Mitä sitä tulikaan luvattua vuodelle 2016?

Vuoden 2015 viimeisenä päivänä kerroin blogissa, millaisia uudenvuodenlupauksia me teemme. Jokainen perheenjäsen sai miettiä omat lupauksensa itse ja niistä tuli tosi hyviä. Postauksen voit lukea TÄÄLTÄ.

Nyt on aika tarkastella vuotta 2016 taaksepäin ja miettiä, että miten meni, noin niinkuin lupausten osalta?


Miten meni?
"Hyvin", vastasi poika ja jatkoi toimiaan. Hih hih, semmoinen suomalainen mies, että mitä sitä turhia runoilemaan ;)Miten meni?
"​Huonosti", nauroi tyttö ja jatkoi: "noku mä oon syöny ihan hirveesti karkkia, kun ne on niin hyviä". No, onneksi sitä karkkia ei sentään kamalan paljon ole mennyt ja liikunta on maistunut, eikä hampaidenpesusta ole tarvinnut väitellä.


Miten meni?
"Tää kausi oli kyllä tosi rankka, meil oli tossa hyvä kuntoiluputki alkutalvesta mutta tauti kaatoi sängynpohjalle ja loppukaudesta tuli sit hyvin vaikea." Nyt en kyllä ymmärrä mistä tuo penkkiurheilija puhuu, mutta ehkä on parempi jättää syvemmät psykologiset analyysit sikseen ja hei se riittää, että itse kokee tehneensä parhaansa :)


Miten meni?
Olen todella iloinen, että valitsin juuri tämän teeman: lupaan antaa anteeksi.

Olen antanut anteeksi niille, jotka ovat liikenteessä väläytellyt minulle valoja. Ei se haittaa, että mä otan teitä pattiin ajamalla nopeusrajoitusten mukaisesti tai hiljentämällä mutkiin. Toivoin teille salaa joululahjaksi lehmänhermoja :)

Olen antanut anteeksi ihmisille, joilta on lipsahtanut sammakko -tai koko lauma sammakoita suusta. Mulla alkaa olla niin paksu nahka, ettei haukku haavaa tee. Omaa pahaaoloa täytyy joskus purkaa ja kyllä mä kuuntelen.

Olen antanut anteeksi uhmakkaille naperoille. Joskus sitä vaan on vähän vaikeempaa, kuin toisina päivinä. Mulla siis ;) Riippuu nukutuista tunneista, kahvin määrästä ja sensellaisesta. 6- ja 9-vuotiaalla pitääkin olla vähän uhmakasta kapinahenkeä, mutta itselle toivoisin sitä sietokykyä.

Olen antanut itselleni anteeksi. Olen saanut anteeksi kaikenlaiset perussekoilut, imuroimattomat viikonloput ja mikrossa lämmitetyt valmisruuat. Saan anteeksi, tietenkin.

Ei se anteeksiantaminen aina ole kuitenkaan käynyt niin helposti. Meillä mennä luiskahti ovistoppari seinästä läpi (ei ollut hirveän hyvä stoppari, eikä seinä!), Aino Aalto-laseja on hyppinyt lattialle, astiakaapista hyppäsi kippo lavuaariin ja rikkoi kaikki astianpesukoneeseen pääsyä odottavat lautaset, tiputin lattialle yhden lempparimukeistani, lapsi kadotti upouuden talvikenkänsä lumihankeen (josta naapurimme sen myöhemmin löysi)... Silloin ei naurattanut, mutta nyt kun näitä summaa, niin tää on kyllä niin tätä! Vuodet vaihtuu mutta meidän perheen sekoilut senkun jatkuu, thih hih! No, onneksi kaikki ei muutu!

**

Muistatko sinä, mitä sitä tulikaan luvattua vuodelle 2016?
Miten meni?

**

Sari


Kommentit

 1. Aivan ihana postaus. En yleensä lupaile mitään, koska aina rikon lupaukseni, siis uuden vuoden lupaukset. Mutta tuo anteeksi antamisen lupaus, sen otan käyttöön. <3 Sydämellistä loppuvuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, hyvä sinä! Ja samoin, sydämellistä loppuvuotta sinne sinullekin...ei ole enää paljon tätä vuotta jäljellä, hii... :)

   Poista
 2. Erittäin hyviä lupauksia teidän perheessä, etenkin tuo anteeksi antaminen on Suuri Juttu :)
  Minä lupasin viime vuonna roikkua vähemmän netissä, ja olen sen lupauksen pyrkinyt pitämään,
  mutta se on sen verran epämääräinen, että aina voi väittää hengailleensa täällä "vähemmän kuin
  jos olisin hengaillut enemmän" :D Täytynee vähän tarkentaa tänä vuonna.

  Entistä parempaa uutta vuotta 💜 Bloggailemisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä lupaus tuo somekevennyskin :D Halauksia ja ihanaa loppuvuotta Rita :)

   Poista
 3. Ihania lupauksia <3 Pitäisiköhän tätä ideaasi lainata täällä meidänkin perheessä ja laittaa kaikki lupaamaan jotakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ehdottomasti kannattaa - jos ei muuta, niin sujauttaa kuvat vaikka perhealbumiin josta niitä sitten voi ihailla myöhemmin :) Meilläkin toinen tenava oli tyystin unohtanut lupauksensa ja piti vähän muistutella - siksi olikin hyvä että ikuistettiin kuviin ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!