Simppeli kaupunkijuhannus

Terveisiä täältä simppelin kaupunkijuhannuksen keskeltä.

Takana on sellainen työrupeama, että päätin, että tänä juhannuksena me ei tehdä mitään ponnisteluja vaativaa. Emme lähde mökille, emme tee suunnitelmia ystäväperheiden kanssa, emme lähde reissuun. Ollaan vaan kotona, ladataan akkuja. Syödään ja koska säät näyttävät lupaavilta, ulkoillaan. Ja voin kertoa, hyvin menee! Suosittelen simppeliä kaupunkijuhannusta lämpimästi muillekin.  Simppelin kaupunkijuhannuksen resepti: tee vain sellaisia asioita, mitkä tuntuvat hyvältä. Luin keskustelupalstoilta juhannuksen alla, miten monet ottavat stressiä juhannussiivouksesta, juhannusruuista, onnistuuko ne grillaukset vai ei ja pitäähän sitä nyt juhannus järjestää lasten takia - nyt koivut ovenpieleen ja mihinkäs aikaan se kokko syttyikään ja onko kaikilla nyt mekot suorana ja... Mikä meihin fiksuihin vanhempiin oikein menee kaikkien juhlapyhien alla?

Simppeli kaupunkijuhannus rakentuu kyllä lasten ehdoilla. Se on totta. Mutta ei me lähdetty esimerkiksi Seurasaareen siksi, että lasten takia pitää. Meidän perheen mielenrauhan takia ei tarvinnut.

Simppelin kaupunkijuhannuksen ydin on se yhdessäolo. Toinen napero tarkisti perjantaina aamulla monta kertaa, että ethän sä äiti mene taas töihin? Kerroin, että en mene. Ja kun pelattiin palloa ulkona ja oli pakko lopettaa, koska lähdin päiväkahville (lue: KUNTO LOPPUI, hehe), lapsi veti ihan hirveät herneet nenään. Palkokasvi meni sinne juurineen päivineen. Ja tiedätkö mistä se johtui? Siitä, kun lapsi luuli, että seuraavana päivänä on taas työpäivä ja äiti on taas liikaa pois kotoa. Se ilme, kun kerroin, että ei: olen vapaalla myös lauantaina ja silloin voidaan jatkaa. Priceless.

Simppeliin kaupunkijuhannukseen kuuluu myös rutiinit. Jep: lapset ovat erilaisia. Jotkut lapset nauttivat rutiineista ja meidän lapset on sellaisia. Ei nyt kello kaulassa mennä, mutta tiettyyn aikaan herättiin, syötiin aamiaiset eikä vetkuloitu yöpaidoissa pitkälle päivään. Syötiin lounasta silloin kun siihen on totuttu, otettiin pieni päivälepo, syötiin päivällinen tuttuun aikaan ja lapset menivät nukkumaan sopivaan aikaan ennen iltakiukkuja. Ja kaikilla oli oikein mukavaa. Tiedäthän sen, jos oikein rutiineihin tottunut lapsi ei saakaan vaikkapa lounasta tiettyyn aikaan, voi edessä olla massiivinen nälkäkiukku. No, mitään sellaista ei ehtinyt tulla, koska ennakointi.

Ja simppelin kaupunkijuhannuksen keittiössä oli sellainen tilanne, että meillä syötiin vain kylmiä ruokia. Mitään ei tarvinnut lämmittää eikä grillata. Tehtiin itse perunasalaattia, mätismetanasörsseliä, ostettiin lohta ja rapusörsseliä. Ja kruunasin omalta osaltani juhannusaterian Happy Joen alkottomalla siiderillä. En ole raskaana, enkä tiukkapipo. Se vaan maistuu niin hyvältä. Ja perinteinen kakku korvaantui leipäjuustolla (vai juustoleivällä) ja mansikoilla. Oikein toimiva kombo.

Simppeli kaupunkijuhannus jatkuu meillä tänään syöpötellen, ulkoillen, ulkona pelaillen, pyykkiä pesten, akkuja ladaten - leffakin sovittiin että katsotaan yhdessä. On tosi kiitollinen olo. Toivottavasti meillä olisi vielä monta tällaista juhannusta.

Toivottavasti sinullakin on ollut mukavaa.
Lempeää juhannuspäivää!

SariKommentit

  1. Juuri loistavan kuuloinen juhannus. Stressistä vapaana!

    VastaaPoista
  2. Täällä samoin vietetty juhannusta, chillattiin ja grillattiin oman perheen kanssa <3 Nyt taas jaksaa arjen aloittaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?