Oletko sinäkin maalannut kotisi kalusteita maalilla, joka sisältää LYIJYÄ?

Ihastuin kalkkimaaleihin viime keväänä ja kesällä minulla oli vihdoin aikaa tehdä haaveista totta ja alkaa maalaamaan. Aikaisemman postaukseni löydät TÄÄLTÄ.


Kalkkimaali jakaa käyttäjät kahteen jengiin: sitä joko rakastetaan tai vihataan. Minusta kalkkimaali oli tosi hyvä. Maali kuivui nopeasti ja päälle sudittu vaha on pitänyt maalin hyvin paikoillaan. 


Viime kesänä maalaamani puulaatikot ovat lähes päivittäisessä käytössä ja hyvältä näyttää, edelleen.


Valitsin Jeanne d'Arc Living Vintage Paint-kalkkimaalit, koska niitä oli helppo saada, eikä niiden hinta huimannut päätä. Mutta sitäkin tärkeämpänä pidin, että ne olivat vesiohenteisia, ympäristöystävällisiä ja lähes tuoksuttomia.


Jokin aika sitten sain lukijapalautetta, kiitos siitä, missä vinkattiin näiden maalien sisältävän LYIJYÄ. Voin kertoa, että kyllä meni aamukahvit väärään kurkkuun, koska olin ajatellut ympäristöystävällisten maalien olevan myöskin lyijyttömiä. Sarimaiseen tapaani en voinut antaa asian olla. Olinko todella kävellyt ansaan? Päätin ottaa asiasta selvää ja otin yhteyttä Tanskaan Jeanne d'Arc Livingiin. Ovatko nämä maalit sittenkin myrkyllisiä?


Sain vastauksen hyvin nopeasti ja minulle kerrottiin, että Jeanne d'Arc Living Vintage Paint ei sisällä lyijyä.

HUH! Eli jos sinä olet maalannut kotisi kalusteita näillä maaleilla, ne eivät sisällä lyijyä ja voit jatkaa maalaamista huoletta. Muiden maalien osalta suosittelen tarkistamaan maalipurkin kyljestä, mitä se sisältää.

Joko teillä on kokemusta näistä suloisista kalkkimaaleista? Jos on, niin mitä olette maalanneet ja mitä mieltä olette? Kalkkiseinämaaleista minulla ei ole kokemusta, mutta tähän kalustemaaliin olen ollut todella tyytyväinen! Arvatkaapa mitä meinasin tehdä kesälomalla ;)

**

Based on reader feedback (thank you) I checked from Jeanne d'Arc Living, does Jeanne d'Arc Living Vintage Paint contain lead? And the answer I got was no, Jeanne d'Arc Living Vintage Paint doesn't contain lead.

**

SariSeuraathan blogiani Facebookissa: Saron blogi sekä Instagramissa: SARONBLOGI

Kommentit

 1. Kalkkimaalit ovat kivoja varsinkin silloin kun haluaa valmista nopeasti. Mä tykkään enemmän siitä seinäpinnasta kalkittuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentista ja kiva kuulla, että sinä tykkäät kalkkimaaliseinistä! Ne on kyllä huikean hienon näköisiä! Vähän kyllä kutkuttaisi itsekin kokeilla :)

   Poista
 2. No minä jo vähän pelästyin :) Nämä maalit on kyllä kivoja. Mulla odottaa taas yksi lipasto maalaamista, kunhan osaisin päättää värin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, sinä olit yksi niistä syistä miksi uskaltauduin kokeilemaan näitä maaleja! Tsemppiä väripohdintaan - niitä onkin aivan ihanat määrät kaikkia söpöjä vaihtoehtoja! Meilläkin on ilmennyt paljon uusia maalauskohteita, kunhan ulkona kuivuu, alkaa ulkokamppeisiin levittyä maalia ;)

   Poista
 3. Vitsi mä säikähdin, ku aloin lukee tätä postausta. Olin nimittäin juuri kalkkimaalilla maalaillut lastenhuoneessa. :D Eli voin jatkaa rauhassa harrastustani, myös lastenhuoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi ja kyllä! Oikein rauhassa voit jatkaa! Kyllä mullakin sydän hyppäsi kurkkuun sen vinkin saatuani, että maalissa olisi lyijyä, mutta nämä on aina hyviä asioita selvittää ja tietoutta kannattaa levittää! Ja olen tosi iloinen että maalivalmistaja otti huoleni tosissaan ja vastasi :)

   Poista
 4. Ai näitä on myös seinänaaleina! Mulla on useampiki maalausprojekti mielessä, kun vaan tietäs saadaanko niitä koskaan toteutettua 😅 mut hyvä tietää vaihtoehdoista 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä. Kalkkimaaliprojektit on kyllä ehdottomasti siitä hyviä, että ne on nopeita hurauttaa valmiiksi :) Maalausiloa!

   Poista
 5. Kääk, mullakin tuolla odottaa lastenhuoneen kalusteiden maalaamista. Aattelin, et jopas oon huonosti tutkinut taustat jos noin tosiaan on. Onneksi ei. Onko vinkkejä millasilla välineillä saa parasta jälkeä just tollaisiin pienempiin maalailuihin kalkkimaalilla? :) Ihana toi laatikko!
  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me haluttiin oikein rouheaa pintaa ja siksi me ostettiin vaan jotkut suhtkoht pienet siveltimet, millä saatiin maalia pintaan ja tehtiin viimeistelyt ihan vesivärisiveltimellä. Vahakin meni siveltimellä oikein hyvin! Ja lopputuloksena juuri sopivan rouhea pinta. Kokeile ensin vaikka tuollainen puulaatikko maalata, sitten hahmotat millaiselta pinta tuntuu ja mihin kalusteisiin se sopii parhaiten :) Maalausiloa!

   Poista
 6. Kyllä siinä purkin kyljessä lukee, että esim. hiomisessa voi vapautua lyijypölyä joka on myrkyllistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh! Lähettäisitkö minulle kuvan purkista, missä näkyy purkin merkinnät (sävy ym.) ja se kohta, missä lukee lyijypölystä. Nimenomaan näissä uusissa maaleissa ei nimittäin ole millään tasolla lyijyä ja jos sinulle on sellainen purkki myyty, on asia syytä tutkia perinpohjin. Sähköpostiosoitteeni löytyy tuolta ylhäältä yhteystiedoista. Kiitos ja aurinkoista vappua sinulle!

   Poista
  2. Ps. kertoisitko myös mistä olet sen purkin ostanut ja milloin, niin asiaa voidaan selvitellä tarkemmalla tasolla. Kiitos!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!