Luettavana uusi lastenkirja "Siiri Siimahäntä halusi hienostella"

*Kirja saatu: MinikustannusSe on suoranainen ihme, kun pieni ihminen oppii lukemaan. Avautuu ovet ihan uuteen, ihmeelliseen maailmaan, kun ensin maitopurkin kyljessä olevat tekstit alkavat näyttämään järkeviltä kirjainyhdistelmiltä ja kun siitä päästään etenemään pidempiin sanoihin, lauseisiin ja ihan oikeisiin kirjoihin! Esikoiseni on lukenut jo pari vuotta sujuvasti ja kolmosluokalla hän ystävineen onkin usein koulun jälkeen sujahtanut suoraan kirjastoon, josta on kulkenut kotiin pinon verran kirjoja. Nykylapset elävät melkoisessa ärsykkeiden melskeessä, joten olenkin tosi iloinen, kun esikoinen vetäytyy iltaisin lueskelemaan ennen nukkumaanmenoa.


Keväällä löysin uuden lastenkirjan nimeltä Siiri Siimahäntä halusi hienostella. Kirja on Henna Kosteen esikoislastenkirja.Kirja kertoo hiiritytöstä nimeltä Siiri Siimahäntä, joka painiskeli samanlaisten ongelmien kanssa, kuin monet muutkin pienet tytöt ja pojat: Siiri kaipasi tosiystävää ja sitten hän keksi: hän saisi ystävän - hienostelemalla. Mutta kuinkas sitten kävikään?


Kirja on sopivan pituinen lukemista harjoittelevalle pienelle ihmiselle. Sopivan pituinen päiväunisaduksi tai iltasaduksi. Sopivan pituinen yhteiseen lukuhetkeen. Teksti on runomaisuutensa vuoksi sujuvaa ja kokonsa puolesta selkeää. 


Kirjan kuvat ovat houkuttelevan kauniita ja ne loistavat herkullisissa väreissä.
Kirjan on kuvittanut Julia Jusslin.


Tätä kirjaa on luettu meillä ensin yhdessä ja sitten ihan itsekseen. Nyt kun esikoinen paranteli kipeää koipeaan kotona viikon verran, oli siis aikaa lueskellakin kaikessa rauhassa. Me ei malteta odottaa kesää ja toivottavasti sen myötä tulevaa lämpöä, että päästään tuohon postimerkin kokoiselle pihalle nauttimaan auringosta, kesätuulesta ja lukemisesta viltin päällä loikoillen.


Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi sinulle, joka haluat lukea lapselle, olipa lapsi sitten vaikka loruilua rakastava vauva tai isompi taapero tai vaikkapa jo koululainen. Sinulle, jonka lapsi osaa jo hieman lukea itse ja kaipaa helppoa tekstiä luettavakseen. Sinulle, jonka lapsi miettii ulkonäköasioita. Sinulle, joka mietit lahjaideaa lapselle. Meillä tykätään, isosti Lukeminen on sitä laatuaikaa parhaimmillaan.

Voit tilata kirjan esimerkiksi TÄÄLTÄ.

**

Tulkoon digiaika, käsin näplättävät älyvekottimet ja ohjelmaa tuutin täydeltä:
paperisia kirjoja (ja lehtiä) ei vaan voita mikään.


SariSARON BLOGI nyt Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin'ssa

Kommentit

 1. Lukutaito on ehkä tärkein taito, mikä ihmisellä voi olla - tämän sanon sekä opena että intohimoisena lukijana. Vauvani on kolme kuukautta vanha, ja nyt jo luen hänelle jotain päivittäin. Kovasti on innoissaan, vaikkei tarinan sisältö vielä kovasti kosketa :D saanpa vielä valita itse luettavat kirjatkin!
  Ihanan oloinen tuo kirja, tosi söpö kuvitus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kirja on nappi valinta myös vauvalle, kieli on niin suloisesti soljuvaa ❤️ Suosittelen! Ja selkeät kuvat kutsuvat pieniä sormia tutkimusmatkalle 😊

   Poista
 2. Hei tästä sainkin kivan synttärilahja idean :) Aurinkoista keskiviikkoa >3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!