Kaksi omanlaista joulua yhdessä paketissa

PRACTISE WHAT YOU PREACH. Minä sanon aina, että viettäkää omanlainen joulu. Jos kinkku ei kiinnosta eikä jouluaattoa tee mieli viettää autossa, niin älä tee niin. Luokaa itse omat perinteet! Tehkää sitä mikä tuntuu hyvältä, vaikka se ei kuulostaisi mahtavalta sosiaalisessa mediassa.

Meillä oli tänä vuonna jo perinteeksi muodostuneella tavalla "kaksi joulua". Ensin jouluaattoaamuna ajelimme mökille viettämään joulua yhdessä koko perheen kanssa. Ulkoiltiin vähän, syötiin enemmän, ratkottiin pulmapelejä ja saatiin joulupukki vieraaksemme. Illan ollessa pimeimmillään me lähdettiin ajelemaan kotiin, kieli keskellä suuta, mutta hyvin selvittiin.Kotona jatkettiin joulunviettoa mahdollisimman rennosti aina tähän tapaninpäivän iltaan saakka. Syötiin, katteltiin leffoja ja nukuttiin päiväunia. Me ei selvitty edes joulukirkkoon tänä vuonna, koska sänky veti nukkuvia puoleensa. Jouluruuista sanoin jo ennen joulua, etten halua kotiin ruokaövereitä niin, että täytyy vielä viikko joulun jälkeen miettiä, että mitä jämälaatikoista voisi tehdä. Joulukinkku me perinteisesti saadaan anopilta jo hyvissä ajoin ennen joulua joten muut popsivat sen viime viikon aikana ja nyt jouluna meillä oli pöydässä kalaa, laatikoita ja pientä oheishärpäkettä. Määrät oli ihan hillityt, kuten kuvista näkyykin. Joulukuusen koristelusta vastasi tänä vuonna lapset, se tuli meille ihan ennätysmyöhään, ensi vuonna laitan kuusen kyllä jo marraskuussa. Joulukuusen tähden merkitys oli tänä vuonna meillä erilainen kuin aiempina vuosina: tämä tähti kimalsi poisnukkuneen sukulaisemme muistolle.
Joulun välipäivät minä saan viettää kesälomaillen. Hoidetaan vähän arkisia asioita, mittelöidään lasten kanssa kuka on Kimblen todellinen kunkku ja palaillaan arkeen kaikessa rauhassa. Tavataan ystäviä, syödään loput joulusuklaat ja mun täytyy tehdä uuden kalenterini käyttöönotto, jota olen lykännyt aivan liian pitkälle tähän päivään saakka, mutta onneksi nyt lomalla on aikaa.

En voi käsittää, että tätä vuotta on enää muutama päivä jäljellä. Viimeisinä päivinä paljastan teille vielä, mitä me oikein luvattiin tälle vuodelle ja pitikö lupaukset. Yksi meistä nimittäin ihan ylitti odotukset, mutta kuka se oli? Stay tuned!

Nyt ei irtoo enempää. Tuntuu että aivotkin osallistuu joulusuklaiden sulatteluun ;)

**

Joko te olette toipuneet joulusta?
Kommentit

 1. Jokaisella on oikeus viettää omannäköisensä joulu. Olen lapsillekin sanonut, että meille ei ole pakko jouluna tulla, olemme täällä muuloinkin. Ajokelit on yleensä haasteellisia, että turvallisempaa olla pois tien päältä.
  Kahden vietimme joulun ja oli ihan hyvä joulu taas kerran.
  Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Ihana kuulla, että ajattelet armollisesti joulunviettäjistä. Lisää tuollaista ajattelua maailmaan :)

   Oikein hyvää loppuvuotta myös sinulle! ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!