Kupillinen luumurahkaa


Muistutan aina ihmisiä siitä, että tehkää joulusta ihan omannäköisiä! Ja minusta on ihanaa, kun huomaan meidänkin pikkuisella perheellä olevan omia voimistuvia perinteitä. Kuten esimerkiksi tämä.Meidän perheen joulutaiat tapahtuu enemmän keittiössä, kun on ihan silkka mahdottomuus esimerkiksi heittää joulusaunat (kun ei ole omaa saunaa), käydä haudoilla (kun allekirjoittaneen omien isovanhempien viimeinen leposija on satojen kilometrien päässä) tai että isimies kävisi kaatamassa kuusen metsästä jouluaatonaattona (laitonta, koska meillä ei ole omia tiluksia). Joten keittiö on se luonteva paikka olla ja touhottaa.


Minun äitini tekee jouluisin maailman parasta luumukeittoa, mitä nautitaan kermavaahtokauhallisen kanssa. Taivaallista. Mutta ihan kaikki geenit ei ole periytyneet minulle. Kuten tuo kiisseleiden keittotaito.

Niinpä niillä mennään, millä voidaan: me tehdään ihanaa luumurahkaa!


Meidän luumurahkaan tulee purkillinen vispikermaa kuohkeaksi vatkattuna, purkillinen vaniljarahkaa, purkillinen maustamatonta rahkaa sekä puoli purkillista luumumarmeladia. Päälle rusennetaan piparkakkuja. Toimii, ihan joka kerta. Vastaavia ohjeita on useita: joku käyttää kuohukermaa, joku tekee sen täysin maidottomasti, joku maustaa hitusella minttua - tyyli on vapaa!
Tämä me taidetaan ottaa joulunajan herkuttelun lisäksi ihan joulupöytäänkin jälkkäriksi. Olisi muuten kiva kuulla, onko teillä jotain jouluruokia, mitkä ovat muodostuneet perinteeksi vasta oman perheen perustamisen myötä. Perhe on sitäpaitsi niin venyvä käsite - se voi olla äiti ja lapset, isä ja lapsi, uusperhe, ydinperhe, kaveriperhe tai vaikkapa ihan sinä ja karvakuonot. Sinä päätät

**

Hyvää maanantaita, joka onkin oikeasti keskiviikko, koska maanantaina oli selvästi perjantai, sillä erotuksella ettei ollut aivan lopenuupunut, mutta eilen oli sunnuntai, ylihuomenna on oikeastaan tiistai ja sitten onkin keskiviikon sijaan oikeasti perjantai. Nää arkipäiville sattuvat pyhät on aikamoisia sekoittamaan koko pään, hehe!

Sari

Kommentit

 1. Kiitos vinkistä, taidan tänään tehdä luumurahkaa, se on NIIN hyvää!

  Ihanaa päivää!

  VastaaPoista
 2. Olemma rahakan suurkuluttajia..marjoja, hedelmiä, hilloja...mitä nyt sattuu olemaan. Tapa on minun lapsuudestani peruja ja nyt myös oman perheeni tapa...ja jo kotoa muuttaneet pojat jatkavat perinnettä :) Muistan hämärästi joskus syöneeni äidin tekemää luumurahkaa ja unohtanut täysin...täytyy korjata tilanne!
  Oman perheen perinne on piparkakkutalon rakentamien koko porukan voimin ja perinne ruoka Italialainen hedelmäkakku, joka täytyy taas leipasta viikonloppuna tekeytymään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanat perinteet! Piparkakkutaloista meillä on vähän strömssimäisiä kokemuksia, joten ei ihan hetkeen niihin kosketa mutta italialainen hedelmäkakku kuulostaa ihanalta, oijoi ♥ Hyvää viikonloppua!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!