Meillä on uusi lemmikki! Arvaa mikä?

Kerroinkin teille aiemmassa postauksessa, että meidän edellinen lemmikkimme (hamsteri) menehtyi loppusyksystä. Koska olemme tosi eläinrakas perhe, päätimme hankkia uuden lemmikin. Meitähän olisi nyt neljä hoitajaakin joten resursseja pienen lemmikkieläimen pitämiseksi olisi kyllä. Ja kyllä, lemmikkieläimen päävastuullinen hoitaja on aina aikuinen, tässä tapauksessa minä.

Ensin pähkäilimme, kuka haluaisi minkäkinlaisen lemmikin ja mietimme mikä olisi järkevä hankinta. Pikkuhiljaa lista tarkentui, kun koirat ja kissat oli raksittu yli. Lemmikkiasiaa tuli mietittyä lukuisina unettomina öinä, surffasimme gigatolkulla nettisivuja ja ajelimme pitkin pääkaupunkiseutua.

Lemmikki, mihin päädyimme, oli sellainen, josta yksi meistä oli haaveillut jo pitkään. Se lemmikki oli sellainen, että olin ihaillut yhtä sellaista Talossa no 23-blogissa ja hänen Instassa. Yksi sellainen oli ilmestynyt myös Pieni Lintu-blogiin. Koska minulla ei ollut kokemusta moisista karvakuonoista, olin aivan vakuuttunut, että ne olisivat kovin sottaisia eläimiä ja siksi en pitänyt sitä edes potentiaalisena vaihtoehtona. Sitten kävin lapseni kaverilla kylässä, jossa oli sellainen karvaturri ja sain nähdä omin silmin, miten siistejä ja kivoja eläimiä ne olivat.

 Niinpä meillä asuu nyt...KANI!

Hän on nimeltään Salama ja hän on poika. Hän on syntynyt syksyllä 2017 eli hän on vielä ihan juniori. Rodultaan hän on kääpiöluppakorvakani. Hän on väriltään musta ja käpälän pohjat ovat hurmaavasti harmaat. Meillä ei koskaan aikaisemmin ole ollut kania, joten kyllähän tämä on ollut aikamoista opettelua! Niin ja hei, mikään joululahjakani tämä ei ollut, vaan tämä kaveri muutti meille jo viikkoja sitten. Tätä salaisuutta on siis varjeltu kuin raskausuutista konsanaan. On pitänyt ensin itse tutustua tämän kaverin elämäntapaan, ennenkuin siitä kehtaa alkaa huutelemaan ääneen. Joten lupaan kertoa teille jatkossa lisää, millaista elämä tämän pupuherran kanssa on.

**

Eikö hän olekin aika söpö?

Kommentit

 1. Meillä on lapsiperheessä kaksi käpiöluppista, kivoja kaneja joita myös lasten helppo hoitaa. Onnea koko perheelle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla, että on ne ovat helppoja hoitaa! Siltä meinaan täällä vaikuttaa :) On se aika loistava pupu!

   Poista
 2. Ihana, niin suloinen! Ystävälläni on ollut useampia kaneja. Hänellä oli aina 2 kerrallaan ja hän kertoi että ne kaipaavat kovasti lajitoveria.Puhuttiinko teille näin kun hankitte kanin? Kesällä kanit tykkäävät kovasti ulkoilla valjaissa ruohikolla. Mukavia hetkiä kanin kanssa koko perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Juu, kyllä saatiin opastusta, että kanikaveri olisi syytä hankkia. Odottelemme nyt ensin, että tämä pupu menee leikkaukseen keväällä ja sitten sen jälkeen otetaan pähkintään pupukaverihommat. Kesää odottelemme innolla, kunhan saadaan rokotuksetkin kuntoon. Ja kiitos toivotuksista, mukavaa tuon karvakuonon kanssa on ollut :)

   Poista
 3. Oijoi onnea uudella perheenjäsenelle, hän on hurjan söpö. <3

  VastaaPoista
 4. IIk miten ihana. Onnellista eloa yhdessä <3

  VastaaPoista
 5. On se söpö <3 Ja uskon että nimi kuvastaa myös itse kania, jos on yhtään 'sukua' meidän kääpiöille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thih, juu, Salama on tosiaankin aikamoinen 'salama'! :D Ihan mainio otus ja olen tosi iloinen, että uskaltauduttiin päästäämään tuollainen pitkäkorva meidän kotiimme! :)

   Poista
 6. Täällä yksi pupurakas ihminen toivottaa onnea uudesta perheenjäsenestä :) Tosin, ei tuo nyt enää niin uusi ole, mutta minä vasta ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi, hihih :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tervetuloa ja kyllä ai että tuo pupu on kiva tyyppi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?