Naapurit

Olen usein miettinyt, että miten helppoa on kertoa naapurille lippulappusella, kuinka kovaa meteliä heidän bileistä lähtee. Kun kuuluu Facebookissa "oikeisiin ryhmiin", saa päivän hihitykset kasaan siitä, kun lueskelee, millaisilla viesteillä naapureita on lähestytty. Erästäkin moitittiin siitä, että hänen lemmikkinsä pelottelevat muita asukkaita pihalla - vaikka todellisuudessa lemmikkinä oli joku pikkuruinen akvaariossa elämää viettävä rapuparka. Tosin voisihan se olla järkyttävää jos sellainen kaveri hyppäisi vesialtaasta kuivalle maalle ja juoksentelisi naapuripoloisten perässä ;)


Mutkun mun tekis mieli sanoa, että... TE OOTTE IHAN PARHAAT NAAPURIT. Oikeesti.

Me ollaan asuttu aika monessa paikassa. Etsitty sopivaa aluetta olla ja elää, etsitty pysyvää pesäpaikkaa. Nyt aletaan olemaan aika lähellä, luulisin. On nähty kaikenlaista elämää. Ja kaikenlaisia ihmisiä. Aikamoisia naapureita.


Mutta nyt voin sanoa koko sydämestäni, että meillä on ihan parhaat naapurit. Seinänaapurit ovat joutuneet kuuntelemaan meiltä kuuluvaa meteliä ja silti he edelleen moikkaavat hymyssä suin. Olenkin sanonut, että en anna heidän ikinä muuttaa! Pihapiirissä on lainattu naapureille milloin leivinpaperia, milloin minigrip-pusseja. On vahdittu lapsia, on vaihdeltu pyykkäysvuoroja ja käyty hoitamassa kissoja loma-aikoina. 

Ja kun lapset "kokeilee rajoja" (lue: no tekee niitä perusaivottomuuksia), siitä jutellaan suoraan aikuisten ja lasten kesken, ilman mitään kiekumista tai kyräilyä. Ihan parasta!


Meilläpä kävi niin, että lapselta hävisi eräänä päivänä kenkä. Upouusi talvikenkä, tonne ulos. Kyllä, se on mahdollista. Sinä iltana satoi lunta, tuuli ja myrskysi. Ja me etsittiin sitä kenkää nenät jäässä, eikä löydetty.

Naapuri sai kuulla tästä ja eipä aikaakaan, kun oli lasten ulkoilun aikana toisen vanhemman kanssa huvikseen etsiskellyt kenkää ja sieltähän se löytyi! Se tunne, kun puhelimen näytölle lävähti kuva kadonneesta mutta sittemmin löytyneestä kengästä! Löytöpalkkio ostettiin molemmille löytäjille!


Toivottavasti rohkenen vielä joku kaunis päivä laittaa lippulappuset naapureiden postiluukusta sisälle ja kertoa, silläkin uhalla, että saan kylähullun leiman otsaani, että te ootte ihania

Oletteko te kehuneet naapureita?
Tai ootteko te saaneet kiitosta?

Sari

Kommentit

 1. Meillä on myös ollut viimeiset reilu 12 vuotta aivan mahtavat naapurit. On lainailtu työkaluja, ruokatarvikkeita, kukan taimia ja neuvoja. Onpa meidän naapurit olleet meillä juurikin kissan hoitajina lomien aikana sekä neitiäkin tarvittaessa hoitaneet. Pian koittaa muutto uuteen kotiin, ja kädet ristissä toivon, että uudet naapurit olisivat edes ihan perusmukavat.

  Onnea kengän löytymisen johdosta 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea on ihanat naapurit! Ja toivottavasti niitä piisaa teillä nyt tulevaisuudessakin ❤

   Ja kiitos, olemme tosi onnellisia kengästä!

   Poista
 2. Hihi, se vasta olisikin näky kun rapu viilettäisi pelotellen perässä vai sittenkin toisinpäin :D
  Meillä on on myös hyvät naapurit! Yksi läheisempi, jolla samanikäisiä lapsia ja sitten kaksi vanhempaa pariskuntaa.
  Ja löytyypä Onnelin ja Annelin Vahti -koirakin naapurista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä on sellainenkin naapuri! Hih, mahtavaa! ❤

   Poista
 3. Mukavat (tai no, ylipäätään täyspäiset!) naapurit on kyllä ihan taivaan lahja. Meillä on onneksi ihania naapureita. Harvoin sitä tulee kenellekään ääneen sanottua, mutta joulun alla olen vienyt itse tehtyjä herkkuja tms. ja lumisina päivinä olen harjannut naapureiden oven edustat puhtaaksi lumesta. Siinä ne menevät samalla kuin omakin, kun ollaan lasten kanssa ulkona, säästyvät töistä palaavat edes joltain hommalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mitä? SÄ olet myös ihana naapuri ❤

   Poista
  2. Ja siis ettei tule väärinkäsityksiä, emme taida olla keskenään naapureita, koska meillä kyllä lumityöt sujuu aina just niin nopeasti kuin saan ne tehtyä :D Ja mikäs siinä, hauskaa hommaa ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!