Tunnusta: mikä kohta kropasta sulla jäätyy talvella ensimmäisenä?

*Kaupallinen yhteistyö: Vaatekauppoja.fi

Yllättikö talvi ja superpakkaset?Lapsiperheissä lienee tuttu tämä "kummallinen ilmiö", kun elokuussa mietitään jo talvikauden varusteita ja syyskuussa suosituimmat toppahaalarit on jo tilattu valmiiksi pakkaskelejä odottamaan. Eli ei, meitä kuten muitakaan lapsiperheitä talvi ei sikäli yllättänyt, mutta talvi yllätti lumisuudellaan positiivisesti ihan Etelä-Suomea myöten!

Ja se mikä tässä on iloisesti yllättänyt, on se, että meidän esiteinimme alkaa olla siinä iässä, että vaateostokset voidaan pikkuhiljaa alkaa tekemään aikuisten osastolta! Toki tähän liittyy vielä vähän kulmien kurtistelua, varmaan aika monissa perheissä on huomattu, kuinka nämä n.10 vuotiaat ovat jo niin isoja (pitkiä), ettei lasten osastolta enää meinaa löytyä kivoja talvivaatteita kun kuosit, värit ja mallit on kovin "lapsellisia" ja toisaalta ne 10-vuotiaat on vielä niin pikkuruisia, että aikuisten osaston vaatteet vielä vähän roikkuu päällä. Mutta kaukana ei ole XS-koon täydellinen istuvuus, JES!Toisin kuin muut naiset, täytyy tunnustaa, että minä olen tosi huono vaateshoppailija! Ajatuskin siitä, että nyt pitää löytää sopivat ulkoiluhousut - itselle tai lapselle on sellainen, mikä pistää hien virtaamaan selkää pitkin ja pipoa alkaa kiristää välittömästi. Ihan hirveää, että pitäisi hiihdellä kaupasta toiseen katselemassa ja sovittelemassa erilaisia vaihtoehtoja on niin inhaa että mieluummin imuroin, kuin shoppailen. Ja huom, sekään ei ole mikään suosikkini ;) Olenpas tosi positiivinen, hih...


Taivas avautui verkkokauppojen myötä

Joten voitte uskoa, miten minunlaiselle shoppaajalle on avautunut taivas verkkokauppojen myötä! Jokseenkin sitä tuntee oman vartalonsa kurvit kuin omat...kurvinsa ja täten vaatteiden tilaaminen on helppoa ja sanoisinko että ne kerrat kun olen jotakin joutunut palauttamaan, voidaan laskea yhden käden sormin. Ja lasten vaatteiden ostaminen on vielä helpompaa, kun minun lapset vastaavat aika hyvin lastenvaatekokoja ja lasten vaatteiden koot ovat melko samaa sarjaa keskenään, joten se on tosi helppoa! Siksi innostuinkin, kun minulle vinkattiin sivustosta nimeltä Vaatekauppoja. Sinne on koottu linkkejä eri vaatekauppoihin ja voit etsiä vaatteita esimerkiksi suoraan vaatemerkin perusteella (esim. Adidas, Name IT, Noa Noa...) tai katsastaa esimerkiksi ale-koodit kohdasta "Alennuskoodit".


Mikä paikka sinulla jäätyy ensimmäisenä?

Se mikä tässä talvessa tuli täydellisenä yllätyksenä oli tuo jäätävä kylmyys. Mikä paikka sinulla jäätyy ulkona ensimmäisenä? Jyystääkö tulipalopakkanen poskiasi vai pisteleekö se housujen läpi reisiä? Minulla ensimmäisenä jäätyy jääkalikaksi PEUKALOT! Vaikka olen yrittänyt verhoilla niitä minkätahansalaisten thinsulatejen sisälle, ei auta.


Sää on pukeutumiskysymys

Suomen sää on aika haastava. Eihän parikymmenen asteen pakkanen ole paha, mutta kun se tulee muuten leudon talven keskelle, kyllä se vähän pistää irvistämään. Samoin
vesisade on välillä jopa piristävä, mutta kun sataa kolme kuukautta putkeen, kyllähän se ottaa pannuun. Siksi onkin ollut pakko omaksua se ajatus, että sää on pukeutumiskysymys. Ei ole huonoja säitä, on vaan huonoja varusteita. Siksi säänmukaisiin varusteisiin panostaminen kannattaa.
Jyvitä hintavan talvivaatteen hinta useammalle käyttökaudelle

Laadukkaat ulkoiluvaatteet maksaa. Tästä kävimme keskustelua omalla Facebook-seinälläni jokin aika sitten ja ystäväni selitti minulle, kuinka hän jyvittää ulkovaatteisiin käytetyt rahat vuosille. Kun panostaa laatuun, ei ulkovaatteita tarvitse sitten lasten kasvupyrähdysten jälkeen uusia vuosittain. Lasten kohdalla siis kannattaa panostaa vaatteisiin joita voi kierrättää esimerkiksi perheen sisällä ja aikuisena kannattaa miettiä, investoisitko mieluummin 300€ kunnon takkiin jota käytät vähintään kolme vuotta vai ostatko joka vuosi satasen takin, joka ei yksinkertaisesti kestä edes sitä yhtä talvea, kun se halkeaa saumasta tai menettää kuntoaan (kuten esim. lämmönsietokykyä) pakollisissa pesuissa?

Minä olen ollut koko aikuisikäni oikea vilukissa ja nyt olen ehkä keksinyt, mikä minulta on aina puuttunut talvivaatekaapista! No untuvatakki! Onko Peak Performance teille tuttu merkki? Tämä on nimittäin hassua, tajusin ettei meillä ole ainuttakaan Peakin tuotetta ja kun lähdin tutkiskelemaan talvivarusteita, bongasin ensin Peakin windstopper-käsineet, mitkä pitää tuulta ja vettä - pitäisiköhän ne noi mun peukalotkin lämpimässä? Sen myötä sitten kun etsiskelin olisiko heillä oikein rukkasiakin, bongasin nuo untuvatakit! Tiedäthän tämän ilmiön, kun lähdet etsimään neuletta, tulet kotiin housujen kanssa ja näin pois päin ; Olen jotenkin kuvitellut untsikoiden olevan överimuhkeita, eikä ne siksi ole oikein houkutelleet kokeilemaan, mutta Peakin untsikat ei vaikuta muhkeilta, mitkä saavat ihmiset näyttämään Michelin-ukoilta, vaan ohuemmilta mutta silti lämpimiltä. Takki on iso investointi, mutta ajattelin noudattaa ystäväni neuvoja ja jyvitän kulut useammalle vuodelle ja teen hyvillä mielin kestävän valinnan!

Nyt jos sinulla on kokemuksia untuvatakeista, niin kerro onko ne niin lämpimiä, kuin kuvittelen?

Pitäkäähän itsenne lämpimänä!

Aurinkoisia talvikelejä toivotellen,Kommentit

 1. Mä en omista toppahousuja ja rukkasistakin katosi toinen. Olen siis täysin puutteellisesti talveen varautunut, ekana jäätyy etureidet. Liian lyhyt untuvatakki ja tavalliset housut+sukkahousut ei ole toimiva yhdistelmä. Mutta jestas meinaa hermo mennä tuon kymmenenvuotiaan kanssa. Ei laittaisi toppahousuja millään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä, kymmenenvuotias ei millään laittaisi toppiksia, mutkun on niin kylmä niin on vähän pakko. Onneksi monet kaverit vielä pitää niitä, joten toimii hyvänä kannustimena!

   Ja voi ei, minnehän sun rukkanen häippäsi? Tilaa säkin uudet rukkaset Peak Performancelta :)

   Poista
 2. Mulla jäätyy ekana kädet. En omista rukkasia. Kaksilla lapasilla olen pärjännyt, paitsi nyt kun pakkanen on yli 20 ja lapasista käy viima läpi.
  Meidän pitää kyllä käydä ostaa vaatteet kaupasta. Hoikka 12-vuotias käyttää kokoa 170- miesten xs, s. Riippuu niin vaatteesta ja mallista. Sovittamalla selviää. Itse olen yli 184 ja vaatteita löytyy kaapista s-xl koosta. Käytössä kaikki. Pitää aina sovittaa nuo lahkeen ja hihanpituudet. Kahdelle nuorimmalle voisi vielä tilata netistä sovittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta näppäilyvirhettä tuli. Korjataan nyt edes se, että olen yli 180 en yli 184...

   Poista
  2. No se on kyllä hyvä, että kaikki kaupat eivät ole valuneet nettiin, vaan vielä pääsee ihan livenä sovittelemaan. Se on reilu teko myös verkkokauppoja kohtaan, ei tarvitse rasittaa turhilla palautuksilla mitään osapuolta :) Hyviä näkökulmia, kiitos!

   Poista
 3. Taitaa reidet meikällä jäätyä ekana. En tajua, miten ennen oon selvinnyt lyhyemmällä takilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä! Nilkkoihin saakka ylettyvä untsikka vois olla kiva ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!