EI SAA VIRPOA: Viisi helppoa vinkkiä välttyä tunkeilevilta virpojilta!

Sunnuntaina se ovikelloralli taas alkaa, kun pikkunoidat ilmestyvät vitsat tanassa ihmisten ovien taakse pääsiäisrallatuksineen. Sunnuntai on kuitenkin perinteisesti pyhitetty pyhäpäivä ja miten kiva silloin olisi nukkua mutta ei. Ensin ne pimpottaa PIMPOM. Seuraavaksi ne soittaa PIMPOMPIMPOMPIMPOM!!! Ja jos et vastaa, ne koputtaa! Ihan älytöntä. Ja moraali velvoittaa antamaan naperoille jotakin vaivanpalkkaa, mutta kun ei kaapissa ole muuta kuin purkillinen kissanruokaa ja vessapaperia. Mitä tehdä?

Kokosin teille viisi helppoa vinkkiä, joiden avulla voit välttyä noilta tunkeilevilta virpojilta!


1. LUOTA OVIKOODIN VOIMAAN
Oi sitä onnea ja autuutta, kun rappukäytävän ovessa on supersalainen OVIKOODI. Ja onni senkun moninkertaistuu, jos muutkin rapussa olevat munahaukat syövät suklaamunat ihan itse, sen sijaan että haluaisivat jaella niitä luutajengille! Alaovi pysyy koko päivän kiinni! Menkää muualle manaamaan!

2. LÄHDE YLLÄTYSMATKALLE
Nyt on hyvä hetki huomata, että et ole pitkään aikaan käynyt äitisi tädin luona kyläilemässä. Siis sen tädin, joka innostuu kaikista vieraista ja leipoo pöydän niin koreaksi, että se kirjaimellisesti notkuu herkkuja. Olette viimeksi tainneet nähdä vuonna 1997, joten kylläpä nyt on kuulumisiakin kertynyt vaihdettavaksi, eikä keskustelut enää ole sillä kiusallisella ”milläs luokalla sinä nyt oletkaan?”-linjalla, kun ikää on kummallakin mittarissa ihan sopivasti. Matkaan kannattaa lähteä klo.8.49, koska silloin pikkutrullien suosikki Pikku Kakkonen loppuu ja luutavarastosta alkaa kuulua moottorin starttailun ääniä. Muista pukea mahan kohdalta venyvät verkkarit!

3. Heippalappu: EI SAA VIRPOA
Kiinnitä oveesi lappu, jossa lukee selkeästi EI SAA VIRPOA. Ota huomioon virpojien keskipituus, joka taitaa olla n. 120cm, joten älä kiinnitä kieltolappua liian ylös, koska pikkunoidat näkevät vaan silmiensä korkeudelle. Pikkunoitakoulussa ei ole ehditty välttämättä opetella lukemista, joten tekstin lisäksi kannattaa laittaa selkeä kieltomerkki, KUVA, että tänne ei ole asiaa.

4. INAKTIVOI OVIKELLO
Mikään ei ole niin tehokas konsti välttyä virpomoselta, kuin ruuvata ovikello irti tai kytkeä se pois päältä. Siinähän pimpottelevat! Noitakoulun pikku pisamanaamat ei ole kuitenkaan mitään käveleviä hattutelineitä, vaan ne ovat aika ovelia tyyppejä ja saattavat sitten koputella. Varaudu siihen, kaivaudu sohvan alle piiloon, hengitä rauhallisesti ja toivo ettei pöydälle unohtunut kännykkä pirahda juuri sillä hetkellä soimaan, koska onhan se nyt kuitenkin vähän noloa jäädä kiinni piilottelusta.

5. OTA MUNAT JA MENE POIS
Jos olet totaalisurkeassa elämäntilanteessa ja asut alaovettomassa omakotitalossa, eikä ovikelloa voi ruuvata irti ja ikkunasta kurkkaamalla näkee teidän olevan kotona, tee niin, että osta ämpäri ja ämpärillisen verran suklaamunia. Laita suklaamunat ämpäriin. Ota lappu, mieti oikein naseva noidan karkoitusteksti, päätä kirjoittaa OTA MUNAT JA MENE POIS, mutta kirjoita nyt kuitenkin siihen: HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ PIENET VIRPOJAT! VOIT OTTAA VIRPOMISPALKKION TÄSTÄ! Teippaa lappu ämpärin eteen. Vie ämpäri pihatien päähän tai portille. Sulje portti. Toivo parasta.

**

Meillä on sunnuntaina vähän toisenlaiset kuviot, verrattuna edellä antamiini ohjeisiin:

meidän lapset lähtevät nimittäin tänäkin vuonna virpomaan naapuruston iloksi! Meillä on sääntönä, että jos ovessa ei lue, että ei saa virpoa, saa pimpottaa yhden kerran ja jos kukaan ei tule avaamaan, niin siirrytään seuraavaan kohteeseen. Lapsilla on joka vuosi ollut visio ketkä voisivat ilahtua virpomisesta, eikä yhtään kiusallista tilannetta ole vielä ehtinyt tulla, että joku ei olisi halunnut tulla virvotuksi ja olisi jotenkin tökerö. Ovellahan tietysti kysytäänkin, että saako virpoa? Ja koska on täysin ymmärrettävää, jos jollakulla ei ole antaa mitään virvontapalkkaa (ei ole muistanut, ei ole ehtinyt, ei ole ollut varaa, ei ole halunnut - ostaa tai tehdä), se ei haittaa mitään. Silloin lapset antaa virpomisoksan ja toivottaa hyvää pääsiäistä! Toivottavasti oksan saaja ilahtuu.

Samoin meillä kotona odotellaan pieniä virpojia ilolla! Mistä tietää, että meillä saa virpoa? Koska meillä ovessa lukee, että

SAA VIRPOA!

Tervetuloa sunnuntaina
pikkutrullit, noidat, kissat, puput, tiput ja muut satuhahmot!Kommentit

  1. khih, tiiätkö, mieku alotin lukemaan tätä, ni ajattelin et APUA, ei kuulosta nyt yhtään tämän blogin kirjoittajalta, et ei se noin ajattele :D ahahahah, hommahan selvisikin lopuksi! Mainio postaus! Kivaa virpomissunnuntaita teidän perheelle <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Hyvää kesälomaa koululaisille!