tietää parhaiten, miltä se kalkkimaalatun pinnan rakenne ja pinta näyttää omaan silmään :)

   Poista
 3. Onko tuo vaha pakollinen? Eikö kalkkimaaleja voi käyttää ilmankin? Miltä se susta näytti pelkän kalkkimaalin jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se näytti ihanalta, mattaiselta. Mutta sitä en tiedä, miten se vesiohenteisena kestää esim. pyyhkimistä, jos ei laita mitään suojaa päälle. Vahaa on myös muissa väreissä - tummaa ja kirkastakin, jos valkoinen tökkii :) Varmaan riippuu käyttötarkoituksestakin, käyttöesineet ja huonekalut on varmaan pakko viimeistellä esimerkiksi vahalla. Pieni purkki maalia maksaa alle kympin, kannattaa ehdottomasti ostaa ja kokeilla ja sitten pääsee itse hankailemaan ja katsomaan lähteekö maalit vai jääkö :)

   Poista
 4. Hienot laatikot!
  En ole koskaan käyttänyt kalkkimaalia.
  Pitäis varmaan ostaa ja kokeilla.

  VastaaPoista
 5. Kivalta näyttää laatikot maalailujen jälkeen ❤️Mä en vieläkään tuota maalia ehtinyt ite testaa ☺️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!