Strömssikakku ilman liivatetta

Tiiätsä sen tunteen, kun tekee mieli leipoa jotain ihanaa? Sä käyt hakee ainekset kaupasta, pistät vatkaimen laulamaan ja seuraavana aamuna sä otat jääkaapista ihanan hyydykekakun mikä maistuu just niin hyvälle kuin olit kuvitellutkin?

Joo siis en minäkään.

Löysin siis ihanan Omar-leivosten ohjeen suloisesta Ruususuu ja huvikumpu-blogista TÄÄLTÄ. No ei voi olla vaikeaa, kunhan vaan kermat vatkataan ja ainekset ladotaan keksipohjan päälle, hih! Minähän välttelen liivatetta, joten jos vaan sen jättäisi pois....

Kakku jäi tietenkin niin lötköksi, koska sitä liivatetta ei ollut, että se oli enemmän Omarvuoka kuin -leivos. Yritin toki jo tekovaiheessa jähmettää massaa mm. vaniljakreemillä, mutta annostelussa olisi ehkä syytä käyttää lusikan sijasta suoraan paketillista.


Lisäksi meidän hankkima kinuskikastike oli niin luirua, että se muuttui seitinohueksi kinuskikerrokseksi kermakerroksen päälle. Siitä piti siis tehdä kuvioita mutta onhan littanakin lättänä muoto. Sörsselöin kinuskikastikkeen kermamössön sekaan piiloon.


Jämäkkää siitä ei saanut hyvällä tahdollakaan. En sitten tohtinut työntää sitä pakastimeen, kerma olisi kuitenkin ottanut nokkiinsa ja valunut sulaessaan kuin vesi hanhen selästä?


No mutta, lapsiin voi aina luottaa! Mitä makeampaa, sitä parempaa ja molemmat olivat oikein onnensa kukkuloilla tästä uudesta herkkukakusta. Toinen napero tilasikin jo; kai tätä on pian uudelleen? Jjjjjjep!

Täytyy vähän tuotekehitellä tätä liivatteetonta versiota. Onko teillä vinkkejä, miten tällaiset kermaihanuudet saa jämäkäksi ilman liivatetta? Jotain gekkolta kuulostavaa kasvispiiperrystä lienee keksitty liivatteen korvikkeeksi, mutta sitä en ole koskaan kokeillut. Oletteko te?


Että semmonen strömssikakku! Ei aina voi onnistua, mutta aina pitää yrittää ;)
Tsemppiä kaikille kanssatoheloille kotikokeille!

Sari


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!