Mitä opit tänään?

Musta on ollut aina tosi kiva juttu, että meidän perheessä on ollut mahdollista syödä yhdessä. Arkisin aamupalat hotkitaan tietenkin lähtöjärjestyksessä, mutta päivällisellä ollaan kaikki saman pöydän ääressä. Viikonloppuisin ollaan kaikki ateriat samaan aikaan saman pöydän äärellä ja tiedän, että kunhan teinivuodet iskevät meille kuin hurrigaani, ei voida kuin haaveilla päivittäisistä ruokahetkistä yhdessä. Täytyy siis nyt ottaa kaikki ilo irti!

Nyt, kun meistä melkein kaikki on ohittanut pahimman uhmaiän, huomaan, että ruokahetket voi olla jopa rentoa perheaikaa. Enää kukaan ei valu kesken ruokailun sinne pöydän alle, kukaan ei hiero italianpataa naamaan eikä kukaan heitä sisarusta lihakökkäreellä. Muistan vielä miten hienoa oli, kun kuopus alkoi syödä omin käsin ja kun vihdoinkin sai itsekin lämmintä ruokaa! Ensimmäinen työpaikkalounas hoitovapaalta paluun jälkeen. En muista mitähän pöperöä se oli, mutta se oli lämmintä ja maukasta. (Niin ja hih, melkein vaistonomaisesti kehotin työkavereita nostamaan hihat ylös ennen ruokailun aloittamista.)

Syksyllä 2016 Maikkari esitti kiehtovan sarjan nimeltä Keittiöelämää. Siellä oli yksi perhe, jonka ruokapöytäpuheenaihe päätettiin napata myös meidän ruokapöytään, kun nyt kerran ruokapöydässä on oiva mahdollisuus vaihtaa päivän kuulumiset.Mitä opit tänään?

Meillä tämä kysymys heitetään ilmoille päivällis- tai iltapalapöydässä ja keskustellaan siitä yhdessä. On tosi ihanaa, miten kierroksilla viuhuvat naperot hiljenevät oman ateriansa äärelle ja kuuntelemaan, mitä muut kertovat päivästään ja mitä ovat oppineet. Lisäksi tämä harjoitus aktivoi aivoja, kun naperot ei voi verhoutua emmämuista-viitan taakse vaan kertovat mitä ovat oppineet: yhdeksän ja kuusivuotiaat kun elää sellaista elämänvaihetta, että ne oppii ihan joka päivä jotain. Keppieläimien teko, uudet laskut tai enkunsanat. Ja hei, näköjään vanhat mutsitkin oppii uusia juttuja ihan joka päivä ;)

**

Nappaa tämä idea myös sinun ruokapöytääsi.
Ja halutessasi voit kertoa minullekin,
mitä sinä opit tänään?

SariKommentit

  1. Tärkeä ja hyvä kysymys!! :)

    VastaaPoista
  2. Oiva vinkki, voitais napata meillekin! Päivällistä ei aina syödä yhdessä, mutta iltapalan yhteydessä höpötellään päivän kuulumisia joten taidampa lähteä paistamaan croisantteja ja keräämään laumaa yhteiselle iltapalalle kera kysymyksen:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?