Älä tule sairastuttamaan meitä!

Ylisuojeleva! Bakteerikammoinen! Hysteerinen! Vaiko fiksu vanhempi? Mitä sinä ajattelet sellaisista ihmisistä, jotka vaativat vieraita tulemaan terveenä kyläilemään?Meidän perheellä on järjettömän huono vastustuskyky. Siinä missä joku muu perhe sairastaa flunssaa pari päivää, meidän perhe sairastaa useamman viikon putkeen. Minulla on ollut tosi huono vastustuskyky lapsesta saakka. Kärsin nuhaakin viikkotolkulla poskiontelot ujeltaen. Ei ole flunssaa, jolloin minulta ei lähtisi haju- ja makuaisti. Kokonaan, pariksi viikoksi. Aika rankkaa näin ruokaa rakastavan ihmisen näkökulmasta kun kaikki maistuu kaurapuurolta. Paitsi kaurapuuro mikä maistuu vedeltä ;) Lapset onneksi pääsevät vähän helpommalla. Mutta yöt valvottava yskä jatkuu pitkään ja se taas haittaa töitä ja koulujuttuja!

Sairastumisilta ei tietenkään voi välttyä, ellei eristäydy kokonaan kotiin, koska köhiviä ihmisiä on koulussa, päiväkodissa, kaupoissa, työpaikalla ja liikennevälineissä. Ihan joka puolella. Mutta minä vedän rajan siihen, että jos meillä on tiedossa tärkeä meno lähipäivinä, me emme halua flunssaisia ihmisiä kotiimme.

Sitten on niitä epäonnisia tapahtumia, kun lapsi on tuonut kaverin meille ja kaveri kertoo joko siitä, miten hän on niin sairas ettei voinut osallistua koulun liikkatunnille mutta jaksoi tulla meille. Tai että koko muu perhe kotona oksentaa, hän ei. Tässä kohtaa bakteerikammoni saa ylivallan ja tekisi mieli desinfioida itsensä sisäisesti ja ulkoisesti ;) Ja kyllä, olen hulluuspäissäni tuollaisen vierailun jälkeen hinkannut ovenkahvoja ja tuoleja.

Yksi mikä minusta on ihan käsittämätön juttu on, tämä "pikkuflunssa". Ei ole yksi tai kaksi kertaa, kun olen teroittanut, että meille ei saa tulla sairaana, koska meillä on joku tärkeä juttu tulossa ja silti meille tullaan ja kun vieraat on paitsi riisunut kenkänsä eteiseemme kuten myös keuhkonsa, yskimällä nimittäin, hän toteaa, että heillä on "pikkuflunssaa". "Ainahan meillä on pikkuflunssaa. Haittaakse?"

Haittaa! Siis kyllä haittaa!

Seuraavaksi pikkuoksennustautia, pikkuinfluenssaa, pikkuenterorokkoa, kai me voidaan silti tulla?

Onneksi iän myötä ei kasva pelkästään leveys vaan myös itsetunto ;) Enää minua ei hetkauta samalla tavalla kuin esikoisen äitinä, jos joku pitää minua bakteerikammoisena hysteerikkona, joka olen ;) Enemmän olisin huolissani niistä jotka eivät tervettä päivää näe. Lukuvinkki: 11 vinkkiä katkaista lapsen flunssakierre. Tiedän, että lapset sairastaa pienenä noin miljoona flunssaa vuodessa ja olen tosi onnellinen siitä, että vastustuskyky kasvaa iän myötä.

Piis änd lööv. Tämä ei ole mikään piilopiikki kenellekään enkä aio naulata meidän ovea kiinni. Terveellä järjellä pötkii aika pitkälle, kuten että nenä voi vuotaa muustakin syystä kuin flunssasta. Ja iso kiitos kaikille niille, jotka kunnioittaa meidän toiveita, silloin kun on tarve. Ootte ihan parhaita


Ja tsemppiä kaikille pienten nuhanenien vanhemmille!
Kesää ja allergiakautta odotellessa, hih?Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!