Lapsen synttäreille ei tullut ketään, mitä teen?

Mieti miltä sinusta tuntuisi, jos järjestäisit syntymäpäiväjuhlat, eikä ketään tulisi juhliisi?
Vanhempi, miltä sinusta tuntuisi jos sinun lapsesi syntymäpäiväjuhliin ei tulisi ketään?

Syitä syntymäpäiväjuhlien vieraskadolle on monia: aina kiertää jotakin pöpöjä ja on vähintäänkin kohteliasta jättäytyä silloin pois juhlista jos joku perheenjäsenistä yrjöää. Joku voi ihan tahattomasti unohtaa koko juhlat, koska ruuhkavuodet ovat sellaisia. Ehkä juhlat järjestetään niin kaukana, ettei lasta pysty mitenkään viemään paikalle. Ei ehkä ole varaa ostaa lahjaa. Ehkä perhe on vasta muuttanut uudelle paikkakunnalle, eikä oikein tunne ketään, ketä voisi kutsua juhliin. 

Mutta jokatapauksessa pienestä päivänsankarista voi tuntua kamalalta, jos ketään ei tule juhlimaan häntä. Pahimmillaan pieni ihminen voi ajatella, että eiks kukaan tykkää minusta?

Lapsen synttäreille ei tullut ketään, mitä teen? No tietenkin klikkaat itsesi Facebookissa Hätävaravieraat-ryhmään!

Kuva lainattu


Mikä on Hätävaravieraat-ryhmä?

"Hätävaravieraat on ryhmä vapaaehtoisia, jotka haluavat varmistaa, ettei enää yksikään lapsi joudu viettämään syntymäpäiväänsä yksin. Ota meihin yhteyttä, jos juhliesi alkuperäiset vieraat ovat jättäneet tulematta tai lastenkutsut uhkaavat jäädä tyngäksi. Tuomme mukanamme leikkikavereita ja iloista synttärimieltä!" (Teksti Hätisten Facebook-sivulta)

Minä kuulin tästä huikeasta ryhmästä eilen Radio Novasta, kun heillä oli haastateltavana ryhmän perustaja Sarita Blomqvist. Hän kertoi taustoja idealleen perustaa tämä ryhmä: hän itse on pienen lapsen äiti ja aikoinaan, kun he muuttivat toiselle paikkakunnalle lapsen syntymäpäivien aikaan, heidän oli palattava vanhalle paikkakunnalle juhlimaan synttäreitä, koska synttärit uudessa kotikaupungissa olisivat olleet yksinäiset, kun he eivät tunteneet sieltä vielä ketään. Sittemmin hän kertoi törmänneensä Facebookissa epätoivoisten äitien päivityksiin, joissa kerrotaan, ettei lapsen synttäreille tullut ketään. Hätävaravieraat-ryhmän tarkoitus on muuttaa välinpitämättömyyden kulttuuria siten, ettei hätävaravieraat-ryhmälle olisi myöhemmin enää mitään tarvetta. Välinpitämättömyyden kulttuurilla tarkoitetaan tässä asiayhteydessä esimerkiksi sitä, että luvataan mennä juhliin mutta sitten ilmoitetaankin, että "tuli muuta" tai huijataan että ollaan kipeitä vaikka ei oikeasti ollakaan. Jyrkkä ei välinpitämättömyydelle ja aurinkoinen kyllä kivoille juhlille!

Hätävaravieraat toimii tällä hetkellä Turun ja Salon seuduilla, Loimaalla, Tampereella ja lähikunnissa, Iisalmessa, Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kirkkonummella, Kauniaisissa ja Lappeenrannassa. Toiminta laajenee uusille paikkakunnille sitä mukaa, kun vapaaehtoisia löytyy.

Jos sinulla on yli 4-vuotias lapsi ja teillä on mahdollisuus lähteä juhlimaan ehkä nopeallakin aikataululla, käy kurkkaamassa tarkemmat yhteystiedot Hätävaravieraat Facebook-sivulta. Käy tykkäämässä ja levittämässä tätä sanaa, että ne jotka tarvitsevat hätävaravieraita, tavotettaisiin mahdollisimman hyvin.

**

Tässä sen taas näkee, miten tässä maassa on hyviä tyyppejä vaikka miten paljon! Ja kun ne hyvät tyypit vielä kasvattaa jälkeläisistään hyviä tyyppejä, niin hyväntekijät senkun moninkertaistuu. Hienoa äidit ja isät

Sari

Kommentit

 1. oi miten mahtavaa! :) meillä kävi tytön 2v juhlissa niin että sukulaisten lisäksi ei tullut _ketään_ onneksi omasta takaa löytyi 2v vanhempi serkku, muuten päivänsankari olisi ollut ainut lapsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harmillista, mutta onneksi sukulaisia tuli ja löytyi myös toinen lapsi mukaan juhlimaan ❤️ Kyllä vaan ne juhlat on monellakin tapaa tärkeitä vaikka olisi miten pieni juhlija ❤️

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Niin minustakin ❤️ Nostan hattua ryhmän perustajalle ❤️

   Poista
 3. Ihana idea!!! Meillä ei onneksi tuota ongelmaa ole ollut, mutta kyllä olen lapseni aina myös vienyt kun kutsu on tullut. Muut menot on muutettu toiseen ajankohtaan, koska lapsille heidän synttärinsä on ISOjuttu!!! Heti liittysin tuohon erinomaiseen ryhmään, mutta kun nuorin on jo kohta 14 :D Toisaalta tylsää jos tuollaisia ryhmiä pitää perustaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin: tylsää että tuollaiselle ryhmälle on tarvetta mutta ihanaa että sellainen löytyy nyt, koska kysyntää näyttää olevan ❤️ Me myös on pyritty lapset viemään juhliin aina vaan kun mahdollista, juurikin samasta syystä: ne synttärit on aina IsoJuttu ja muita menoja voi lähes aina siirtää ❤️ Ja kiva kun liityit mukaan porukkaan, tätä sanaa pitää saada levitettyä 😊

   Poista
 4. Ihana idea, koska olisi todella surullista, jos lasten juhliin ei aikoinaan olisi tullut ketään. Hienoa että postasit aiheesta.

  Kivaa viikkistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja toivottavasti tästä on oikeasti apua kaikille niille, joita uhkaa tuo tilanne - syystä tai toisesta. Jokainen pieni ihminen on juhlansa ansainnut!

   Hyvää uutta viikkoa <3

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!