Vähemmän, hitaammin - lauantai Helsingissä

Kiitolaukkaa vedettyjen viikonloppujen jälkeen
viime viikonloppu oli ihana vastakohta kaikelle juoksentelulle. 


Mulla piti olla aikaa istahtaa blogin ääreen, vastata sähköposteihin ja inspiroitua... Mutta todellisuudessa me nukuttiinkin melko pitkään, tehtiin ruokaa, käytiin luonnossa kävelemässä (inspiroitumassa). Ja sunnuntai se vasta olikin ihan mahdoton päivä. Me ei tehty oikein mitään. Ja just semmosta mä olinkin ollut vailla.


Lauantaina oli suorastaan maaginen ilma. Aurinko paistoi lämpimästi, iho tuoksui aurinkovoiteelle ja vesi oli kylmää. Ja nolla hyttystä, wau.


Ihan mieletöntä, millaisia viheralueita Helsinkimme on täynnä. Muistan sen hetken, kun nuorena meinasin muuttaa Kallioon. Ihana paikka, mutta ahdisti jo silloin se ydinkeskustan betonimaisuus. Itse talot ja ihmiset olivat kyllä kauniita sisältä ja ulkoa, mutta halusin vihreää. Niinpä monen mutkan kautta päädyin vähän vehreämmille laitumille. Kävin ottamassa vauhtia oikein toisessa pitäjässäkin, ihan vaan päästäkseni Itä-Helsinkiin ja näihin maisemiin.


Olen tässä noin viikon verran nyt totutellut uuteen tukkaani. Tämä on niin lyhyt, että alkuun meillä oli vähän kommunikaatiovaikeuksia. Ensimmäisenä aamuna kun heräsin, tukka oli mielenosoituksellisesti pystyssä, minä kauhuissani. Lauantaina latvat sojottivat jo alaspäin. Nyt alan ymmärtämään lyhyemmän pöheikön potentiaalia. Hei, tätähän voi jopa halutessaan muotoilla! Löysin muuten uuden kampaajan johon olen enemmän kuin tosi tyytyväinen. Toivottavasti he jatkavat ajatusteni lukemista tukan suhteen jatkossakin. Tästä myöhemmin lisää.


Ja lopuksi vielä sorsia, meidän lemppareita.
Tai "ankkoja" kuten lapset itsepintaisesti niitä kutsuvat.
Ihanaa miten ihmiset ja eläimet mahtuvat
samoihin maisemiin.


Tuleeko teillekin joskus vapaaviikonloppuina ihan totaalinen stop:
pitäisi tehdä sitä ja tätä,
ehtiä sinne ja tänne,
mutta sitten tuleekin päähänpisto tehdä jotain ihan muuta (rentouttavaa)
tai olla tekemättä yhtikäs mitään?

Sari


Kommentit

 1. Teillä on vietetty ihana viikonloppu ja tuo lyhkänen tukka on kaunis 😊❤️

  VastaaPoista
 2. Tulee ja joskus sellainen extempore suunnitelmien muutos on ihan paikallaan :) Kiva tukka ♥

  VastaaPoista
 3. Hyvin tuttu ilmiö toi tekemisähky ja sitten päätyäkin vain olemaan. Kyllä sitä tarvitaan, ettei ala esimerkiksi näin lomallakin vain suorittamaan lomaa. Helpompaa toki perustella itselleen esimerkiksi sadekelillä, että nyt ollaan vaan.
  Ihanaa juhannusta!

  http://viivyvierellain.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, mukava kuulla ja hih hauska mutta osuva termi tuo 'tekemisähky'! Mukavaa juhannuksen jatkoa sinne teillekin ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!