NYT NE ON JULKAISTU: meidän perheen uudenvuodenlupaukset vuosimallia 2018!


Vuosi 2018 on saatu vihdoinkin käyntiin ja nyt aika julkistaa, mitä meidän perheenjäsenet lupasivat vuodelle 2018! Sen enempiä sepittelemättä, lupaukset tulee tässä:


Tyttö
Lupaan että olen aina vähintään kerran viikossa perheen kanssa.Poika
Minä aina olen rohkea.Faija
Lupaan valittaa vähemmän.Blogimutsi
Lupaan opetella jakamaan vastuuta.

Ei skumppalupauksia, ei tanssimista aamuyön tunneille - mä tiedän! Varmaan jokainen odotti minusta kuoriutuvan todellisen tiikerin tänä vuonna, mutta ei. Muistin sitten niitä lupauksia tehdessäni olevani äiti ja lupauksesta tuli sen mukainen ;) Mutta sen lupaan, että tylsä lupaus se ei ole ja se tulee vielä poikimaan vaikka mitä!

Minähän olen siis sellainen jokakodin hirmuhallitsija, joka pitää ihan jokaisen langan omissa käsissään ja sitten makaan reporankana sohvanpohjalla, kun pitää kaikki tehdä itse blöääh! Mietiskelin polla kipeänä, että minkä ihmeen lupauksen sitä tänä vuonna tekisi, voisiko jotakin vähentää, kun se on tässä vuodenvaihteessa niin hurjan trendikästä? Mietittyäni kaikki puhelinroplaamiset, kuohuviinin lipittämiset ja karkkilakot (vähemmän karkkilakkoja - tekikö kukaan noin nerokasta lupausta?) päädyinkin tähän oman itsevaltiaallisen vastuun pienentämiseen! Pidelkää nyt kuitenkin kukkahatuistanne kiinni: en nyt kuitenkaan ole heittäytymässä täysin hunningolle enkä julistaudu täysin vastuuttomaksi. Delegointi, se on ehkä se kuvaava sana tähän touhuun.

Olisikohan ihan ylivoimaista jos 7-vuotias alkaisikin voitelemaan iltapalaleipänsä itse? Ja jos 10-vuotias opettelisi pitämään huoneensa ihan oikeasti järjestyksessä? Kaaos on toki yksi järjestyksen muoto, mutta nyt haetaan sitä jotakin kaaoksellisen vastakohtaa... Aikaisemmin kyllä tehtiin näistä koko perheen rakastamista kotitöistä ikätasonmukainen tasajako, mutta niin vaan kaikki langat moppeineen ja siivousliinoineen on tupsahtanut takaisin allekirjoittaneen hyppysiin. Mies kyllä hoitaa osuutensa kodinsiivouksesta tosi hienosti (koska se rakastaa imurointia mistä mulle puolestaan tulee allergista ihottumaa, köh köh), mutta huomaan meillä pesivän kaksi pikkutyyppiä, jotka taitavat luulla äidin olevan kahvilla käyvä kodinkone.

Tällä vastuunjakamisella on paljon myönteisiä vaikutuksia, varmasti meidän kaikkien elämään hih, mutta etenkin meikäläisen eloon ja oloon, kuten esimerkiksi se, että tilastollisesti pitäisi täten olla mahdollista saada sitä legendaarista omaa aikaa enemmän, kun jokainen saa arjesta hoidettavakseen oman pikku palasen! Saisinkohan sen myötä myös yöunet virutettua kahdeksaan tuntiin, koska rakastan nukkumista, sehän on parasta mitä sängyssä voi tehdä ;)

**

Mitä lupasit?


Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!