Tätä jouluperinnettä en ole koskaan tehnyt - SINÄ OLET!

Vaikka rakastankin joulua, on yksi "jouluperinne", mitä en ole koskaan tehnyt lasten kanssa. Joulupuurot, joululauluhetket, joulusaunat, kuusenkoristelut, joulupukin kohtaamiset on koettu, Samu Sirkan joulutervehdykset+muut jouluohjelmat on katsottu. Mikä ihmeen jouluperinne me on voitu jättää tekemättä?


Tässä tulee:
Minä en ole koskaan lähettänyt
lasteni kuvista tehtyjä joulukortteja!


Tämä aihe tuli mieleeni, kun ystävieni perheissä on jo jouluvalmistelut täydessä tohinassa: vaikka vielä ei olisikaan joulukuusi huoneen nurkassa, niin joulukorttikuvaukset on täydessä vauhdissa! Ja tänä vuonna onkin tulossa toinen toistaan upeampia kuvia, niin kotona kuin ammattikuvaajan luona kuvattuna!

Minä en vaan koe jouluista lapsikuvakorttijuttua omakseni, vaikka tietenkin meillä on vinot pinot ihania, hassuja ja ikimuistoisia kuvia meidän lapsista joulupuuhissa. Jotkut otokset on sitten lähetetty sähköpostilla läheisille ihasteltavaksi. Mutta joulutervehdyksissä meillä on ollut jotain muuta, kuin lasten kuvat.

Tämä minun päätös on myös aikaansaanut sen, että monet luulevat, että vastustan lapsijoulukortteja laajemminkin ja ovat päätelleet, ettei minullekaan saa lähettää lasten kuvia jouluna. Höpsis, en minä tätä vastusta ollenkaan! Me on saatu tosi kivoja joulutervehdyksiä ja toivottavasti saadaan tänä joulunakin :)

Okei, kyllä on klisee, mutta tottahan se on: lapset ovat niin lyhyen aikaa pieniä: kuvatkaa niitä "pikkutonttusia", ikuistakaa jokainen joulu ja jos haluatte teettää lapsen kuvasta joulukortin, niin tee se! Eikä joulukorttikuvissa ole ikärajaa ;) 

Nyt ehtii vielä alkaa suunnittelemaan, varmasti ammattikuvaajilla on vielä vapaita aikojakin ja kuvat ehtii vielä oikein hyvin teettää jouluksi. Ja jos aiot suosia sähköisiä joulutervehdyksiä, joulutervehdyskuvat ehtii ottaa vielä joulukuun puolen välin jälkeenkin. Niihin kuviin ehtii ehkä tulla vielä vähän oikeaa luntakin rekvisiitaksi ;) 

**

Olenko tosiaan ainoa mutsi, joka ei ole koskaan lähettänyt lasten kuvalla varustettuja joulutervehdyksiä? :) Kerro kommenttilootassa, oletko sinä lähettänyt vai et?Kommentit

 1. Mun kaveri tilasi joskus vahingossa 30 joulukortin sijaan 100 joulukorttia. Lähettelei sitten kolmena vuonna samat lastensa kuvat tuttaville ja sukulaisille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei mikä tuuri! Mutta hyvä, ettei ne ylimääräiset päätyneet roskiin vaan ne tuli käytettyä kaikki! Luovuudesta plussaa!

   Poista
 2. Minä myönnän ettemme ole koskaan lähettäneet :D että et ole ainoa :D

  VastaaPoista
 3. Mä oon joskus tilannut, kun lapset ovat olleet tosi pieniä... Nykyään ne ei halua kuviin mielellään ja ei tulisi enää mieleen pakottaa niitä kuvakortteihin. Tosi kiva on kuvakortteja saada ja niistä jää muisto. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että te olette lähettäneet lapsiaiheisia joulukortteja! Ja näinhän siinä aina tuntuu käyvän, lapset pistää stopin muutoin hyväksi havaituille perinteille kuten perinnevalokuville ;)

   Poista
 4. En mäkään oo lähettänyt! Viimevuonna yritin ottaa kuvia siihen tarkoitukseen mut ei ne koskaan mihinkään lähteneet edes sähköisinä 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thih, mainio! Mutta yritys hyvä, 10+! Tänä vuonna uusi mahdollisuus hei ;)

   Poista
 5. Jane / Yhtä kuin -blogi8. marraskuuta 2017 klo 17.43

  Mä olin ennen lasta jotenkin sitä mieltä, et nääähh. Ja nyt kun tyttö on 2-vuotias, oon kumpanakin vuotena ollut silleen, että: "En varmana jaksa alkaa kuvata ja lähettää". Mutta tadaa, nytkin on jo tilauksessa kortit.. :D Tää on siis mulla semmonen asia, johon sorrun vissiin uudelleen ja uudelleen.. Mut lähetetään lapsikortteja vaan läheisille, ei ihan joka työkaveri saa tytön nassua, vaan sitten jonkin taviksen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bwah hah hah, ihan mainio oot! "ei ihan joka työkaveri saa tytön nassua, vaan sitten jonkin taviksen" :D

   Näinhän se usein tuntuu olevan, mieli muuttuu monissa asioissa, kun lapset syntyy. Se, että nääh-jutut muuttuukin JEE-jutuiksi, on tosi hyvä juttu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?