Suomineito paljastaa aarteensa

Vuonna 2016 Suomessa oli noin 5,5 miljoonaa ihmistä, joista naisia oli hieman yli puolet: n. 2,8 miljoonaa. Kyllä meillä Suomen neidoilla on täällä ihan hyvä olla. Saamme kulkea kaduilla vapaasti. Saamme ajaa autoa. Saamme äänestää. Ei ole mitään ammattia, missä nainen ei voisi työskennellä. Suomessa nainen voi olla presidentti, käydä armeijan tai olla haluamansa ajan kotiäitinä. Me saamme valita vaatteemme vapaasti, uskoa mihin haluamme ja meikata niin paljon kuin naamaan saa pakkelia mahtumaan.

Yksi sanapari minulle tulee mieleen myös. Kun puhutaan sisusta, minulle tulee heti mieleen nainen. Se oli suomalainen sisu, mikä mahdollisti aikoinaan sen että Suomesta tuli itsenäinen. Ja se suomalainen sisu elää yhä vahvana. Etenkin meissä naisissa. Olen onnellinen, että saan olla ja elää Suomessa. Ja olen kiitollinen kaikille niille miehille ja naisille, joiden ansiosta Suomi juhlii tänään 100 vuotispäivää. Ei sanat riitä. Kiitos.

Lasteni koululla vietettiin jo aiemmin itsenäisyysjuhlaa. Pukukoodina oli juhlava ja kouluympäristössä se on tietenkin 'smart casual and comfty-juhlava'. Valitsin vaatekaappini lukuisista mustista mekoista (koska en omista muunvärisiä) yhden ja päätin valita asuun sopivan korun. Mikä olisikaan sen suomalaisempi kuin Kalevala Koru ja suosikkini: Kuutar. Aarteeni. Tämä vuosi on myös Kalevala Korulle juhlavuosi, sillä se täyttää 80 vuotta. Kalevala Koru suunnittelee ja valmistaa yhä kaikki korunsa Suomessa. Siitä saa olla ylpeä!Onnea Suomi 100v!

Täyttyköön seuraavatkin 100 vuotta hyvistä muistoista, onnellisista suomalaisista, kotimaisuudesta, turvallisesta elämästä ja ihan pimeästä suomalaisesta huumorista mikä on minusta maailman parasta.
Kommentit

  1. SAmaa mieltä, suomalainen nainen on vahva ja sisukas.

    Kaunista itsenäisyyspäivää <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja samoin, kaunista itsenäisyyspäivää ♥ (Odotan huomista, sulla on varmaan blogissa taas ihana analyysi illan juhlien puvuista, se on niin parhautta! :))

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!