Back to business

Hyvää huomenta. Tänään on käsillä ihana päivä ainakin täällä Helsingissä, kun arki starttaa ihan kunnolla. Toinen lapsistani sujahtaa takaisin kouluun ja toinen esikouluun. Ja äitinä tietysti pitää dramatisoida kauheasti: tämä on nyt se viimeinen kevät päiväkodissa, kohta se mun pikkunen on iso koululainen ja tuo koululainen kasvaa henkisesti ja fyysisesti sellaista vauhtia, ettei allekirjoittanut meinaa pysyä kyydissä, iik!

Koulun tai minkä tahansa arjen aloitus on pääsääntöisesti kivaa hommaa, etenkin jos on kiva paikka minne palata takaisin. Kaikille se paluu arkeen ei ole kivaa, syystä tai toisesta. Tiedän itsekin, että lomien jälkeen on hiukka tahmeaa palata töihin, vaikka se kivaa onkin, joten jos teillä koululaiset palailevat liki kolmen viikon mittaisilta lomiltaan takaisin opinahjoon tai lapset päivähoitoon, niin muistakaapa olla heille armollisia. Ehkä ensimmäisellä viikolla ei kannata tuupata jokaista iltaa täyteen kyläilyjä, menoja ja tekemisiä vaan kannattaa varata aikaa ihan vaan sille läsnäolemiselle. Sille, että kuuntelet miten sillä pienellä ihmisellä menee ja olet myös fyysisesti läsnä, niin että halaus onnistuu. Puuhailkaa yhdessä (silloin tulee juteltuakin kaikenlaisista asioista), lukekaa kirjaa tai möllötätte vaan. Koska onhan koulu ja päiväkoti monille aika stressaavaan, vaikka siellä olisikin mukavaa. Mutta se hälinä, uuden oppiminen, kaverit ym. voi tulla aika pöläyksenä lomien jälkeen ja aiheuttaa kaikenlaisia tuntoja riemusta itkuun ja kaikkea siltä väliltä. Siksi on siis tärkeää laskeutua lempeästi arkeen. Koskee myös meitä aikuisia. (Vaikka minun lomathan loppuivat jo aikoja sitten.)


Vaikka loman lopussa minusta ehkä hieman jo alkoi tuntua TÄLTÄ, niin sunnuntai-iltana minut valtasi omituinen eroahdistus jo vähän ennakkoon. Kun ei voikaan olla viemässä lapsia kouluun/hoitoon, kun siihen kellonlyömään itse on jo jossain ihan toisaalla paahtamassa tukka putkella. Mä oon just se nolo ihana äiti joka halailee ja suukottelee päiväkodin eteisessä ihan loputtomasti ja juoksee sitten vielä ikkunan taakse vilkuttamaan ;) Koululaiselle riittää nykyään vaan vilkutus auton ikkunasta ;) Kyllä mä vaan nautin niin paljon siitä, kun voidaan olla koko perheen kanssa, mieluiten kotosalla, suhtkoht kiireettömästi. Ilmeisesti lapsetkin nauttivat, kun on kuulemma ihan tyhmää, kun loma loppuu ;) Tietenkin paluu arkeen tuo vähän perhosia massuun, mutta hyvin se menee, tiedän sen.

**

Joko teillä on palattu kouluun, päiväkotiin, töihin tai opintojen pariin?
Millaisilla fiiliksillä?

**

Tosi kivaa maanantaita!

Sari


Kommentit

 1. Ihan kiva, kun arki taas palasi. Kohta on taas talviloma.😀
  Itselläni oli tänään vapaapäivä. Eikä minulla ollut mitään lomaa joulunakaan.
  Hyvää alkanutta viikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Pakko kysyä, mistä toi söpö reppu on peräisin? :D

  VastaaPoista
 3. Täällä arki rullaa jo täysillä, meillä aikuisilla ei lomaa ollutkaan mutta koululaiset nautiskeli kiireettömästä lököilystä:) Yhdessäoloa perheen kanssa sekä kiireettömyys on ihan parasta, hyviä oivalluksia sinulla tässä kirjoituksessa:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!