Lasten joulukortit (diy)

Lapset ovat luonnostaan todella luovia.


Joku lapsi piirtää, toinen askartelee, joku esittää, joku satuilee, toinen laulaa ja fyysinen ilmaisukin on hieno tapa toteuttaa omaa luovuutta. Minun lapsillani on samanlaiset lähtögeenit, mutta silti he loistavat luovuudessa aivan eri osa-alueilla ja se on minusta mahtava juttu. Mutta yhteistä näillä ja monilla muilla lapsilla on se, että keskittymiskyky askarteluhommissa rajoittuu lähes ohikiitäviin hetkiin ;) Eikä se ole huono juttu, vaan se pitää ottaa pikemminkin haasteena.


Pitkin marraskuuta etsiskelin helppoa joulukorttiaskarteluideaa lapsille. Kortin pitäisi olla matskuiltaan edullinen ja tietenkin helppo toteuttaa. Varmaan aika monille päiväkotilasten vanhemmille se loppuvuodesta kuvioihin astuva "joulukohellus" on tuttua ja muistutus meille aikuisille siitä, ettei syksy ole ihan "pala kakkua" päivähoidossa oleville lapsille eikä tietenkään koululaisillekaan. Siispä halusin taata lapsille onnistumisen iloa helpolla idealla ja samalla vahvistaa lapsen käsitystä itsestään: minä osaan, minä pystyn! Pienellä vaivalla iso ilo - sekä tekijälle että vastaanottajalle.TARVITSET

Punaisia korttikartonkipohjia.Tarvitset myös vihreää kartonkia, josta leikataan kolmion muotoisia joulukuusia. Voit leikata kolmiot valmiiksi tai antaa lapsen piirtää/leikata ikätason mukaisesti. Minä piirtelin mallit ja yhdeksänvuotias toimi leikkaajana.

Miksei voisi olla vaikka musta kartonki ja vaaleanpunainen kuusi tai sininen kartonki ja hopeanvärinen kuusi? Antakaa mielikuvituksen lentää!Hanki erilaisia tarroja kuusen koristeiksi.Sitten vielä tarvitset vaikka tällaisen tekstin, jossa lukee valmiiksi joulutervehdys.
Lapsi voi kirjoittaa itse, sinä voit kirjoittaa itse, käyttäkää leimasimia, kaikki käy.


Tarvitset myös lempeät hermot ja ehkä kupillisen kahvia, riippuen siitä mikä vaihde askartelijoilla on päällä ;)


TEE NÄIN

Liimaa vihreä kuusi punaiselle kartongille. Koristele tarroilla. Tarrat auttavat myös kuusta pysymään paikoillaan, jos liimaajalla on ollut kiire eikä liimapuikko ole ehtinyt ihan kaikkiin nurkkiin...Liimaa tai kirjoita tervehdys kortin toiselle puolelle ja kerro keneltä kortti on.


Valmista!

**

Vaikka tämä korttityyli on nopea ja yksinkertainen, me teimme silti nämä kortit parissa eri vaiheessa, eri päivinä, koska halusin estää lasten ylirasittumisen. Niinpä tilanne johtikin siihen, että yhden vaiheen loppuunsaatuamme lapset kihisivät innosta saada tehdä kortit heti nyt valmiiksi ;) Kortit on niin nopeat tehdä, että tällaiset ehtii vielä loihtia vaikka tarhakavereille tai -tädeille! Kortin voi myös tehdä pienemmässä koossa ja käyttää vaikka pakettikorttina.

Joulupuuhasteluiloa toivotellen,

SariKommentit

 1. Ihana joulukortti idea :) ja niin helppo että tässä ei voi kuin onnistua :) Kivaa keskiviikko iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin :) Mukavaa päivänjatkoa ihanainen! ♥

   Poista
 2. Onpa kiva, yksinkertaisen tyylikäs ja ajaton toteutus ❤️

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!