Video: Mindfulness-harjoitus lapselle ja aikuiselle

Netissä on sellainen mielenkiintoinen sivusto lapsiperheille kuin Neuvokas perhe. Sen takana on Suomen Sydänliitto ry. Heillä on oma Facebook-sivu sekä nettisivu. Sieltä löytyy kaikenlaisia mielenkiintoisia juttuja tuomaan iloa ja hyvinvointia lapsiperheiden arkeen. Olen joitakin heidän juttuja jo jakanut Saron blogi-Facebook-sivulle ja tänään jaan teille tällaisen pienen mindfulness-harjoituksen.

Henkisen pääoman hyvinvointi on tosi tärkeää jo pienestä pitäen ja hektisessä arjessa onkin tosi tärkeää, että muistaa ja ehtii pysähtyä kuuntelemaan omaa itseä. Kirjoittelinkin teille omista stressinhallintakorteistani jo aikaisemmin, mutta nyt tulee helppo harjoitus, jonka voit tehdä yhdessä lapsen kanssa. Harjoitus löytyy Neuvokas perhe-sivustolta, mutta jaan sen myös videona suoraan tähän.

Tee harjoitus silloin, kun lapsella ei ole nälkä eikä jano eikä vessahätä. Valitse rauhaisa ajankohta, etenkin jos aikaisemmin ette ole tehneet tämän tyyppisiä harjoituksia. Jos pikkusisarus itkee samaan aikaan koliikkia seinän takana toisen vanhemman sylissä tai naapurissa porataan niin että teidän kattokristallit heiluu, siirrä harjoitusta hieman tuonnemmaksi. On mukavampi tehdä tämä harjoitus keskittyneesti lapsen tai lasten kanssa, kun omat aivot voi kytkeä pois multitasking-asennosta.Me jäätiin vielä pötköttelemään pikkuisen kanssa tämän harjoituksen jälkeen ja mietiskeltiin, miltä harjoitus tuntui. "Mun varpaita alko kutittaa", tuo pikkuinen totesi.

Mukavia mindfulness-hetkiä!

Sari
Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!