Nopea apu takkuisille hiuksille: SAKSET!

Hiukset ei oikein tykkää talvesta. Sisäilmasta tulee lämmityksen myötä kuivaa. Kaulaan kieputellaan kaulaliinaa, takin kaulukset nostetaan ylös suojaamaan niskaa ja pipo painetaan päähän. Etenkin niskahiuksiin kohdistuu aivan valtava paine, joka takuttaa hiuksia ihan järjettömän paljon!


Barbien hymy ei hyydy, vaikka kampa ei tukasta menekään läpi. Mutta lasten "kivojen puuhien" top 10:een hiustenharjaus ei kyllä mene. Millä hiuksia voi estää takkuuntumasta?


Harjaus. Harjaa hiukset läpi aamuin, illoin. Tarvittaessa myös päivällä ja aina ennen suihkuun menoa.

Hoitoaine. Käytä pesun jälkeen hyvälaatuista hoitoainetta, se auttaa silottamaan hiusta.

Kosteuttava shampoo. Rutikuiville hiuksille kannattaa kokeilla kosteuttavaa shampoota yhdessä hoitoaineen kanssa.

Selvityssuihkeet. Monet selvityssuihkeet auttaa selvittämään pienempiä takkuja.


Mutta meillä ei siihen niskamörkötakkuun auttanut mikään.

Meillä tilanne meni niin toivottomaksi esiteinin supertakun kanssa, että hän sanoi sen ääneen, mitä minäkin epätoivoissani mietin: otetaanko käyttöön nopea apu takkuisille hiuksille - sakset?


Koska meillä on vähän musta huumorintaju, ei me nyt tosissamme mietitty hiusten leikkaamista, vaan lähdettiin sitten kampaamoon hakemaan apua. Ja kyllähän sen huomaa, kun menee asiantuntijan pakeille, saa asiantuntevaa apuakin. Olin kuullut, että monet ystäväni käyttävät hiusten silottamiseen Moroccan Oil-tuotteita ja niinpä meillekin tarjottiin paria eri tuotetta, mutta asiantuntijan vinkistä päädyimme tähän Moroccan Oil-silottavaan muotoiluvoiteeseen.


Koska pullo on pumppupullo, kymmenenvuotiaan annostella. Pieni pisara riittää ravitsemaan kuivia latvoja ja takkuisia "niskavilloja". Ensin alkuun me laitoimme tätä ihan päivittäin, nykyisin vain tarvittaessa. Tätä voi laittaa sekä kosteisiin että kuiviin hiuksiin. Näppärää!


Ja hei, tämä auttaa myös kesyttämään ne
ilmassa leijailevat ritisevän sähköiset hiukset!


Koska napero livahti omiin hommiinsa, juuri silloin kun olisin tarvinnut häntä, otin kuvia omista, kuivista latvoistani, mitkä on jo ihan ylikasvaneet, mutta sain tästä voiteesta tekohengitystä niille siihen saakka, kunnes pääsen kampaajan käsittelyyn.
Ihana sileät, tykkään. Ja niin on esiteininkin hiustenhoito helpottunut ihan mielettömästi. Ei ole enää tarvinnut vitsailla takkujen helposta poistosta saksien avulla ja harjaus kahdesti päivässä riittää. Toki kylmemmät ilmat ja kuivemmat sisäilmat on vielä vasta tulossa, mutta antaa tulla vaan, uskon että tällä me pärjätään kevääseen saakka! Tervetuloa talvi, me ollaan -ainakin hiusten osalta- valmiit!

**

Jaa vinkkisi!
Kärsitäänkö teilläkin helposti takkuuntuvista hiuksista?
Miten helpotat takkuuntuvien hiusten hoitoa?Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?