Arkiruokaa pääsiäisenä, unohtuneet suklaamunat ja aikuismaisuuden kauhistelua!

Mukavaa lankalauntaita!
(Kiitos kysymästä, pitkäperjantaimme oli hyvin pitkä. Kyllä, jalat on aivan muussina, väsyttää ja taitaa olla raittiinilmanmyrkytys. Mutta kyllä tästä ihan kelpo lauantai tuli. Tai siis päivähän on vasta puolivälissä.)


Allekirjoittaneen some-virta osoittaa, että teidän muiden kodeissa on pääsiäisen aikaan väkerretty toinen toistaan hienompia pääsiäisherkkuja. On keksitty uusia reseptejä (mitä jaksan aina ihmetellä, miten nyt ei vaan tullut mieleen laittaa Kinderiin sisälle mömmöä tai leipoa siitä kaakkua, daa! Onneksi sitten tuli joku, joka sen keksi ja kiitos vaan te superkokit, jotka olette noita herkkukuvianne jakaneet someen., namnam) ja loihdittu upeita menuja täydellisine kattauksineen. Ihan säikähdin, kun näin kuvan lihapaloista, mitkä oli marinoitu valmiiksi ja ne kypsennettäisiin seuraavana päivänä! Siis wau mitä ennakointia! Jotenkin kauheen aikuismaista, hih. 


Jos muistaisin, potisin varmaan jotain huonommuuskompleksia tästäkin. Siis kaikesta ruuanlaittosetistä ja fiineistä kattauksista kinderkakkuineen. Ja aikuisuudesta tietenkin! (Ihmetteleeköhän kukaan muu 35+ että mitä se aikuisuus oikein on, eipä ole viime aikoina paljon näkynyt?)  Muttakun muisti toimii yhtä hienosti kuin veeärrä (yleensä ihan jees, monilla rataosuuksilla on usein viivästyksiä ja kuudentunnin katkokset ei oikeastaan yllätä), en muista ottaa niitä komplekseja haltuun.

Mitä hienoa pääsiäisruokaa meillä oli? Mitä hienoa... Mitä pääsiäisruok... No siis mitä ruokaa meillä nyt ylipäätään oli pääsäisenä? Couscousia. Sitä oli jopa ennakoitu, kun kanat oli paisteltu jo päivällä ennakkoon. Muuten se ateria menikin sitten niin, että pieni happihyppely ennen ruokaa venyikin parituntisiksi leikkitreffeiksi lapsen kaverin kanssa ja jotka keksivät sitten vielä jatkaa leikkejä ruuan jälkeen, eli äkkiä kotiin, kasvikset ja couscoussit omiin kattiloihinsa valmistumaan, raivokas sekoitus ja vippaus lautaselle ja eikun ääntä kohti, kunnes sitten suu pyyhittiin lähes juosten, toppavaatetta niskaan ja lasta viemään kaverilleen.


Niin ja vasta, kun lapsi oli kaverillaan, tajusin että eihän meillä ole kotona ainuttakaan suklaamunaa, voi ei! Että taisin just saada aika monta Vuoden mutsi-pistettä. Ilmassa on suorastaan voitonjuhlan tuntua, on näitä "onnistumisia" karttunut tämän vuoden puolella jo aika paljon. No ei siinä, lapsi ei ole tajunnut edes kysellä niiden perään (toinen tenava ei siis ole kotona, mummi ja ukki varmaan pitää huolen ettei hän kärsi suklaavajeesta) ja onhan nuo kaupat auki, jos tilanne uhkaa kriisiytyä. Mutta jotain muuta pääsiäisherkkua lapsi pyysi kaupasta. Siitä tuonnempana lisää...


Tsemppiä siis muillekin, jotka potevat pääsiäisruokatuskaa. Kyllä se pääsiäinen tuli arkisemmallakin pöperöllä (kokemusta on) eikä kenenkään pääsiäisfiilikset latistuneet puuttuvaan kinderkakkuun. Annetaan niiden superleipureiden loistaa, nautiskellaan somevirran upeista pääsiäisherkkukuvista ja otetaan me muut ihan rennosti, ilman minkäänlaista stressiä.

Sari


Kommentit

  1. Pääsiäistuskaa hieman täälläkin, ei ole nimittäin tänä vuonna sitten onnistunut edes rairuohon kasvatus minulta ;) Joten ei ole mitään erikoisempaa pääsiäisfiilistä ja ei edes mitään koristeita...pajunkissoja meinasin hakea mutta nekin on vielä joen pientareella....mutta pääsiäinen menee näinkin oikein hyvin ja tosiaan ilman mitään ressiä :)Hyvää pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ei meilläkään ollut rairuohoa tänä vuonna. Jotenkin ei vaan iskenyt. Onneksi päiväkodin väki oli tehnyt pääsiäisvihreää (mitähän vehnää tuo nyt olikaan), kaikki viisi heinää päätyvät yksitellen hamsterin massuun ;) Mutta tuli se pääsiäinen ilman suurempaa kohkaamistakin, onneksi!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!