Rakkaudella, Helsinki Pride 2017

Sinä olet hyvä.
Sinä olet tärkeä.
Sinua rakastetaan juuri sellaisena kuin olet.

Helsinki Pride-viikko huipentui lauantaina upeaan Pride-kulkueeseen, mikä virtasi Helsingin keskustan läpi. Tänä vuonna teemana oli vapaus ja vastuu. Ja tänä vuonna minä osallistuin tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Eteläespalla, kamera kädessä. Lähdin avoimin mielin, lähdin harjoittelemaan nykyisen kamerani nykyisellä putkella kuvaamista. Kulkue oli upea. Se loisti kaikissa sateenkaaren väreissä keskellä harmainta Helsinkiä. Aivan mahtavaa. Ja lapset - tietenkin olivat mukana.

Mikä ihmeen Helsinki Pride?
"Helsinki Priden tavoitteena on seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien edistäminen ja näkyvyyden lisääminen. Helsinki Pride juhlistaa ja alleviivaa meidän kaikkien vapautta olla sellaisia kuin olemme, ja toisaalta muistuttaa meitä siitä vastuusta, että yhteiskuntamme ei ole vielä tasa-arvoinen tai yhdenvertainen kaikille." Informaatio kopioitu täältä.

Kulkueessa oli yli 30 000 ihmistä. Mitäpä sitä ihmisiä lokeroimaan. Kävellen, fillarilla, pyörätuolilla, leijulaudalla, kuormalavalla... Oli joukossa myös muutama koirakin :)

Meillä jokaisella on oikeus olla ja elää. Meistä jokainen ansaitsee tulla rakastetuksi ja arvostetuksi juuri sellaisena kuin on. Minun on aina ollut vaikea ymmärtää miksi erilaisuutta on vaikea sietää, miksi yksilön kunnioittaminen on joillekin todella vaikeaa. Minun on tosi vaikea käsittää, miksi vielä 2010-luvulla joku ajattelee, ettei kaikki ihmiset ole tasavertaisia. Miksi joku pari saa adoptoida lapsen ja toinen ei. Miksi joku saa sanoa Tahdon papin edessä ja toinen ei. Miksi joku toinen saa olla ja elää Suomessa ja joku toinen ei.

**

Julkinen keskustelu on käynyt suorastaan kuumana Helsinki Priden ympärillä. Eiköhän karistella ennakkoluulot pois ja katsokaa nyt, miten upeita, rohkeita, ihania ja rakastettavia ihmisiä kulkueessa oli mukana tärkeällä asialla. Miten paljon hymyjä, miten paljon rakkautta! Harmittavaa, kun kamerani objektiivi ei ihan taipunut tahtooni, mutta harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa. Tässä muutama kuva maistiaisiksi. Loput, yli tuhat kuvaa, jääköön kotialbumiin muistoksi ja innoittajaksi.

Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan


Levittäkää sanaa:

rakkaus voittaa kaiken

**
Paljon rakkautta teille kaikille,
jotka osallistuitte kulkueeseen.

Helsinki Pride parade was amazing and filled with love.
All my love to all of you who participated in the parade.

**

SariKommentit

 1. Nimenomaan me kaikki olemme ihmisiä, siinä se, sen pitäisi olla niin yksinkertaista, mutta kun ei vaan aina ole, mutta sanan levittäminen on juuri hyvä, vielä se tästä jonain päivänä <3 Harmi etten päässyt Prideen, myös Maiju taltioi sieltä huikeita tunnelmia.

  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin vasta jälkikäteen, että Maijukin oli siellä - olin niin ummikkona liikenteessä, etten tiennyt ketä odottaa ja paljon näin tuttuja mutta harmitti etten osannut Maijua sieltä bongata. Ensi vuonna uusin silmin...ja objektiivein :) En malta odottaa!

   Mukavaa päivää ♥

   Poista
 2. Ihania kuvia <3 Näistä välittyy rauha, rakkaus ja toivo!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?