Eroja tapahtuu

Viimepäivinä somessa on käynyt kohina. Yksi eronnut bloggaaja on pakannut laukkunsa ja muuttanut toiseen kaupunkiin. Toinen bloggaaja, pienen lapsen vanhempi, on ilmoittanut rakastuneensa toiseen. Ja kommentaattorit ovat riehaantuneet ruutujensa takana kovemmin, kuin Mertaranta Suomen voittaessa lätkän MM-kultaa vuonna nakki. Olen hämmästellyt tätä kaikkea kahvikuppi vinossa. Ensinnäkin on rohkeaa ja niin nykyaikaista kertoa tällaisista vaikeistakin asioista sosiaaliseen mediaan, omaan blogiinsa. Ja kuinka harkittuina teksteinä olemme uutiset saaneet; bloggaamisen yksi hyvä nyrkkisääntö on se, että kirjoita sellainen teksti minkä voisi julkaista Hesarin etusivulla. Ja juuri niin viimeistellysti olemme näistä bloggaajien kuulumisista saaneet lukea.

On mielenkiintoista, kuinka keskusteluissa on nostettu esiin se, että ikäänkuin näillä henkilöillä ei olisi lupa erota. Mutta kun se vaan on tilanne, että eroja tapahtuu. Eihän kukaan ryhdy suhteeseen voidakseen erota eikä vauvavuonna saisi erota, mutta sitäkin tapahtuu. Voiko sitten tämän perusteella päätellä, olenko itse kasvanut eroperheessä, tullut jätetyksi pienen lapsen kanssa yksin tai mihin pohjaan erokäsitykseni? Ei voi. Tässä kulkee se hiuksenhieno raja, kuinka bloggaaja voi ottaa kantaa kertomatta omasta elämästään. Niinpä mekään emme tiedä, mitä eronneiden bloggaajien kotona on tapahtunut. Emme tiedä riidoista, hellistä hetkistä, emmekä tunteista. Tiedämme vuodevaatteiden kuoseista, astioista ja arkimeikistä. Emme sen syvempää.
Vaikka erot ovat vaikea asia ja melkein kansaliikkeen nostattava sellainen, näköjään, täytyy kuitenkin muistaa, että erot eivät aina mene niinkuin Strömsöössä, vaikka miten tekisi parhaansa. Jos joku asia on varmaa, niin se, että jokainen eroperhe tarvitsee täyden tukemme, ei tuomiotamme. 

Toivon kovasti valoa ja voimia jokaiselle eroasioiden kanssa painiville henkilöille. Aurinko nousee huomennakin.

Sari


SARON BLOGI nyt Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin'ssa

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?