Lomakuulumisia

Jos oikein tarkastelee positiivisesti, niin meidän talvilomaviikko on vasta hitusen yli puolen välin. Mitäs kaikkea ihanaa tässä lomalla onkaan ehditty tehdä?


No ensin LAUANTAINTA me siivottiin lasten huoneet. Rikkinäiset krääsät roskiin ja roskat roskiin. Kiertoon menevät kamat varastoon odottamaan kyytiä. Siitä toipumiseen meni aikalailla koko SUNNUNTAI. MAANANTAINA oli tiedossa, että lapset lähtisivät mökkeilemään ja piti alkaa pakkaamaan ja päätettiin viettää lasten kanssa laatuaikaa. Kerrankin mahdollisuus viettää laatuaikaa kaksin: aikuinen & lapsi. No kuinkas ollakaan: sain ihan hirvittävän päänsärkykohtauksen jonka ajattelin nukkua päiväunien muodossa pois ja siitäkös vasta myrsky nousi. Makasin monta tuntia sitä päänsärkyä vahvojen särkylääkkeiden muodossa pois. Illaksi sain pääni kuntoon ja lähdettiin tyttösen kanssa vähän shoppailemaan ja kahville lähikauppakeskukseen. Illalla tämä toinen pikkutyyppi murskasi sydämeni todeten, että meidänhän piti leikkiä tänään yhdessä... Tiedän! Kyllä muakin söi ihan sairaasti, että päänsärky tuli ja vei. No, sovittiin että mökkeilyn jälkeen tehdään jotain kivaa yhdessä. TIISTAINA vietiin lapset mökille mummin ja ukin hellään hoivaan. Ajeltiin kotiin ja käytiin kakkukahvilla. KESKIVIIKKONA käytiin Ikeassa aamiaisella ja lötkötettiin kotona. Tämä TORSTAI on mennytkin ruokakaupassa, imurin varressa heiluen ja pyykäten. Ja HUOMENNA alkaakin viikonloppu jolloin lapset tulee kotiin. KÄÄK, minne se kaikki aika oikein meni?

Aina, kun lapset ovat kotona, pää surisee ajatuksia. Kun seuraavan kerran on lapsivapaata, mä ainakin käyn Kiasmassa, käyn hörppimässä ihanan chai latten, treffaan kavereita, käyn leffassa katsomassa jonkun ihan oikean aikuisten elokuvan, juon illalla kotisohvalla lasillisen viiniä, kuvaan kerrankin siistiä kotia ja bloggaan ainakin kolmen viikon postaukset valmiiksi! Ja sitten kun se lapsivapaa tulee, yleensä päivän-kahden varoitusajalla, ellen ole töissä, ei sitä silti saa oikein mitään järkevää aikaiseksi, kun ei oikein ehdi mitään suunnitella ja kun ei suunnittele, ei tule spontaanisti lähdettyä, kun kerrankin saa vain olla... En siis ilmeisesti osaa olla ilman lapsia! Dear Eki, oonko tullut hulluksi?


Lueskelin omaa Facebook feediäni ja ystäväni ovat tässä talvilomalla matkustelleet: joku kotimaassa, joku toinen ulkomailla. On skimbattu pohjoisessa ja yövytty hotellissa Keski-Suomessa. Tiiättekö mistä mä olen haaveillut ja mitä mä oon saavuttanut? Mä haaveilen aina lomien ulkopuolella nukkumisesta ja sitä mä olen tehnyt. Perjantaista lähtien olen tähdännyt siihen, että ehdin nukkua vähintään 8h/yö ja kello on soinut seiskan jälkeen (ettei kroppa kokonaan vieraannu normirytmistä) ja sen lisäksi olen kuorsannut joka päivä vähintään parin tunnin päikkärit. Seurantalaitteeni on kertonut lempeää kieltään; jo viikon puolivälissä unieni keskiarvo oli 9h, eikä päikkäreitä oltu laskettu siihen mukaan! Keskiviikkona tuntui jo vaikealta saada nukahdettua illalla, kun oli saanut nukuttua tarpeeksi, siis miten ihanaa! En ole vieläkään voimissani (koska ruuhkavuodet) mutta näillä energioilla ainakin jaksoi siivota ja se on jo paljon se. Mä en tiedä miten te muut mutsit hanskaatte ruuhkisvuodet, työt, kodin, lastenhoidon ja harrastukset, te taidatte käyttää jotain muutakin kuin perus-Beroccaa? Tunnustakaa! Tai sitten teillä on parempi kello kuin mulla, jonka vuorokaudessa on vain 24 lyhyttä tuntia minkä aikana ei ehdi tehdä oikein mitään...

**

Ja hei, mä oon niin fiiliksissä kaikesta tosta lumesta, mikä tuli meitä hemmottelemaan!
Ihanaa, ettei aamulla tarvinnut lähteä liikenteeseen ennenkuin tiet oli aurattu.
Ja tietty kävin (Pokemon-)kävelyllä kun sade oli kovimmillaan. Kerrankin lomakelit kohillaan!

**

Mites siellä teillä lomailu on sujunut vai onko loma vasta eespäi?

SariKommentit

  1. Meillä käy usein samalla lailla, lapsivapaat niin harvinaista herkkua ja tulee usein lyhyellä varoitusajalla ja lyhyeksi aikaa, ei ehdi paljoa suunnittelemaan. Onneksi nuo jo isoja.Meillä lomailtu loppuviikosta, Tukholmassa köytiin ja tässä parhailaan ootellaan iskeekö vatsatauti joka jo miehellä eilen oli. Auts.Huomenna vielä vapaata, ystävän kanssa kahvittelua jos terveenä oon ja koiran kanssa eläinlääkäriin eli tehokasta ajankääyttöä vapaallakin. Kivaa päivää ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!