Käytkö sinäkin nukkumassa leffassa?

Vaiettu mutta ah niin hauska puheenaihe:

käytkö sinäkin nukkumassa leffassa?


Kuva Pixabay

Saanen selittää. Siis ei leffaan siksi mennä nukkumaan, että olisi kamalasti ylimääräistä pätäkkää takataskussa ja se halutaan kuluttaa istuma-asennossa, eikä se tarkoita suoraan, että leffa olisi tylsä. Monille ruuhkisvanhemmille leffateatterissa on vaan yksinkertaisesti niin hyvä sauma nukahtaa!

Se on se hetki ja paikka, kun kukaan ei halua sinulta mitään. Ei pidä viedä koiraa, ei pidä tiskata. Ei pidä etsiä minne kadonnut Hot Wheels on rullannut tai missä joku Lego-nippeli piileksii. Sisarukset eivät tappele, kun kullakin on oma karkkipussi ja limupullokin on valmiiksi avattu.

Se tunne, kun on lämmintä, hämärää ja valtakunnassa kaikki hyvin...zzz.

Sitten puolentoistatunnin kuluttua heräät siihen takkien kahinaan, kun lopputekstit alkavat. Ja kuinka sitä jaksaakin taas ihan eri tavalla, päikkäreiden virkistävä voima!

Minäkin olen yksi niistä ruuhkavuosien uuvuttamista, jotka ei vaan meinaa selvitä elokuvan loppuun saakka. Leffateatterissa käyn aika harvoin ja siellä äänet on sen verran kovalla ettei uni tule ensmmäisenä silmään, mutta kotona olen aika ansioitunut tuossa leffakuorsaamisessa ja sekös miestä ottaa pannuun, kun yritetään katsoa joitakin leffoja yhdessä! Niinpä olen opetellut valvomaan koko leffan läpi ja kun viimeinen kolmannes alkaa, taikasana onkin kahvit! Onhan se toki antoisampaa keskustella nähdystä pätkästä yhdessä, kun minäkin tiedän muuta kuin lopputekstit, jos niitäkään.

Ja mikä sekin juttu on, että kun kesken leffan alkaa niin sanotusti pilkkimään ja kun mies kysyy, että "nukutsä?" niin sitä säpsähtää 'hereille' ja vastaus on napakka "en!" vaikka ei ole mitään käsitystä, mitä leffassa on tapahtunut viimeisen puolen tunnin aikana. Miksei sitä voisi vaan myöntää kuorsanneensa? Ja oikein ansaitusti!

Leffanukkumisen vaarana on toki lapset. Joko niin, että olet seurueesi ainoa aikuinen ja lapset ovat sinun vastuulla. Silloin ei ehkä kannata antaa unelle valtaa, vaikka tiedän että moni vanhempi onkin simahtaut juuri siinä kohtaa. On nimittäin riskinä, että pienet maailmanvalloittajat ottavat jalat alleen... Vaarana on myös toisten leffatyyppien lapset jotka rummuttavat jaloillaan penkkisi selkänojaa tai vapauttavat sukat penkkisi sivulta tökkien kyynärpäitäsi, vaikka miten olisit valmis antautumaan pikku tirsoille. Suosittelenkin siis leffapäikkäreitä suunnitteleville, että hanki seurueeseesi toinenkin, mielellään virkeä aikuinen vahtimaan lapsukaisia ja js haluat vetää päikkärit tasaisesti paikoillaan nököttävässä penkissä, varaa paikkasi takarivistä. Vähän sieltä laidalta niin ketään ei istu myöskään vieressä. Suomalainen hajurako ;)

Menkää ensisijaisesti katsomaan niitä elokuvia. Takuuvarma pysy hereillä-pätkä oli tuo Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset. Muista kuitenkin vanhempi, että ei sua niistä leffatorkuistakaan tuomita


Kommentit

  1. Me käytiin miehen ja pojan kanssa katsomassa se härkäpiirretty ja isompi miehistä pisti kuorsaten niin että toisen perheen äitikin kääntyi katsomaan monen penkin päästä 😄🙈

    VastaaPoista
  2. Bwah hah hah! Tätä mä tarkoitan! Hyvä että uni maittoi :D ♥

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!