Sateinen kesäpäivä Tallinnassa

Talvi ei osaa päättää, olisiko se täällä Etelä-Suomessa vai ei, joten palataan kuvissa ja muistelmissa viime kesään.


Viime kesänä lähdin ensimmäistä kertaa yökylään Viroon. Meitä oli lähdössä neljä eri ikäistä naista samasta suvusta, joten hillitön biletys oli poissuljettu vaihtoehto: päätettiin siis syödä, turisteilla vanhassa kaupungissa ja levätä. Kuulostaa tässä iässä oikein kelvolliselta idealta.

Päätettiin jättää kaikki shoppailusta helpommin uupuvat eli miespuoliset reissusta ihan suosiolla pois. Koska eihän se palvele kenenkään intressejä, jos joku valittaa jo heti viidennen kaupan jälkeen ettei jaksa enää käyskennellä kaupoilla tai sitten joudut vetämään perässä pienempää tai suurempaa henkilöä.


Kun saavuimme Tallinnan satamaan, tuli taivaan täydeltä vettä. Onneksi kumisaappaat olivat kotona kaapissa, etteivät ne vaan likastuisi. Hetken mietin epätoivoisesti, pääsemmekö ottamaan askeltakaan ulkona, koska sade oli niin hurja, mutta kuinka ollakaan: päiväksi sää kirkastui ja pääsimme nauttimaan vanhasta kaupungista. Illalla taivas vetäytyi jälleen pilveen ja alkoi sataa. Sitten keskityimme vain lähimpään kauppakeskukseen ja hotellissa oleiluun.


Syy, miksi palaamme näihin kuviin ja tunnelmiin, on se, että tekisi mieli lähteä ensi kesänä uudelleen. Jos vanha kaupunki näytti sateisenakin päivänä upealta, kuinka ihana se olisikaan auringon paistaessa? Ja siksi pääsemme matkaan vain kesällä, kun loma-aikataulujen yhteensovittaminen vaatii hieman jumppaamista. Mutta parempi kesällä kuin ei milloinkaan!


Vanhakaupunki oli kyllä tosi kaunis. Jalat tulivat kyllä kipeäksi kaikesta sitä kävelystä, eikä niskatkaan päässeet helpolla! Monta houkuttelevaa ovea oli auki, ylhäällä rakennuksissa oli huikeita yksityskohtia ja toisaalta kapeat portaat veivät jonnekin alempiin kerroksiin...
Ja hih, meidän Tallinna-kuviin liittyy hauska yksityiskohta. Yhtä kuvistani on luvallani lainattu ja se on tatuoitu erään henkilön ihoon. Loistavaa!


Viimeisestä kuvasta varmaan arvaat, missä hotellissa yövyimme ;)


Laitan vielä lisää kuvia myöhemmin.
Hei Viro, oot aika ihana

**

SariKommentit

 1. Kivat kuvat! Mä tykkään Tallinnasta tosi paljon ja Vanha kaupunki on koluttu moneen kertaan, silti aina löytää jotain uutta ja mielenkiintoista.Kesällä on tosin ihan eri meininki kuin talvella, mutta sateella pysyn mieluumin sisätiloissa- sielläkin :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin haluun Tallinnaan mutta en vieläkään ole päässyt ;) Ja eihän tuo Tallinna edes kovin kaukana toisaalta olisi mutta kun tahtoisin sinne kesällä ja miten toi viime kesäkin meni niin hujauksessa ;) Jos ensi kesänä sit ;) Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen lämpimästi, nyt on tullut se uusi paattikin: Megastar joten ei muuta kuin matkaan! Mukavaa viikonloppua myös teille ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!