Lasten kanssa Viking Linen piknik-risteilyllä

Olin kuvitellut, että tällaiset pikkuiset piknik-risteilyt kuuluvat vain Turun risteilytarjontaan, mutta ehei, miniristeilylle pääsee ihan Helsingistäkin!

Kyseessä oli siis pikainen pyörähdys Helsingistä Tallinnaan. Käytännössä Tallinnassa ei ollut maihinnousua niillä jotka olivat piknik-risteilyllä. Lähtö oli aamulla vasta klo.10.30, joten ei tarvinnut herätä liian aikaisin. Toisaalta taas saapuminen oli jo klo.16.50, eli olimme kotona ennen kuin lapset olivat yliväsyneitä! Ihan täydellinen lapsiperheen win-win!

Varasimme matkan M/S Mariellalle ja nautimme merituulesta, piknikruuasta ja tietysti taxfreen tarjonnasta. Ja yhteisestä ajasta tietenkin.

Monille amatööriristeilijöille voi tulla yllätyksenä, miten rankkoja lasten kanssa tehdyt risteilyt ovat. Siis oikeesti! ;) Jos olet joskus raahustanut laivasta (aikuisen) kaveriporukan kanssa ulos, naama vähän vihreänä koska edellisilta on mennyt a) pitkäksi ja b) kosteaksi (eikä pelkästään meri-ilmaston vuoksi), olet raahannut syntisen painavaa matkalaukkua ja olutkärryä mukanasi ja olet miettinyt puolivälissä paluumatkaasi terminaalissa, että selviätköhän taksitolpalle asti, niin se on kuule ihan "piece of cake" verrattuna siihen paluumatkaan lasten kanssa. Koska lapset - ne ei lepää koko risteilyn aikana! Ollenkaan!

Lähtöaamusta alkaen lasten suut käyvät kuin koneet. Suut pulputtaa niin iloisia juttuja ja sellaisella innostuskertoimella, että itselläkin on perhosia vatsassa! Jos lapsia täytyy arkiaamuisin hoputtaa, että pukekaas nyt päälle, että ehditään kouluun/tarhaan/neuvolaan jne niin matkat terminaaliin sujuu kyllä aivan päinvastaisella sutinalla. Ei kuule uskoisi samoiksi lapsiksi, onkohan nää vaihtunut? ;) Kun laivaan on päästy sisälle, alkaa se sutina. Se sutina, mikä ei lopu koskaan, hehe. Ehkä jos laivassa täytyy olla yön yli, niin lapset jotenkin suostuu nukahtamaan hetkeksi. Mutta se on hetken huvi. Lapsi selviää risteilystä kevyesti 3h/yö unilla. Aikuinen ei. Laivaan ei ole teknisesti mahdollista ladata niin paljon kahvia, että se riittäisi pitämään vanhempien koneet käynnissä. Eli on pakko saada nukkua. Päiväunille laivassa kellistyykin ilmeisesti vain vanhemmat, vuorotellen. Lapset nimittäin haluaa nähdä ja kokea aivan kaiken. Ja hyvähän se on: koko rahan edestä tietenkin! Ensimmäisten tuntien ajan se on aikuisistakin ihan kivaa, sitten alkaa hyytyä. Lapset ei malttaisi syödä vaikka on kiljuva nälkä, koska silloin ruokailun aikaan täytyisi mieluummin olla katsomassa maisemia, ihmettelemässä lokkeja, tanssimassa diskossa, leikkimässä lasten maailmassa, hytissä ihan vaan hengailemassa tai mitä tahansa. Mitä tahansa muuta, paitsi olla paikoillaan. Siinä kohtaa kun vanhemman jalat huutaa hoosiannaan, moni tekee elämänsä virheen. Tiedätkö mikä se on? No se, että vie lapset joko jäätelölle tai ostaa taxfreestä pienimmän mahdollisen karkkipussin, n.1500g ja antaa sen lapselle siinä toivossa, että voisi hetken hengähtää. Koska silloinhan lapset tankkaavat sitä energiaa ja taas mentiin! Tätä meriseikkailua ympäri laivaa tapahtuu ihan koko matkan ajan, siihen hetkeen saakka kunnes mennään yöunille tai laiva saapuu takaisin kotisatamaan. Ja koska kotoa on oltu poissa X määrän verran aikaa, täytyy heti kotiin päästyä lähteä ulos pyöräilemään, kävelemään, juoksemaan, leikkipuistoon tai minne vaan, koska niitä paikkoja on tullut jo kova ikävä. Ei vaan riitä, että on just kävelty 50 000 askelta kengänpohjat puhki: lapsilla se askelmittari tuntuu nollautuvan kun maisema muuttuu ja sitten mennään taas ihan uudella energialla. Tässä kohtaa tarvitaan lisää kahvia, hih!

Toivottavasti kukaan ei ottanut meriseikkailusepostustani liian vakavasti ;) Oikeesti lasten kanssa tehdyt kesäristeilyt on niin kiva juttu! Ihana seurata lasten iloa, intoa, jännitystä ja suorastaan kuplivaa iloa! Ihan priceless! (Eikä kaada kenenkään kesälomabudjettiakaan, 4 hengen piknikristeily hytin kera alle 50€) Meillä ei ole liiemmin mahdollisuuksia lähteä yhdessä reissuilemaan, siksi me nautitaan niistä pienistä pyrähdyksistä mitä on mahdollista toteuttaa! Kiitos Viking Line näistä pikkuristeilyistä, toivottavasti näitä on tarjolla jatkossakin!

**

Loppuun vielä vinkki, vielä ehdit Viikkarille piknik-risteilylle Helsingistä! Piknik-risteilyjä tehdään su 6.8.2017 saakka eikä näillä edes tarvitse vaihtaa laivaa. Lue lisää TÄSTÄ. Mukaan matkaan tarvitset vain iloista mieltä, hyvät kengät, hauskaa matkaseuraa ja passin tai henkilökortin.

SariKommentit

  1. Vitsi miten kiva on tuollainen risteily :) Tätä pitää ehdottaa näille meidänkin lapsille ;) Iloa elokuuhun :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!