14 vuotta parisuhteessa (saman tyypin kanssa!)

Sitä aina kuulee kysyttävän niiltä älyttömän suloisilta vanhoilta pariskunnilta, että mikä se mahtaa olla, se pitkän parisuhteen salaisuus? Vastaukset on aina just niin ihanan aitoja. Ei niihin kukaan vastaa, että "se että meillä oli keskiviikkoisin siivouspäivä". Vaan vastaukset on just precis aitoja. Muistan yhden vanhan parin kertoneen, että heillä pitkän parisuhteen salaisuus oli se, että he käyvät tansseissa! Awwwww!

Papparainen käy nimittäin sunnuntaisin ja mummeli torstaisin. Bwah hah hah! Eli mitä ilmeisimmin pitkään parisuhteeseen tarvitaan myös hieman huumoria.


Järjettömän pitkiä parisuhteita
Koitin tässä miettiä pääni melkein puhki, voiko nykyparit saavuttaa edes niitä meidän isovanhempien pitkiä liittoja? Tiedättekö niitä superpitkiä liittoja, kun tyypit on ollut naimisissa tai vähintäänkin yhdessä melkein rippikoulusta päästyään?

Piti ihan kaivaa esiin se lista niistä hääpäivien nimityksistä, että mitenkä pitkälle niitä hääpäiviä on nimitetty. Kovimmista kovimmat kilistää skumppalasilliset Rautahääpäivänä, kun avioliittovuosia on takana 70! Ps. edellyttää ilmeisesti, että on ollut saman tyypin kanssa naimisissa sen koko ajan, hah. 70 vuotta on ihan järjettömän pitkä aika. Mieti!

Oho - 14 vuotta yhdessä!
Meillä tulla tupsahti 14 yhteistä vuotta täyteen ihan vaan yhtenä arkisena tiistaipäivänä. Aamulla jossain hampaiden pesun hujakoilla tuli mieleen, että ai hitsi, meillähän on vuosipäivä ja kerkesin huikata miehelle eteisen oven raosta, juuri ennen kuin hän lähti töihin, että hei onnea me! Arki ;)

En muista, milloin me oltaisiin varsinaisesti juhlittu vuosipäivää ja kun jälkijunassa merkitsin kalenteriin ylipäätään tuon meidän 14. vuosipäivän, päätin, että jos tässä ei ihan alamäkeen lipsahdeta, niin ensi vuonna voitaisiin juhlistaa tukevasti teini-ikäistä parisuhdettamme. Oiskohan se vaikka pikaruoka drive-in kahdestaan, ilman että takapenkki huutaa suoraa huutoa, siis jos saataisiin värvättyä lastenvahti puoleksi tunniksi? Kuulostaa lähes luksukselta!

Millaista on olla pitkässä parisuhteessa?
Tuttua. Tietää miten se toinen ei vaan saa sukkia makkarin lattialta pyykkikoriin saakka ja se toinen tietää miten neuroottisesti joku järjestelee juomalaseja keittiön kaapissa. Niistä on sitten ihan turha hermostua. Ja sitten toisaalta se toinen tietää senkin, miten tää toinen ilahtuu jos laittaa kahvit valmiiksi keittimeen ja voi sitten raskaan työpäivän jälkeen pistää kaffit tippumaan yhdellä napin painalluksella. Ja mä tiedän miten sitä toista ilahdutetaan makuuhuoneen puolella. Ei tarvii kuin taluttaa yläkertaan (meillä on siis yläkerta, en siis vie sitä mihinkään naapuriin herranjestas!), ohjata makkariin ja sanoa, että "sä voit nyt ottaa päikkärit täällä kaikessa rauhassa, mä hoidan ton muun sirkuksen sillä aikaa". Tuttuus ei ole siis paha asia, vaan päinvastoin.

Meidän pitkän parisuhteen salaisuus
Ihanan ihmeelliset ILTAKAHVIT! Liki poikkeuksetta meidän perhesirkushulabaloot päättyy joka ilta siihen, kun lapset on vihdoinkin omissa huoneissaan, kani on saatu väsytettyä ja me keitetään iltakahvit ja juodaan ne sohvalla yhdessä. Jaksamisesta riippuen voidaan puhua tai olla puhumatta. Kai siihen, että on jaksanut kattella tota toista noinkin pitkään, liittyy joku pitkäpinnaisuus, onhan tää välillä aikamoista kestävyysurheilua. Ja tietenkin se huumorintaju liittyy tähän kestävyysurheiluun myös aika olennaisella tavalla. Ihan niin kuin avioliitossakin, tämä on aika pitkälti tahtomista. Että tahtoo rakastaa. Oi mitä siirappia!

(Tai sitten pitkän parisuhteen salaisuus on vaan tämmönen jämpti Suomi-muija joka näyttää kaapin paikan, thih hih!)

14 vuoteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä, 6 muuttoa, 2 kaupunkia, 2 lasta, lukematon määrä karvalapsia, kihlat, ja samanlaiset puhelimet. Oiskohan ne mätsäävät tuulipuvut listalla seuraavana?

**

Kuinka kauan te olette olleet
yhdessä / kihloissa / naimisissa?
Kommentit

 1. Tuhannesti onnea ja hatun nosto teille <3

  VastaaPoista
 2. Oikein paljon onnea! :) Olipa ihana postaus ♡

  Meillä tulee kesällä tuo sama 14 vuotta yhdessäoloa täyteen. Kihloissa ollaan oltu 13v ja naimisissa 5,5v :)

  VastaaPoista
 3. Onnea! Meillekin tulee syksyllä täyteen 15 vuotta yhteiseloa. :)

  VastaaPoista
 4. Ihana kirjoitus <3 Meillä on tänä vuonna mielenkiintoinen saavutus; ollaan oltu syksyllä yhdessä puolet meidän elämästä, APUA miten siistiä! Yhdessä siis pian 16 vuotta, huh. Naimisiin mentiin 4-vuotispäivänä eli tänä vuonna juhlitaan silkkihäitä.

  VastaaPoista
 5. 13v yhdessä, 10v naimisissa. Ylä ja alamäkiä ��

  VastaaPoista
 6. Saman verran kuin te <3

  VastaaPoista
 7. Onnea teille! Täällä oltu 17v yhdessä, 4 lasta, edelleen onnellisia olemme!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Antaisitko sinä nuoresi ottaa HPV-rokotteen?

Mitkä horoskooppimerkit sopivat parhaiten yhteen? Katso lista, oletko tehnyt oikean valinnan!

Oliko sittenkin virhe hankkia lemmikiksi kani?