Lapset viikonlopuksi mummolaan (lomaa lapsista?)

Meidän mummi ja pappa on vähän eri sarjaa kuin monien muiden mummit ja papat on. Mummi kurvaa nimittäin ensin autolla moottoripyörämessuille ja sitten he kurvaa hakemaan lapset yökylään mummolaan viikonlopuksi.

Joidenkin vanhempien mielestä on väärin "tuupata" lapset hoitoon viikonlopuksi. Miksi?


Vanhemmat saavat lapsivapaata aikaa. Helppoa, spontaania menemistä sen tiukasti aikataulutetun arjen keskellä. Tarkoittaa ehkä myös sitä kuuluisaa aikaa jolloin voi hoitaa parisuhdetta. Tai sitten se voi olla ihan vaan univelkojen kuittaamista. Ihanaa.

Kyse ei kuitenkaan ole siitä, että vanhemmat haluaisivat lomaa lapsistaan. Häh, eihän me haluta lomaa lemmikeistämmekään, miksi me haluttaisiin lomaa lapsista. Tai puolisosta?

Lapset saavat vapaata vanhemmista! Kaikkea kivaa tekemistä yhdessä isovanhempien kanssa. Yökyläily mummolassa on jännittävä ja samaan aikaan turvallinen seikkailu! Vapautta kodin ja arjen sääntöjen ahtaista kahleista! Herkuttelua ja myöhäistettyjä nukkumaanmenoaikoja (vanhemmille tämä on ok). Ihanaa.

Isovanhemmat saavat viettää laatuaikaa lastenlasten kanssa. Kaikkea kivaa tekemistä mitä ei muuten ehkä tulisi tehtyä! Pulkkamäkeä, sisäleikkipuistoja, leipomista ja yhteistä olemista. Ihanaa.Toki on monta tarinaa, kun ei ole mahdollista antaa lapsia isovanhemmille hoitoon tai isovanhemmat eivät saa hoitaa lapsenlapsia vaikka haluaisivat. Ja monen lapset menevät yökylään muille turvallisille aikuisille. Jokainen tyylillään.

Joten te kaikki syyllisyydessä piehtaroivat vanhemmat: jos teille tulee mahdollisuus muutaman kerran vuodessa antaa lapset yökylään, unohtakaa nyt jo se syyllisyys! Mieti miten paljon iloa se kyläily tuottaa - kaikille osapuolille!

Ja varmasti moni vanhempi ajattelee juuri nyt, että hän ei ainakaan kaipaa yhtään lapsivapaata aikaa. Lapset on tietoisesti "hankittu" ja niiden kanssa ollaan. Tiedätkö mitä? Se on ihan OK. Mutta on hyvä muistaa, että jokainen perhe on erilainen. Ja tilanteet voivat muuttua. Kovin huonosti nukkuvan vauvan vanhemmat voivat olla ihan piipussa jos takana on monta valvottua kuukautta. Tai jos aina niin helpolla lapsella tuleekin hyvin pitkänoloinen ja haastava kehitysvaihe mikä uuvuttaa vanhempia. Silloin viikonloppuhoito tulee todella tarpeeseen, eikä siitä tarvitse tuntea mitään syyllisyyttä. Päinvastoin, pieni breikki arkeen antaa kaikille lisävirtaa!

Hyvää viikonloppua, olittepa millä kokoonpanolla tahansa!Kommentit

  1. Mukavaa viikonloppua! Lapsivapaa/vanhemmista vapaa tekee välillä oikein hyvää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kyllä olen samaa mieltä, lapset ainakin nauttii niin paljon, kun saa sen arjen ihan kokonaan pienelle paussille ;) Aihe on taas ajankohtainen - hyvää viikonloppua :) (Ja meillä onkin koko perhe tänä vkl kotona, ihanaa!)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!