Joulupuu on rakennettu.

Joka joulu täytyy vähän väitellä, että pitääkös sen joulukuusen olla aito vai kestoversio siitä aidosta. Kun ei se joulu tule ilman kuusen tuoksua mutta se neulasten imurointi, ärrinmurrin ja silleen. Enkä siis edes puhu mistään julkisesta väittelystä, vaan siitä pään sisäisestä ;) Minä ainakin haaveilen joka joulu aidosta kuusesta, mutta kaiken kiireen keskellä aina vaan kaivellaan sieltä pahvilaatikon uumenista se uskollinen kestokuusi. "Joulupuu on rakennettu" saa ihan kirjaimellisen merkityksen, kun se tosiaan kootaan pala palalta. Tai siis noi kokoaa. Aikaisempina vuosina olen ehkä keskittynyt vain vetelemään taiteellisia linjoja ja vahtimaan niiden toteutumista, mutta nykyään annan vapaat kädet ja kaikki käy. Lapsillakin on hauskaa, kun saa kokea sitä onnistumisen riemua, kun omat visiot kelpaavat. Tietenkin.


Kestopuun lyömätön etu on se, että siitä voidaan nauttia joulukuun alusta aina loppiaiseen saakka. Tai riippuu kiireestä ja jaksamisleveleistä, kunhan nyt pääsiäiseen mennessä kuusi on takaisin varastossa, niin hyvä on.


Vaikka minun mielestä meidän kuusi menisi kyllä menisi ihan heittämällä vappukuusestakin. ;)


Kun katselin lasten kuusenkoristeluprojektia, en voinut kuin myhäillä tyytyväisenä. Tämä on yksi niistä harvoista asioista, mitä lapset tekevät sovussa yhdessä. Molemmilla on omat visiot jotka saavat toteutua tasapuolisesti. Olisikohan lapset tosiaan omaksuneet sen, että makuasioista ei voida kiistellä?
Muuten aika perinteisestä, harmonisesta ja valkeasta kuusesta löytyy aina tilaa myös uusille koristeille, kuten esimerkiksi eskarista tulleelle pikkukuuselle. Meillä on aina tilaa lasten kädenjäljelle. Meillä piirustukset valtaa seinät, washiteippiä menee vuosittain metritolkulla ja lasten vaihtuvat taidenäyttelyt ilahduttaa aina.
Joulufiilis on vahvasti aistittavissa, vaikka ulkona onkin harmaata ja sumuista. Ei se haittaa! Kotona on sytytelty kynttilöitä ja etenkin led-kynttilöitä, joita suosittelen vahvasti lapsiperheeseen. Piparkakkuja on niin paljon, että ne taitavat riittää juhannukseen saakka ja kaikki jouluaskareet on aikalailla tehty. Pian saakin vain keskittyä nautiskeluun.

Lapset ovat harvinaisen hyvin kartalla mikä päivä on menossa, montako yötä on jouluun ja jännitys alkaa olla ihan käsin kosketeltavissa ;) Joulukalenterisuklaita on mussutettu navat pulleina ja poitsu taitaa olla tosi tyytyväinen saamaansa Lego-kalenteriin, kun joka aamulle on ollut jotain pientä piperreltävää.


Pienempi tonttuseni on jo joululomalla, isompi tonttunen käy vielä muutaman päivän koulua. Mikä päivä teillä koululaiset jäävät joululomailemaan? Entäs sinä itse, onko edessä työrupeama, joululoma, kotoilua vai jotain ihan muuta?


SariKommentit

 1. Vielä on muutama aamu herättävänä sekä kouluun että töihin ennen jouluun laskeutumista. Minä olen ehdottomasti aidon kuusen kannalla, vaikka joka vuosi niitä neulasia juhannuksena imuroidessani mietinkin, että ensi vuonna kyllä hankitaan kestokuusi :D Kaunis kuusi teillä! Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, se imurointi...totta ;) Hyvää joulun aikaa sinne teillekin ♥

   Poista
 2. Kylläpäs on kaunis joulupuu!
  Sopii nuo värit jotenkin niin täydellisesti tuohon valkoiseen puuhun.
  Ihana! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!