Mikä ihme siinä on, ettei miehet osaa ostaa joululahjoja?

Mitä sinä sait mieheltäsi joululahjaksi? Mikä ihme siinä on, ettei miehet osaa ostaa (kunnon) joululahjoja?


Tänäkin jouluna monen (avo)vaimon tai naisystävän joulupaketista on kuoriutunut joku kodinkone merkiksi siitä, että nainen - sinut on imurinvarrenjatkeeksi luotu, tai jotakin hyvin epäkäytännöllistä kuten liian pieni pitsihepeneyöpaita tai suklaata josta et pidä. Tai joku kippo, jota mies luulee teidän keräilevän, vaikka kyse on aivan eri värisistä ja merkkisistä kulhoista. Ja sitten on se miesryhmä, jotka eivät antaneet puolisolleen joululahjaksi yhtään mitään. Se on eri asia, jos aikuisten kesken on sovittu ettei lahjoja anneta, mutta hui kauhistus jos sopimusta ei ole ja itse olet sujauttanut kuusen alle lahjakortin miehen lempiliikkeeseen kolmenumeroisen summan verran ja vastalahjaksi saat halauksen. Mutta se antamisen ilohan olikin joulussa se juttu, eikö vaan? ;)

Ai ei ollut?

Jos vietitte ensimmäistä joulua yhdessä, eikä puolisosi lahjahankinta osunut nappiin tai lahja jäi kokonaan saamatta, niin laitappa muikkari puhelimesi kalenteriin ensi vuoden marraskuulle. On hyvä ottaa tällaiset asiat puheeksi, millaisia ajatuksia ja toiveita itsellä on, koska aikuisiahan tässä ollaan ja mies on ehkä autuaan tietämätön siitä, että jotkut naiset odottavat saavansa joululahjoja. Ei siis riitä, että murjotat mielenosoituksellisesti yli vuodenvaihteen. Ainoa joka sen toista viikkoa jatkuneen draamailun ensi jouluna muistaa, olet sinä itse!

Jos taas teillä on pidempi parisuhde- ja joulunviettohistoria takana eikä mies osu lahjoineen maalitauluun siltikään, niin puhuminen auttaa tässäkin tapauksessa. Kiitä samastasi akkuporakoneesta tai monitoimivimpulasta. (Tai jos et saanut mitään, mieti että se on kulutushysterian kannalta kestävä ratkaisu.) Mies on sen mitä luultavimmin rakkaudella sinulle (perheelle) valinnut ja onhan se toki tyhjää parempi. Mutta pienellä vihjailulla marraskuun loppupuoliskolla voit aikaansaada hyviä tuloksia joululahjapottisi suhteen. Kannattaa kuitenkin pidättäytyä kohtuudessa. Jos mies ei ymmärrä vihjailua, lähetä hänelle linkki toivomaasi hajuveteen. Jos lahja menee edelleen metsään, muista olla kiitollinen miehestä joka ei petä, ei dokaa ja on muuten kunnollinen (muulloinkin kuin jouluna), joululahjahommat on siinä sivussa pieni miinus vaan.

Joulu on hirvittävän herkkää aikaa: kun synkkä kansa vetää sokeriöverit ja lasillisen liikaa viiniä ja hässäkkäpitoisen jouluaaton kruunaa vielä typerä lahja, niin avot: se on heti seuraavana arkipäivänä avioero vireille. Toivoisin hieman armollisuutta sekä itseä että puolisoa kohtaan. Miten voisimme olla lataamatta liikaa paineita ja odotuksia juhlapyhälle, minkä olisi tarkoitus olla iloinen asia, mutta se kääntyykin monessa perheessä mollivoittoiseksi?

Ja tiedän. Tämä teksti on kirjoitettu vaimo-mies-asetelmalla, mikä on minulle tutumpaa settiä. Asetelma voisi hyvin olla toisinpäin ja koskee takulla myös sateenkaariparisuhteita. Aina löytyy joku joka ei hoida hommaa maaliin (jos haluaa niin ajatella) ja aina löytyy niitä jotka hoitaa hommat just oikein!

Meidän joulu meni oikein kivasti, ei tullut eroja eikä lahjatraumoja. Minä sain mieheltä Esteri-tarjoiluastian, mutta enpäs kerrokaan miten hän siihen lahjaan lopulta päätyi: päättelikö hän itse vai olinko lähettänyt lahjatoiveen linkkinä ;)

Aihe sinänsä tähän kirjoitukseen pompsahti mieleeni siitä, kun joka vuosi keskustelupalstat täyttyvät miehiä mollaavista teksteistä, kun taas tuli joulupaketista joku ruma imuri. Kenttätutkimukseni mukaan naiset ja miehet ovat kuitenkin yhtä hyviä lahjojen ostajia - niin halutessaan. Mitä sinä ajattelet?ps. jos nyt ihan eroon meinaatte päätyä, niin mikäli kukaan ei ole hengenvaarassa, koitattehan pelastaa ensin sen mitä pelastettavissa on, hakemalla apua vaikka paikallisesta perheneuvolasta tai Kirkon perhe/parisuhdeneuvonnasta (ei edellytä kirkon jäsenyyttä). Keskustelut eivät automaattisesti tarkoita yhteen paluuta, mutta olette ainakin yrittäneet kaikkenne ja jos ero on väistämätön, teillä on ammattilaiset siinä apuna ja tukena. Toivon teille kaikkea hyvää jatkoon!

Kommentit

 1. LOISTAVA KIRJOITUS.
  Meinaa itse olen lueskellut erinäisiä keskustelupalstoja aiheesta, miten miehet ei ikinä osu oikeaan lahjojen kanssa.
  Koskaan ei saa olettaa, ei pitkässä eikä lyhyessä parisuhteessa. Keskustelu on aikalailla kaiken avain. Toinen ei voi tietää mistä tykkää, jos toinen ei kerro. Plus, toivottavasti aikusen ihmisen elämää ei oikeasti pilaa tyhmä lahja...

  Meillä taitaa mennä aikalailla toisinpäin. Mies on ihan mieletön lahjojen hankkija ja selittää sitä aina sillä, että haluaa hemmotella rakkaimpiaan samalla kun minä itken vieressä, että miten sinä nyt tämän muistit.
  Minä olen se, joka ostaa sen sulkapallomailan, vaikka mies oikeasti harrastaisi runonlausuntaa. Mutta emme ole koskaan saaneet tästä riitaa aikaiseksi. En odota mieheltä mitään, eikä mies odota minulta mitään. Tärkeintä on oikeasti se ajatus ja yritys (ainakin suurimmaksi osaksi ajasta).

  Ihanaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hienosta kommentista! "Keskustelu on aikalailla kaiken avain." - juuri noinhan se on, hyvin sanottu! Ja ihana kuulla, että teillä(kin) tärkeintä on ajatus ja yritys ♥

   Ihanaa loppuvuotta myös teille ♥

   Poista
 2. Meillä mies ei ole lahjojen hankkijana ehkä niitä innokkaimpia ja sanookin suoraan ettei tiedä, mitä hankkia. Sanon siis ihan suoraan, mitä haluan ja tiedän sen myös saavani. Joskus olen itse myös lahjan tilannut ja mies maksanut. Samoin jos haluan kukkia, kerron sen suoraan. Mielestäni ei voi olettaa, että kaikki osaavat vihjailuiden perusteella lahjat ostaa, saati että olisi ok mököttää, jos homma ei mennyt ihan nappiin 😊 Tämä sopii meille, mutta tiedän ettei varmasti monelle naiselle sopisi 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että teilläkin on otettu käyttöön suorat pyynnöt! Näin säästyy turhilta mököttämisiltä (en siis tiedä oletko mököttävää sorttia, hih, mutta monet mököttäjät välttyisivät turhilta murjotuksilta, kun olisivat juuri noin avoimia!)

   Hyvää loppuvuotta sinne teille ♥

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!