Tyhmägram

Minä seuraan yli 500 mielenkiintoista Instagram-tiliä. Inspiroivia kuvia, iloisia ihmisiä, mielenkiintoisia yrityksiä. Kerrassaan ihana idea, koko Insta-härpäke.

Mutta sitten se muuttui. Instagram päätti voivansa tietää, mistä kukin Instaaja tykkää. Tietääköhän se, etten tykkää näistä uudistuksista yhtään?


Aikaisemmin seuraamieni tilien kuvat istahtivat Instagram-feediini aikajärjestyksessä. Vaikka seurattavia on paljon, silti oli aika hyvin kartalla, mitä kenellekin "kuuluu". Koska selailen kuvavirtaa eri päivinä eri aikaan, saatoin olla jokseenkin varma, ettei yksikään lempparitili mene kokonaan ohi.

Nythän feedi perustuu Instagramin arvioihin siitä mitä haluaisin nähdä ja kuvat tulevat ihan pöhkössä järjestyksessä. Harmittavinta on, että tästä johtuen kaikki seuraamani tilit eivät vaan tule feedissä eteen.


Kimmokkeen tähän tekstiin sain beauty of life-blogista, jossa käsiteltiin asiaa otsikolla "instagram ja typerä muutos". Olin itse miettinyt jo jonkun aikaa, mikä olisi oikea foorumi pyytää anteeksi seuraamiltani ihmisiltä. Blogissa? Instagramissa? Missä? Koska en osaa pukea asiaani pariin sanaan, päätin puhua suuni puhtaaksi täällä.

Anteeksi, että en ole tykännyt kuvistasi. Anteeksi, etten ole nähnyt julkaisujasi. Tykkään kuvistasi silti, aina kun vaan satun niitä näkemään.


Seuraan siis Instagramissa mm. beauty of life-blogin ihanaa Insta-tiliä @bbeautyoflifee mutta hän, kuten moni muukin suosikkini ei ole näkynyt feedissä pitkään aikaan. Instagramin logiikka on petollinen: feedissä pyörii tietyt samat tilit, joiden ihanista kuvista tulee luonnollisesti tykkäiltyä, mutta sitten Insta kuvittelee minun tykkäävän vain niistä kuvista ja ettei muut seuraamani tilit olisi minusta mielenkiintoisia. Buu, tyhmägram.

Mutta hei, ei anneta periksi! Tämä muutos oli nyt tällainen, toivottavasti Instagramin seuraavassa isommassa muutoksessa pääsee itse myötävaikuttamaan enemmän feedin sisältöön tai jopa valitsemaan sen asetuksen takaisin, että kuvat näkyvät aikajärjestyksessä. Good old times!Jos joku teistä on keksinyt jotain hyvää näistä Instagram-uudistuksista, niin kerro ihmeessä :) Ja yritetään pitää yhteyttä Instagramin kautta edelleen. Minä olen @SARDEGRAM. Kuka sinä olet?

Sari

ps. ainiin! Unohdin rutkuttaa Bloggerista, kun kommentointi kestää ilmeisesti Blogger-lukijapaneeli-härpättimen takia tolkuttoman kauan. Mutta ei nyt makia mahan täydeltä, avaudun siitä joskus toiste ;)
Kommentit

 1. Kiitos ja aamen ja niin samaa mieltä! En tajua miksi tällainen muutos tehtiin, ihan tyhmää!? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta. Toivottavasti seuraava uudistus on käyttäjäystävällisempi!

   Poista
 2. Samaa marmatusta marmatan minäkin instasta 😖

  Seuraan kyllä sinua, mutta nyt huomaa , että kuvissa näkyvät instakuvat on mennyt kyllä suurimmaksi osaksi ihan ohi...

  VastaaPoista
 3. Kyllä, allekirjoitan marmatuksesi, typerä uudistus! Mutta onneksi kirjoitit, koska olin jostain syystä tipahtanut seuraajistasi... Mut löytää mejaelämä-nimellä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tarkistamassa, että seuraa-täppä on päällä. Kyllä oli! Nähdään ja tykkäillään!

   Poista
 4. Huoh! Niin ärsyttävää :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Kiitos, kun avauduit asiasta rohkeasti ja sait minutkin puhumaan suuni puhtaaksi ♥

   Poista
 5. Samaa murisen minäkin :( Ja FB:ssä on sama juttu. Uusia päivityksiä ei nää ellei mene profiilien luo. En minä voi muistaa kaikkia insta-tilejä ja käydä yksittäisesti siellä katselemassa. Kun kirjaimellisesti ainoastaan 10 samaa tiliä vain päivittyvät. Murrrr ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä! Tosin Facebookin kanssa olen jo tainnut luovuttaa, sen käyttäminen 'blogisivuna' on toivotonta... Parempia uudistuksia odotellessa ♥

   Poista
 6. Oih, en ole huomannutkaan tuota ongelmaa. Tosin käyn ihan varta vasten kurkkaamassa joidenkin tilit, joita en halua missata. Terveisin @casamimiblog :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä taktiikka :) Ja kiitos vinkistä, sinulla on nyt yksi uusi seuraaja. Toivottavasti näen sinut vielä feedissäni :D

   Poista
 7. Mä en jostain syystä ole huomannut tuommosta muutosta, tai sitten en vaan seuraa tarpeeksi montaa, että sen jotekin huomais helpommin.. ehkä? :D Mutta joo, aloinkin sua jo seuraamaan, mä olen siellä elisakookoo o/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on minusta aidosti hienoa, ettei kaikki kärsi tästä samasta ongelmasta! Uskon, että maailmassa on mooooooonta jotka eivät ole huomanneet koko uudistusta ja monta ketä ei haittaa ollenkaan, mutta minä koen sen toisinpäin, että ärrinmurrin vaan, senkin Instagram :D Ehkä enemmän harmittaa se, kun itse ei voi aidosti vaikuttaa. Uskon kuitenkin hyvään, paremmat uudistukset ovat tulossa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!