Vanhempi, joko koululaisen läksyt on tarkistettu?Hyvät vanhemmat. Tarkistatteko te lastenne läksyt? Joka päivä? Kyllä kannattaisi. Havahduin tähän aiheeseen, kun saimme toisen lapsen opelta Wilmassa viestiä, jossa hän kiitteli, että suurinosa vanhemmista muistaa kuitata lukuläksyt tehdyksi kirjan kanteen teipattuun taulukkoon. Miten niin suurinosa? Miksei kaikki?

Kovin kauaa en ehtinyt leijumaan pedanteissa pilvilinnoissani, kun tipahdin jalat edellä maahan. Tuli nimittäin eräs ruuhkavuosipäivä, mikä koostui etätyöpäivästä ja valtavasta huiskeesta. Siinä kun koululainen tarjoili matematiikan tehtäviä tarkistettavaksi kaikkein vilkkaimpaan sumaan, valehtelematta mielessäni huiskahti ajatus: "tarkista itse laskimella". Mutta ei. Lisäsin repulta tuoksuvan matikankirjan kalenterin päälle pinottujen papereiden painoksi ja lupasin katsoa ne hetken päästä. Ja tarkistinkin.

Minä olen saanut tämän läksyjentarkastusvelvollisuuden luultavasti äidinmaidon kautta. Minun läksyt aikoinaan tarkistettiin. Se oli jotenkin turvallista, toisinaan rasittavaakin ;) Niinpä minäkin tarkistan oman jälkikasvun läksyt. Minulle on tärkeää pysyä kartalla, mitä nyt opetellaan ja kuinka opettelu sujuu. Onneksi molemmat lapset on tosi tunnollisia läksyjen kanssa, vaikka aina ei kiinnostaisi niitä tehdä, niin silti ne tehdään, parhaansa mukaan. Joskus sattuu unohduksia, sille ei voi mitään. Virheistä otetaan opiksi ja eteenpäin.

Mitä sitten tapahtuisi, jos en tarkistaisi läksyjä? Tulee vähän sellainen olo, että antaisinko lapsille hälläväliä-signaalin? Toisiko se lapsille jonkunlaista turvattomuuden tunnetta? Voiko alakoululaiselle ylipäätään vyöryttää vastuun, että hän yksin huolehtii läksyjen vastaanottamisesta, tekemisestä ja jopa tarkistamisesta?

**

Joko siis on läksyt tarkistettu?
Missähän iässä lapset ei enää anna vanhempien tarkistaa niitä? Ei sillä että odottelisin... ;)

Sari
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?