Kauppalappu 2.0

Tänään paljastan teille, mikä meillä helpottaa arkea.
Se on Kauppalappu 2.0!


Samsunghan on tuonut markkinoille jääkaapin, missä on sisällä kamerat, eli voit kaupassa kurkistaa kännykälläsi kotona olevan jääkaapin sisältöön. (Voit lukea siitä superjääkaapista TÄÄLTÄ.) Meillä ei ole ihan niin hienot pelit ja vehkeet mutta meillä on ihan omat konstit millä sitä arkea voi helpottaa. Kaupassa on käytävä, jos meinaa syödä, mutta suosikkihommaani se ei ole muulloin kuin loma-aikoina. Kun sen ruokakauppakierroksen tekee pari kertaa viikossa, sillä säästää rahaa, mutta samalla se tarkoittaa parin tunnin seikkailua uteliaiden tenavien kanssa pitkän työpäivän päätteeksi tai viikonloppuna kun haluaisi vaan elää hetkessä, täytyy raahustaa kauppaan. Voihan ruuat tilata toki kotiinkin, mutta kun minulla on tämä MINÄ ITTE-kausi, niin itsepäisesti on valuttava sinne kauppaan, thih ;)

Meidän perheessä kauppalappu on siis siirtynyt paperilappusen kulmasta digitaaliseen versioon, koska nykymeininki alkoi olla sitä, että se paperinen kauppalappu oli aina kotona ja minä siellä kaupassa tuskailemassa, että mitähän sitä pitikään ostaa? Nyt kauppalappumme on viety ihan uudelle levelille: Kauppalappu 2.0! Koska meillä on käytössä omenapuhelimet, käytämme Muistiinpanot-sovellusta, johon olen luonut jaetun tiedoston, eli me molemmat pääsemme siihen tiedostoon käsiksi omilta puhelimiltamme - ja tarvittaessa myös tietokoneelta. Voimme siis päivittää kauppalappua omilta laitteiltamme ja se sitten synkronoituu toisen kapulaan automaattisesti. Uskoisin, että kaikille puhelinkäyttiksille on tarjolla jokin muistio-tyyppinen sovellus, jonka tietoja on mahdollista jakaa. Ja esimerkiksi Foodie-sovelluksessa voit viedä kauppalappumeiningin ihan eri levelille, koska saat samalla tietää myös ostostesi loppusumman.


[ screenshot puhelimestani ]

Lista toimii siis niin, että siellä on PÄÄOTSIKOT isolla ja ne on siinä järjestyksessä, miten ne meidän vakkarikaupassa on. Sitten pallukoihin merkkaillaan mitä pitää ostaa.

Meillä on myös käytössä muutaman viikon kiertävä ruokalista. Sen naputtelin taulukkoon (tietokoneella) ja tallensin kuvaksi ja liitin sinne meidän yhteisen Kauppalappu 2.0:n loppuun. Näin meillä on aina kaupassa tieto myös siitä mitä luultavasti syömme ensi viikolla tai kahden viikon päästäkin, voi vaikkapa hyödyntää tarjouksia. Hullua mutta nerokasta, eikö?!

Kiertävä ruokalistamme on blurrattu, koska se on ihan uudistettu edellisen kiertolistan jälkeen ja pöperöt hakee vielä paikkaansa. Ehkä myöhemmin voin sen pläjäyttää oikein näytille. Yhden prototyyppiviikon jätin esille (näkyy kuvaa suurentamalla).


screenshot puhelimestani ]


**

Joko teillä on kauppalaput digitaalisessa muodossa tai kameravalvonta jääkaapissa? Jossei, niin miten teidän ruuhkisaivot muistaa ottaa sen kauppalapun mukaan kauppaan vai pystyykö kaupassa navigoimaan fiksusti ilman orjuuttavaa listaa?

SariKommentit

 1. Uusi jääkaappi on, muttei äly sellainen 😂 Päätimme pärjätä ilman. Tuota kauppalista 2.0 täytyy kyllä soveltaa myös meille, vaikka minä sitä kaupassa käyntiä pääosin pyöritänkin. Mutta tuleehan niitä poikkeustapauksiakin. Ja jos vaikka ukkokullalle tulee joskus joku superhyvä idea, niin saa hänkin sen lisättyä listalle.

  Iso kiito siis vinkistä ja ihanaa tiistaita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, ota ihmeessä kokeiluun ja kerro toki jos innostutte digitaalisesta kauppalapusta ♥ Ihanaa tiistaita! ♥

   Poista
 2. Hei tuohan on hyvä idis! Mä yritän muistaa tehdä kauppalapun, huonolla menestyksellä yleensä.. Paperilapun sijaan voisin siirtyä vastaavaan systeemiin kyllä. :)

  VastaaPoista
 3. Meillä mies käy useammin kaupassa. Hän tekee ostoslistan puhelimella. Minä kirjoitan lapulle, menen ilman lappua ja soittelen kaupasta miehelle kotiin. Tässä on siis yksi asia, minkä suhteen pitäisi skarpata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mutta hyvä että systeemi toimii ja mies kotoa neuvoo mitä tarvitaan! Parempi kuin kamera jääkaapissa, kun mies voi kurkistaa kuiva-ainekaappiinkin! Ja tarkistaa shampootilanteen myös! 😃

   Poista
 4. Mä teen aina viikon ruokalistan valmiiksi ja sen pohjalta kauppalapun :) ja jos husbandokseni menee kauppaan hän tuo just ne mitä listaan kirjoitettu ja jos itse menen niin voi olla että tuon listan aineet ja hieman ohi listan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen rakastan tuota sun termiä husbandos 😃 Sitä mä vaan ihmettelen, miten te muistatte ottaa sen kauppalapun mukaan kauppaan? Mä en muista. Puhelimen muistan useinmiten 😉 Varmaan sekin nyt unohtuu, kun tässä niin mainostan, thih!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!