sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Mämmi: onko pakko syödä jos ei haluu? KYLLÄ ON!

Mämmi, tuo mahtava ruskea mömmö, mitä kovasti lanseerataan ulkomaalaisille Suomen perinneruokana ja mikä saa osakseen kysyviä katseita sen eriskummallisen ulkonäkönsä vuoksi. Meillä käytiin taas tänä pääsiäisenä tämä keskustelu: onko sitä pakko syödä jos ei haluu? Kyllähän se kuuluu pääsiäisen perinteisiin, mut...


Ei puhettakaan, että oltaisiin voitu poistua kaupasta ilman mämmilootaa. Arvaa kuka vaati siihen kylkiäisiksi jäätelöä?

NO MINÄ! Meillä siis pikkutyyppi päätti vaatia mämmiä pääsiäispöytään ja kun kahdestaan olemme kotona, jäi minun osuudeksi tiedustella onko sitä pakko syödä, jos ei haluu. Ja kyllä on. Uh-huh!


Niinpä jemmasin mämmit trio-jätskipalojen alle ja mansikkafleivöri oli onneksi niin mahtipontinen, että kyllähän se pari lusikallista mämmiä meni eikä itseasiassa tehnyt edes pahaa.


En osaa sanoa, olisiko meidän perheellä yhtään yhteistä ruokasuosikkia tai -inhokkia. Meistä osa rakastaa suklaata, osa ei. Osa rakastaa kahvia, osa teetä. Yksi meistä pitää mämmistä, loput ei. Ehkä parasta tässä on se, kun voi itse luoda omat perinteet. Jos mämmi ei maistu, voi pääsiäisenä herkutella muillakin jutuilla. Ja mämminhän voi aina naamioida: kermavaahdolla, sokerilla, jäätelöllä, millä keksitkin!


Ettei nyt kukaan luule, että meillä asuu kuusivuotias safkahitler, niin ei nyt sentään. Meillä on ollut tosi kivaa laatuaikaa kahdestaan. Ollaan kävelty niin, että jalat on varmaan lyhentyneet. On syöty hyvin, nukuttu paljon ja juteltu elämän ihmeellisyyksistä. Vapaapäivissä parasta on, kun voi olla läsnä ihan kiireettömästi. Ja ai että hän nautti mämmistä, olisi mennyt varmasti ilman jätskivuoraustakin! Ehdottomasti enemmän tämmöstä, vähemmän mämmiä, heh heh ;)

**

Mites mämmi teidän perheessä, hitti vai huti?


Sari14 kommenttia:

 1. Meidän perheessä ehdoton hitti, vain yksi kuudesta ei välitä siitä, mutta hänkin syö sitä riittävän suuren kermamäärän kanssa 😂. Kivaa pääsiäisen jatkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ihana kuulla että siellä se on hitti :D Ja totta, kun sen hukuttaa riittävään määrään kermaa, niin no problemos ;)

   Poista
 2. Luulen, että noin aseteltu mämmi maistuisi myös meikäläiselle. ;) Sydämellistä pääsiäistä <3

  VastaaPoista
 3. Maistoin jokunen viikko sitten pitkästä aikaa mämmiä, tosin vaniljakastikkeen kanssa, ja yllätyin positiivisesti. Eihän se nyt niin pahaa ollutkaan, kuin muistin :D Koska mies ei syö mämmiä, olen ostanut silloin tällöin pakasteesta pienen rasiallisen mämmiä ja vaniljakastikkeen kylkiäiseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakastusmahdollisuus on kyllä ehdottomasti mämmin plussa! Uskallanko tunnustaa, että ehkä itsekin koin samoja fiiliksiä, että "eihän se niin pahaa ollutkaan"... Hehe. En tunnusta ;) Vaniljakastikevalinnasta +++

   Poista
 4. Tuolla tavoin tarjoiltuna mämmi maistuis minullekin :) Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
 5. Auts, tänä vuonna en ole syönyt mämmiä ollenkaan.
  Pääsiäinen meni muutenkin reissatessa, joten myös perinneruoatkin jäivät syömättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, onneksi se pääsiäinen tulee ensi vuonnakin! :D Miksei mämmiä voi lusikoida vaikka vappunakin jos niikseen tulee, thih ;)

   Poista
 6. Mies taitaa tykätä eniten mämmistä. Minäkin sitä hieman syön. Lapsista ehkä 1 tai 2 neljästä syö ja tykkää mämmistä. Suklaasta tykkää 5/6. Yksi ei voi sietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana! Luulen että juuri tuollaisia jakoja löytyy perheistä paljon, kun fiilikset menee ihan laidasta laitaan! Onneksi teillä ei ole kuusivuotiasta joka pakottaa kaikki tykkäämään ;) No okei, nyt kyllä tuo 6v on ihan kyllästetty mämmillä. Ensi vuonna sitten taas ;)

   Poista
 7. Mies taitaa tykätä eniten mämmistä. Minäkin sitä hieman syön. Lapsista ehkä 1 tai 2 neljästä syö ja tykkää mämmistä. Suklaasta tykkää 5/6. Yksi ei voi sietää.

  VastaaPoista
 8. Vitsi miten ihania mämmikuvia. Tuo mämmi on kyllä se joka jakaa mielipiteet kahtia, siitä joko tykkää tai sitten ei. Itse kuulun niihin tykkääjiin, namii. Tuota jätskillä höystettynä pitäisikin kokeilla.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...