Puutarhurointihommia

Olipas eilen viileää. Oli siis täydellinen päivä puuhailla pihalla.


Meillä on ihan pikkuruinen piha, jossa yksi standardi kukkapenkki ja olemme sitten nakelleet kukkasipuleita pensaiden juurelle, että narsissit pääsevät kurkistelemaan kevättä ennenkuin pensaat alkavat kukoistaa.


En tiedä mikä zen minut on vallannut, mutta tänä vuonna en ottanut mitään stressiä pihan laittamisesta. Kukkapenkkiin valittiin vain valkoisia markettoja ja yksittäisiin ruukkuihin tuli laventelia. Ehkä jossain vaiheessa hankin vielä jotakin ihanaa kesäkukkaa lisää. Yhtään taimea en tänä keväänä kasvattanut itse. (Ehtiihän sitä vielä!)


Mullat ja kukat hankittiin tutusta ja turvallisesta Plantagenista.


Plantagenin sivuilta löydät muuten vinkkejä esimerkiksi
(No se semmonen laatikkoviljelyhomma. Käy lukemassa!)

Tässä tämä zen-naama. Ei juuri lainkaan ryppyjä otsassa!Pieniä puutarhailuhaaveita jäi vielä elämään. Laittaisimmeko vielä tomaattia tulemaan? Entä joku amppelikukka tai amppelimansikka? Kesä on vasta ihanasti aluillaan, kaikki on vielä mahdollista. (Hetkittäin iski myös realiteetit, puolen vuoden päästä valmistaudumme jo ottamaan joulua vastaan, kun törmäsin varastossamme pikkuruisiin luistimiin jotka olisi tarkoitus pistää kiertoon viimeistään syksyllä. Ne piti kyllä laittaa jo viime syksynä mutta unohdin koko asian...)


Ja on niin ihanaa, kun lapset ovat isompia. He alkavat siis ymmärtää kukkien kasvattamisen ja niistä nauttimisen konseptin, ettei kaikkia vihreitä revitä ylös eikä kaikkia kukkia tarvitse taittaa ihailtavaksi! Kun lapset olivat pieniä, oli vain yksi kasvi, mikä sai olla suhteellisen rauhassa ja se oli nokkonen. Mutta hei, mikä on sen suloisempaa kuin pieni ihminen joka poimii kukkia ilahduttaakseen toista. Viime viikolla eräänä päivänä koululaisenikin tuli kotiin, kukkia hatussaan. Ystävä oli poiminut ja antanut ne hänelle! Ihana juttu.
Eilen jouduin ostamaan kotiin uuden ruohonleikkurin. Ne ovat kamalan kalliita ja minusta ihan hyödyttömiä vempeleitä ;) Voisin hyvin elää niin, että pihani olisi yhtä suurta niittyä. En tiedä sitten mitä muut tuumaisivat ja varmaan se houkuttelisi aikamoisen eläimistön luokseen elelemään, joten kai se on pakko tyytyä leikkaamaan nurtsia. Kompensoin sitä henkistä tuskaa tilaamalla itselleni uudet ihanat (ruotsalaiset) kesäkengät (eikä tartte terassilla köpötellä lainakengissä ottamassa kuvia). Tulisipa ne pian. Ja olisipa ne täydelliset. Sitten kesä voi minunkin puolestani alkaa ;)


Ihanaa sunnuntaita.
Jos olet Helsingissä, eikä ole mitään tekemistä, mene vaikka Maailma Kylässä-festareille.
Minä en nyt ehdi. Me aloitetaan nyt grillailukausi!

Sari


SARON BLOGI nyt Facebookissa, Instagramissa ja Bloglovin'ssa

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?