Pakastimen vika korjattu! Nyt on taas mansikoita!

Edellisenä kesänä meidän pakastin suorastaan tursusi kotimaisia marjoja: mansikkaa, mustikkaa ja puolukkaa. Siinä oli sitten talven mittaan kiva napsia marjat nassuun. Tehtiin smoothieita, sekoitettiin puuroon, tehtiin mutakakulle omat hillokkeet ja nautittiin. Oi että me nautittiin.

Viime kesänä pakastimeen iski joku hirvittävä vika. Sinne ei nimittäin ilmestynyt ainuttakaan kotimaista marjaa. Pakastimen emäntää laiskotti: ajattelin, kaukaa viisaasti, että en turhaan laita mitään pakastimeen vaan ostetaan sitten kaupan pakastealtaasta ne mitä tarvitaan.

Arvaa mitä kävi? Me söimme viime talvena ennästysvähän marjoja.


Nyt ei ole hätää! Pakastimen vika on korjattu! Nyt siellä on muutakin kuin kerros jäätä, ruisleipää ja kylmäkalleja! Taidan olla aika ihastunut tähän alkusyksyyn, kun satokausi alkaa olla parhaimmillaan. En sentään itse mennyt poimimaan mansikoita, mutta ostimme lähimmästä jättimarketista ison laatikollisen. Puolitin ja pakastin. Lapset kävivät säännöllisesti utelemassa, että milloin niitä saa syödä ja voitte arvata ilmeet, kun kerroin, että "talvella". En malta odottaa kylmiä pakkaspäiviä, kun pääsen tekemään kuuman keittoruuan jälkkäriksi bravuurivohveleitani ja niiden kanssa noita pakasteesta sulatettuja marjoja.

**

Millainen marjastaja sinä olet? Itse poimiva, tukevasti muita poimintaan kannustava vai käytkö sinäkin hakemassa marjat suoraan kaupasta? Kokeiliko kukaan tilata marjoja kotiin esim. MarjatKotiin.fi -palvelusta?

SariKommentit

  1. Oi mansikoita :P Me pakastettiin 17 kg mansikoita ja vielä lisäks mustikoita ja vadelmia ja punasia viinimarjoja ja karpaloita :D Lopousyksystä pakastan myös kurpitsaa :) Meillä on arkkupakastin pelkästään tätä satokautta varten ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!