Onko kaupunkilaislapsen ainoa kosketus luontoon Elma-messuilla?

*Kaupallinen yhteistyö: Messukeskus

Viikonloppuna Messukeskuksessa järjestettiin jälleen Elma-messut. Elma-messut sisälsivät viisi erillistä tapahtumaan: Elma-, Metsä-, Lemmikkimessut, Outlet Expon sekä Kädentaitotapahtuman.

Me ollaan käyty Elmailemassa aikaisemminkin, voit lukea lisää tästä, tästä ja tästä. Nyt järjestetyt Elma-messut jäävät Messukeskuksen sivujen mukaan lyhyelle tauolle ja seuraavan kerran Elma-maaseutumessut järjestetään keväällä 2019 Lapsimessujen yhteydessä. Joten jos missasit nämä messut tällä kertaa, ei hätää, kohta jatketaan taas.


Tarjoaako Elma-messut kaupunkilaislapselle ainoan kosketuksen luontoon? Kyllä ja ei.

Joskus useita vuosikymmeniä sitten oli itsestään selvää, että varmaan* (*tiukkojen tilastojen valossa napakalla mutu-tuntumalla) jokaisella oli siteitä maaseutuun. Vähintään äidin sisko tai veli asui vielä maaseudun rauhassa ja kesäviikonloppuisin tuli huristeltua maaseudulle nuuskimaan raitista ilmaa, paijaamaan lampaita ja syömään metsämansikoita suoran ahonlaidasta. Vaan eipä olekaan enää kaikille kaupunkilaislapsille tällaiset mahdollisuudet itsestäänselvyyksiä. Monilla meistä ei ole enää maaseutumummolaa, kun mummolatkin ovat muuttaneet kerrostaloon. Onneksi on kotieläinpihoja, minne voi mennä paijaamaan lampaita tai heppoja ja katsomaan mistä se maito oikeasti tulee, mutta nekin sijaitsevat jonkinmoisen matkan päässä: monet kaupunkilaiset ovat autottomia ja matka voi olla hankala taittaa julkisilla kulkuvälineillä.

Älkää nyt kauhistuko: kyllä meillä Helsingissä on metsää ja muuta luontoa. Lasten koulun vieressä on huikeat metsikkö kallioineen ja maisemineen. On täällä lehmiä ja lampaitakin. Mutta taputteluetäisyydelle eläinten kanssa esimerkiksi me pääsemme vain pari-kolme kertaa vuodessa ja yksi kerroista on juurikin Elma-messut.

Onnea on, että välillä lapset pääsevät mökille, vähän pois kaupungista. Mutta sekin on niin urbaani mökki, ettei siellä ole lehmälaitumia lähimaillakaan. Luonnonvaraisia eläimiä kylläkin: ampiaisia, kyykäärmeitä, vaskitsoja, peuroja ja sensellaista. Niiden kanssa ei kyllä tee yhtään mieli hakeutua taputteluetäisyydelle, brr.

Varmaan siis arvaattekin, että Elma-messuilla meillä ei ollut lainkaan epäselvää, mitä menisimme katsomaan ensimmäisenä ja sehän oli tietenkin: eläimet!

Tässä siis pieni kuvakattaus kaikesta siitä, mitä me näimme ja koimme. Jutun lopussa on vielä messuvinkki.
[ tämä fretti on nimeltään Vala ]

[ tämä agama on nimeltään Seppo ]
 [ kepparit oli tehnyt Villa Varsa ]

MESSUVINKKI!
Meidän perheen paras messuvinkki on, että mene messuille sunnuntaina heti aamusta. Näin ollen tungosta ei vielä ole ja pääsee hyvin katselemaan kaikkia mielenkiintoisia messukohteita. Toisaalta taas iltapäivästä kun on ostokierroksen aika, on monilla messumyyjillä ihan superkovat tarjoukset. Mekin vielä innostuttiin loppumetreillä ostamaan tyrnihilloa edukkaasti. Onhan se aika tymäkkää, mutta nyt pimeimpänä vuodenaikana kaikki virkistyskeinot on sallittu! Myös tyrni!

**

Nyt on meidän perheen osalta tämän vuoden messut taputeltu.
Ensi vuonna jatketaan, kun vuorossa on Go Expo sekä tietenkin Lapsimessut.
Kommentit

 1. Jäin oikein miettimään tätä, että juu kyllä se omakin lapsuus toki jatkui mielestäni silloin karmaisevalla maalaiselämällä Sipoossa, mutta kaikki maatilat, lehmät, possut ym. ovat tälle kaupunkilaislapselle jääneet kyllä hyvin vieraiksi. Tosin silloin katseltiin paljon luonto-ohjelmia, hih.

  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Hih, oispa törmätty, taidettiin vaan olla eri päivinä, HÖH! Mukavaa iltaa!

   Poista
 3. On tullut moneen kertaan kuvattua Elman eläimiä ja päästy maalaistunnelmaan. Tällä kertaa jäi itselläni Elma väliin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin pitänyt kiirettä kaikenlaisten kivojen projektien parissa :) No, Elma tulee taas tauon jälkeen, ei hätää! Mukavaa iltaa!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!