Äidin ja tyttären laatuaikaa Suomenlinnassa

Milloin viimeksi olet viettänyt laatuaikaa esiteini-ikäisen lapsesi kanssa?

Kai ne esiteinit on vielä lapsia, onko ne vasta teini-iässä nuoria? No, joka tapauksessa tunnustan, että arki on sellainen imuri, joka imaisee kaiken ylimääräisen ajan ja lasten kanssa vietetty laatuaika on aivan liian harvassa. Mitä kertoo tilanteesta se, kun tuossa taannoin olin muutaman päivän sairauslomalla leikkaukseni jälkimainingeissa. Esiteini huokasi, että kiva kun sä olet saikulla, niin meillä on aikaa tehdä juttuja. Ja me tehtiinkin. Leivottiin, luettiin ja oli semmosta kiireetöntä aikaa. Näinhän se elämä menee: herätään, että ehditään töihin, työpäivän jälkeen kiiruhdetaan hakemaan lapset hoidosta kotiin jos tarvis, sitten kotiin, äkkiä ruoka tulille, ruuat huiviin, tiskit, pyykit ojennukseen, ehkä pikainen iltalenkki, iltahommat ja äkkiä nukkumaan, että jaksaa taas seuraavana aamuna nousta töihin... Sanotaanko näin, että kyllä ymmärrän niitä, jotka tietoisesti hyppää oravanpyörästä pois. Etenkin pikkulapsiaikana.

Joka tapauksessa, päätin omistaa koko sunnuntain tälle ihanalle esiteinilleni ja lähdimme kahdestaan seikkailemaan Suomenlinnaan. Pakattiin käsilaukut pullolleen lämpimiä saaristolaisvaatteita ja ladattiin matkakortit ja sitten menoksi. Rasvattua salamaa liikkeiltään muistuttavaa seitsemänvuotiasta ei juurikaan harmittanut, vaikka joutuikin jäämään kotiin (iskän kanssa). Meillä oli siis ihana äidin ja tyttären laatuaikapäivä! Me, paahtavan kuuma aurinko, vieno merituuli, sunnuntai, Suomenlinna, ei hirviää turistimassaa ja kaikki maailman aika käytössämme. Täydellistä.


**
Meillä oli tosi ihana päivä kahdestaan. Olen aina ollut sitä mieltä, että lapsissa parasta on se, kun ne kasvaa ja kyllä se niin on edelleen. Ihanaa kun voidaan jutella tyttöjen juttuja, eikä toinen osapuoli valu kahvilassakaan pöydän alle tai huuda x-asennossa koska ei halua mennä oranssiin metroon vaan haluaa liilan ;) Kyllä, osaan arvostaa tätä aikaa.

Suomenlinnapäivän tuoksinassa tein joitakin uusia päätöksiä:

- Toteuta unelmasi! Nyt jos koska on hyvä hetki käydä niissä kaikissa paikoissa, missä et ole aikaisemmin käynyt. Meillä on seuraavaksi listalla aika monta museovisiittiä. Ihan turha maksaa asumisesta Helsinki-lisää, jos emme hyödynnä tätä tarjontaa ;)

- Varaa kalenterista ihan reilusti laatuaikaa kahdestaan kummankin lapsen kanssa. Koska jos mitään päivää ei ole merkitty, se laatuaika helposti lipsahtaa aina vaan kauemmas ja kauemmas. Menkää yhdessä pyöräilemään, leffaan, syömään, rannalle, mikä ikinä onkin teistä kivaa. Mutta tehkää se ihan vaan kahdestaan lapsen kanssa. Sillä tavalla kiireettömästi, että ehdit olla aidosti läsnä.

- Varaa kalenterista aika myös seuraavalle Suomenlinna-reissulle. Varaa tuplasti enemmän aikaa, niin että ehditte ihan vaan nuuskia merituulia ja jäädä johonkin ihanaan kahvilaan nautiskelemaan olosta. Ja täytyy tutustua tarkemmin hostellin tarjontaan, uskaltaisikohan varauksen buukata jo talveksi?

**

Hei, muista sinäkin järjestää yksilöllistä laatuaikaa yhdessä lapsesi kanssa.
Ja jos oikein innostuit laatuajasta lapsen kanssa Suomenlinnassa,
lue täältä lisää itse Suomenlinnasta ja täältä Hostel Suomenlinnasta.

Sari
Kommentit

  1. Oi, muistuu mieleen oma lapsuus. Vanhemmilla oli aikaa meille lapsille ja tehtiin paljon yhdessä ♡ Suomenlinna on niin huippuihana paikka, ettei siellä voi ainakaan tulla huonoa päivää.

    VastaaPoista
  2. Ihana idea, joudun ehkä varastamaan <3
    Valoisaa keskiviikkoa!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!