Roina on alkanut vähenemään, olo on alkanut kevenemään.

Täällä ei ole tapahtunut yhtään mitään uutta sisustusrintamalla. Tai siis en ole hankkinut mitään uutta. En sohvaa, en juomalaseja. En uusia säihkyviä lakanoita enkä edes uusia tuikkuja.

Kun on tullut joku ihmeellinen roina-ahdistus.


Olen tosi iloinen kaikesta tavarasta mitä meillä on. On kivaa omista sipulikuppi, kahvinkeitin, sänky ja verhotkin. Asioita, mitä kaikilla ihmisillä ei ole, vaikka kovasti niin toivoisivat. Mutta toisaalta olen ollut jo pitkään ahdistunut siitä, kun meillä on kotona jatkuvasti niin kamala sotku. (Enkä minä edes sotke ;))


Vaikka miten siivoan ja järjestelen, kun selkäni käännän, on jossain nurkassa tapahtunut mystinen PUFF ja kaikki tavarat ovat ympäri ämpäri. Tuttua, anyone? ;) Logiikkani on pitkään ollut se, että jokaisella tavaralla pitää olla oma paikka. Sitten koti pysyy siistimpänä. Kunnes vasta viimeaikoina olen tajunnut, että eihän se ongelma ole tilan puute vaan tavaran määrä. Miksi me tarvitsemme neljäsataatuhatta henkaria? Satoja, ellei tuhansia kippoja joita ei voi edes pestä koneessa? (Mutta toki me tarvitsemme edelleen Kivi-tuikkuja, Kastehelmi-ihanuuksia, Marimekkoa ja... :))


Kesälomalla aloitettiin siivoamaan paikkoja. Kaikki risa ja puhdas krääsä heitettiin roskiin (miten sitä olikin kertynyt niin paljon?). Ikea-kasseihin sullottiin kierrätykseen menevää tavaraa. Leluja, astioita, kirjoja. Sitä mukaa, kun roina on alkanut vähenemään, olo on alkanut kevenemään. Toki tällä on vaikutuksia muihinkin perheenjäseniin ;) Olen joskus pitänyt linjaa siitä, että lapsille annan jouluna lahjaksi vain 1-2 pakettia. Sitten se on lipsahtanut johonkin 10 paketin hujakoille. Nyt tehdään ryhtiliike. Eikä se sitä tarkoita, että lahjakääreestä löytyy tonnin älypuhelin. Fiksuja hankintoja, mielekkäitä lahjoja. Eikä mitään turhaa. 


Ihaillen seuraan, mitä kaikkea muissa blogeissa on tuunattu tai hankittu. Voi, kun ei meillä ole tapahtunut sisustusrintamalla mitään, vaikka on siis paljonkin. Tätä tyhjää on vaan vaikea esitellä. Vaikka ei sitä tarvitse esitellä. Sen tuntee.


Eikä tämä projekti tähän ole loppunut. Tämähän on vasta alkusoittoa! (Tätä ei paree tunnustaa perheenjäsenille, hih) Pikkuhiljaa tavaramäärä alkaa olemaan hallinnassa. Pikkuhiljaa voin tulla kaupan lakanaosastoltakin pois ilman, että itkettää, kun en saanut mitä olisin ehdottomasti tarvinnut halunnut. Kun ei kaikkea voi saada, ihan niinkuin lapsillekin aina muistuttelen ;) Eikä tähtäimessä olekaan yhden tavaran koti. Vaan koti missä on vain kivoja juttuja, ei mitään turhakkeita ja missä sotku ei pääse riistäytymään kaaokseksi (ainakaan ihan joka kerta)!


Ahdistaako teitä muita roinan määrä?
Mikä ratkaisuksi?
Oletko kokeillut KonMaria?
Vai muuten vaan olet roudannut roinat pois?

Sari


Kommentit

 1. Mahtavia oivalluksia sulla! :)
  Toi on niin tuttua, itsekin oon koittanut edes suunnilleen vuodessa raivata käyttämättömät (tai muuten-vaan-turhat) tavarat kierrätykseen. Siitä tuleekin ihanan kevyt olo!
  Joskus kasaan kamaa roskiin pussitolkulla. Joskus puolestaan varaan kirpparipöydän ja myyn turhat tavarat eteenpäin :) Tai ihan vaan lahjoitan pois, esim. seurakunnan kirpparille.
  Kerran luin sellaisesta ideasta, että vuoden ajan kotoaan voi heittää JOKA päivä yhden turhan tavaran pois! Se vois olla itselle kokeilemisen arvoinen projekti :)

  VastaaPoista
 2. Hyviä juttuja :) Meillä myös koko ajan kaaos, en ymmärrä miten sen saisi hallintaan *huokaus** Ja kerran vuodessa vähintään iskee "vähennysbuumi" kun tavaraa lähtee kirpparille ja roskiin urakalla. Kuka ihme sitä tavaraa meille aina kuskaa :D
  http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Se on kyllä niin vapauttavaa päästä tavaroista eroon! Ah, love it ja olo tosiaankin kevenee :)

  VastaaPoista
 4. Tunnistan itseni tästä kirjoituksesta, vaikka minä en oikeasti (?) hanki kovin paljon tavaraa niin jostain syystä joka paikka tuntuu olevan roinaa täynnä! Pikku hiljaa olen koittanut tyhjennellä, mutta matkaa on kyllä jäljellä ja paljon! Takuulla pysyisi koti siistimpänä jos tavaraa olisi vähemmän!

  VastaaPoista
 5. Todella tuttua. Olen kesän aikan raikonnut niin sukulaispaikkaa, mökkiä ja omaa kotiamme. Tilat tuntuvat nyt paljon avarammilta ja ilmavimmilta. On sata kertaa helpompi siivotakin. Mitään ei ole mennyt roskiin, risaiset vaatteetkin on viety tekstiilikeräykseen. Olemme ilahduttaneet lahjoituksilla kissataloja, kehitysvammaisten askartelukerhoa jne. Itselle ahdistusta tuottaneista jutuista on syntynyt muille paljon iloa. Ja muiden iloa katsoessa iloa itsellekin. :)

  VastaaPoista
 6. Tähän pyritään ja hyvä sinä, olet jo tehnyt niin paljon asian eteen. Juu mies vei kaiken kaatopaikalle autotallista, voisin sanoa, että tuli aika puhdas fiilis, vaikka vieläkin ajattelen kaikkia niitä pehmoleluja, joiden kohtalo olikin joutua kaatikselle, kuten Toy Story leffassa!!!

  VastaaPoista
 7. Samoja tunnelmia täällä! Koko kevät ja kesä vähennettiin tavaraa kaapeista ja myös esiltä, kyllä on ihmisellä paljon kaikkea turhaa.. Kodin siistinä pitäminenkin on muuttunut paljon helpommaksi kun kaikelle oikeasti on paikka. Ei varsinaisesti olla konmaritettu, mutta siinä metodissa on kyllä joitain todella hyviä ajatuksia.

  VastaaPoista
 8. Kiitos teille ihanat ♥ Tämä postaus jäi aivan täysin sairaalakiemuroiden jalkoihin ja pääsin lukemaan kommentit vasta myöhemmin. Ihana kuulla, että miten samoilla fiiliksillä ollaan monen kanssa ♥ Ootte kyllä aivan mahtavia!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!