Stressi hallintaan lempeästi

Meistä jokainen stressaa joskus. Minä ainakin huomaan, että stressikertoimet nousevat, kun kiire kasvaa ja kiire ruokkii sitä huono äiti-fiilistä. Se on ihan järjetöntä: huono äiti, koska syötiin tänään mikroruokaa, koska en ehtinyt olemaan tarpeeksi läsnä, koska lapsen lempifarkut on edelleen pyykkikorissa pesemättä... Sitten siihen päälle vielä pari kansiollista työasioita ja ehkä vaikka toiselle lapselle hammaslääkäri ja toiselle lääkäri, niin että joutuu luistelemaan töistä näille pakollisille menoille ja kasvattamaan kollegoiden työkuormaa, niin ovet on auki stressille, joka saa kaikessa rauhassa kietoa lonkeronsa ihmispolon ympärille...

Tänä syksynä päätin ottaa stressistä niskalenkin olemalla itselle lempeä, kun arki ja sen mukanaan tuomat kiireet tulevat. Olin myös hyvin tietoinen siitä, että lasten paluu arkeen kesäloman jälkeen voi sekin olla mutkikasta. Ja koska tiesin, että jossain vaiheessa alkaisin kuitenkin stressaamaan, päätin varautua kunnolla ja hankin itselleni...

stressinhallintakortit

Minulla ei ole ollut tarvetta kirjoittaa aiheesta aikaisemmin, koska en ollut kokeillut kortteja kertaakaan. Nyt olen. Ja pidän siitä mitä koin."Stressinhallintakortit on suunniteltu osaksi arkea, niitä voi tehdä kassajonossa, työpisteellä, kahvihuoneessa tai vaikka vessassa. Kortit sisältävät erilaisia hengitys-, mielikuva- ja toiminnallisia harjoituksia, jotka ovat lyhyitä, noin 5–10 minuuttia."


Minä uskon pehmeisiin arvoihin. Henkiseen hyvinvointiin. Siihen, että pitää muistaa olla itselleen lempeä. Ja pitää muistaa, että ihmisiähän tässä vaan ollaan. Arki on usein kamalan kovaa. Se on sitä kiirettä ja juoksemista kodin, päiväkodin, työpaikan ja ruokakaupan välillä. Syksyisin siihen juoksuun ynnätään vielä pysähdykset lääkärissä ja labrassa, koska flunssakausihan iskee noihin pikkutyyppeihin samalla hetkellä kun kesäloma vaihtuu kouluarjeksi. Kello pyörii vinhaa vauhtia, raha raksuttaa, toimi, tee, suorita. Eh heh, ehkä minulla on hieman negatiivinen kuva tästä arkisesta oravanpyörästä, mutta sitä tämä todella tällä hetkellä on ;) Siksi onkin tärkeää välillä pysähtyä.

Pysähtyä terassille nauttimaan auringosta kahvikuppi kädessä.
Pysähtyä sohvalle esiteinin viereen ja silitellä häntä selästä. Piirtää kirjaimia ja pyytää arvaamaan mikä sana.
Pysähtyä kuuntelemaan oikein tarkasti, kun seitsemänvuotias selittää, kuinka Bayblade toimii.
Pysähtyä hengittämään hiljaisuutta, tankkaamaan positiivista värähtelyä itseensä.

Siksi valitsin stressinhallintakortit. Ja näihin olen tyytyväinen. Sillä, että "pakotetusti" ohjaa itsensä pois aivojen hullunmyllystä. Jää hetkeksi tekemään kortissa määrättyä tehtävää. On pakko heittäytyä. On ihana heittäytyä. Sitä vaan heittäytyy... Sen jälkeen aurinko paistaa kirkkaammin (vaikka ikkunat olisivat edelleen pesemättä), henki kulkee paremmin (vaikka ei olisikaan metsässä) ja olo on kevyempi, iloisempi (ihanaa).

Omat kortit voit tilata Hidasta Elämää-puodista. Minä nautin nyt työpäivästäni ja ehkä illalla taas vedän yhden kortin pakasta. Edellisestä kerrasta on kuitenkin jo aika monta päivää. Ja taidan olla sillälailla hyvällä tavalla näihin vähän koukussa ;)

Hyvää päivää, just sulle!

SariKommentit

 1. En ole aikaisemmin kuullut stressinhallintakorteista, mutta ne vaikuttavat kiinnostavilta ja toimivilta. Juuri tuo pysähtyminen on tärkeää kaiken hullunmyllyn keskellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Aina puhutaan "hetkessä elämisestä", mutta muistetaanko me edes koskaan pysähtyä... Onneksi on aikaa opetella :) Ihanaa päivää!

   Poista
 2. Ihan mahtavat kortit, taidampa klikata kauppaan ja nämä olisi myös ihana ,lahjaidea! Kiitos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta, joulukin lähestyy, tosiaan ihana lahjaidea ♥ Ihanaa päivää!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!